nyår

idag efter frukosten fick alla hjälpa till att göra nyårsfint och hjälpa rikard i köket. jag och emma blev upplärda att göra hasselbackspotatis och gjorde det snabbt, utan att skära av oss fingertoppar. så rikard har nu lovat oss en varsin guldstjärna för vår insatts.

nu är vi på väg till funäs och ska på bolaget så vi kan fira vårt nya år efter att vi slutat jobba.

M


slitas mellan känslor

jag börjar tröttna, jag har åldersnoja -ja, jag är bara 19, jag slits mellan att trivas här och vilja hem, jag kan inte bestämma mig över mina känslor.

tänk, jag är snart 20 år. var inte jag 15 typ nyss? nu är jag verkligen påväg att bli vuxen, och jag kan inte sakta ner det på något sätt.

en stund om dagen trivs jag jättebra här uppe och det känns som att jag vunnit på lotto som fått chansen att åka hit. en annan stund om dagen vill jag hem. jag får hemlängtan och vill inte vara kvar här. hur ska jag få kontroll på känslorna? jag känner mig hjälplös och vet inte hur jag ska bete mig för att må bättre och inte få små dippar var och varannan dag.

imorgon är det nyår, ett nytt år med kanske nya beslut?

M


flätor och finesser

märkte nu att jag var så trött imorse att jag trodde att det var lördag istället för söndag. därav lördags-rubriken.

nu har vi nyss kommit hem från middagen och jag ska snart hoppa in i duschen. imorgon är det nyår och då ska har jag och britta bestämt att alla ska ha inbakade flätor och fixa till en massa andra finesser. jag tror inte att det kommer bli ett vanligt, förväntat nyår, men ett ganska bra nyår ändå!

M


trött tjej

när jag kom hem idag tittade jag på två avsnitt av one tree hill. sen somnade jag visst som en stock och vaknade nu. jag sov två och en halv timme, så jag blir troligen vaken i natt istället. inte det bästa när det kommer bli mycket att göra på nyår imorgon!

vi här i gutehuse, som dom kallar det i funäs, har bestämt oss för att inte gå ut på nyår. vi kommer troligen jobba tolvslaget och därför tycker vi inte att det är värt att stressa i väg till funäs efter det.

nu ska jag piggna på mig så jag är pigg till middagen.

M


lyxlördags-frukost


sallad och nya skor

vi åt på loftet och jag tog en pastasallad med kyckling. riktigt god var den! efter att vi ätit gick vi och kikade i affärerna och jag blev självklart förälskad i ett par skor. bruna kängor med snörning från savita. så dom fick faktiskt följa med hem till liden!

M


funäs

tyvärr var det väldigt dåliga spår idag då dom nästan var översnöade. men vi åkte några kilometer och nu är vi nyduschade och ska åka ner till funäs och ta en fika, jag, britta och en av de nya tjejerna, emma.

M


skidtur

har dragit på mig bulan-bandet och ska sticka iväg och åka skidor!

M


it's a hallelujah moment

jag började halv åtta imorse. och nu får jag äta frukost. jag håller på att döööö. allt tar så mycket längre tid när det är bordsservering..

nu ska jag äta!!!!!

M


tokkväll

ikväll blev det en riktigt fnittrig och tokig kväll.
allt nytt med jobbet fungerar jättebra, och jag håller både tummar och tår för att det ska vara bättre väder imorgon så att vi kan åka skidor.

M


snöstorm

idag är det snöstorm här. det ligger stora drivor efter vägarna och vår skidtur blev inställd.

imorse var jag ju ledig från frukosten, så jag sov till elva och sen gick jag upp på hotellet och åt frukost. ett avsnitt av one tree hill senare gick vi ner till ica stugmyhrs och handlade lite. blev väldigt förvånad när jag inte kände igen tjejen i kassan, men efter att jag stirrat länge nog såg jag att det var trude myhr som satt där! vi pratade lite och bestämde att vi skulle träffas och hitta på något någon dag.

vi ligger i soffan nu och kikar på tv. ikväll ska jag jobba första passet sen jag kom upp, och det ska bli ganska kul faktiskt när vi har gjort så mycket ändringar!

M


otur

nu ligger jag här i den lilla mini-sängen i mitt lilla rum i vårt personalhus igen. och det känns som att jag aldrig var hemma. vilket är en hemsk känsla! tiden har ju gått alldeles för fort, igen. nästa år önskar jag mig att jag bestämmer tiden. hur fort, respektive sakta den ska gå.

imorgon jobbar jag inte fören middagen. vi har slutat med luncherna nu, vilket innebär lediga dagar. så imorgon ska jag och britta ta oss ut i skidspåret!

M


bilder från dagarna med dålig uppdatering

 

lyxmiddag för hungrig tjej

nu kan bloggningen äntligen återgå till det vanliga.

jag var nyss upp på hotellet och kollade på dom nya tjejerna som börjat. jag åt även middag, fläskfilé, klyftpotatis och bea, vilket passade en hungrig tjej alldeles utmärkt!

nu ska jag hoppa in i duschen och sen sätta mig nere i soffan och dricka chaité som jag fick i julklapp!

M


tillbaka till verkligheten

nu sitter jag på bussen påväg till funäs. är i hede nu, så framme om ungefär en timme. chatrine, min pappas kusin kommer och skjutsar mig till bruksvallarna sen.

nu är det dags att gå tillbaka till verkligheten efter en underbar ledighet, men den här gången har jag med mig en massa bra saker tillbaka upp, och det känns lite annorlunda, bättre, att komma tillbaka.

M


Dec. 26, 2012

igår åkte jag och linda helt plötsligt till sveg och festade och fick ut på krogen. om man kan kalla det det?
det blev en kaotisk kväll, men jag är ändå glad att jag åkte.

idag har vi ätit pizza, erika kom och hämtade oss i sveg och sen har vi bara latat oss hela dagen.

nu har jag och erika nyss bastat och jag ska snart gå över till oss för att packa ihop mina saker. imorgon går bussen tillbaka till bruksvallarna.

M


juldagen

vilken underbar julafton det blev igår! jag fick helt sjukt bra julklappar och mitt julrim till ola blev väldigt uppskattat!

i julklapp fick jag bland annat längdskidor, två mössor, en appertiff och en som farmor sytt själv, skitsnygga pälsvantar, pengar, massa serier, kläder, en massa annat och EN KONSERTBILJETT TILL BON JOVI! hur bra?!?!??!

idag ska jag och ellen åka till linda också ska ellen få rida lite grann. sen ska vi nog åka på en skotertur också!

M


GOD JUL!

nu är hela släkten samlad och vi ska snart äta julmat, sen julklappsleken, kalle anka, och sist men absolut inte minst, tomten!

M


dagen innan julafton-mys

ikväll har vi ätit god mat och kollat på filmer från när vi var liten igen. nu ska jag och ellen lägga oss i sängen och kolla på one tree hill innan vi somnar gott och vaknar spänt på julaftonsmorgon!

M


säsongens första skotertur

kom nyss hem från säsongens första skotertur. lederna var inte sådär jätte fina, men vi åkte lite i diken och efter oplogade skogsvägar. vi åkte ner till linsellbaren och tog en öl också åkte vi tillbaka igen.

nu ska vi göra en massa julgodis tills imorgon!

M


frukost på säng

vilken natt.. jag har sovit riktigt dåligt inatt, och jag hoppas bara att jag är pigg nog att orka med dagen.

när jag och ellen vaknade imorse så hörde vi någon som kom upp för trappen. då är det mamma som kommer med frukost på sängen åt oss, gröt och en varsin macka. världens bästa mamma!

idag ska vi ut och åka skoter, den första riktiga skoterturen för den här säsongen, och jag längtar!

M


filmer från när vi var barn

riktigt tråkigt att det inte går att lägga upp bilder, men jag får helt enkelt göra det när jag kommer tillbaka till bruksvallarna där det är bättre mottagning.

nu sitter vi borta hos ola och erika och kollar på filmer från när vi var liten. det är alltid lika roligt att skratta åt olika frisyrer, kläder och så vidare.

men snart ska vi nog gå och lägga oss i storsängen, och imorgon får vi gröt till frukost!

M


rymd häst

imorse när vi kom ut hade tira rymt från hagen. men hon går aldrig från gården, utan hon står kvar och kikar på lite grejer. idag kikade hon på traktorn!
sen tog jag och linda årets första skotertur ut i skogen och hämtade granris som vi sen band till en fin julkrans att ha i stallet.

vid tolv kom alexandra, hanna och senastian, så då satte vi på dimmur tolkselen och hade tävlingar!

nu sitter jag i bilen påväg hem till linsell igen. snart kommer ola och erika upp också, så då kanske vi tar en skotertur.

eftersom att det är så dåligt internet här uppe, så kan jag inte ladda upp några bilder. jag ska kämpa vidare under dagen.

M


svartåsvallen

vi hämtade upp linda i sveg, och när vi kom till linsell åt vi tacosoppa innan vi åkte till svartåsvallen. nu är vi i stallet och har tagit in hästarna och myser på.

lindas lillasyster linnea säger nere i stallet: men gud vad lika ni är varann, det har jag inte tänkt på. bara det att mathilda är den snälla linda och linda, du är den dumma, elaka!

följt av ett hemskt skratt från mig och linda så linnea blev rädd.

M


los

står i ett snöigt ljusdal och väntar på bussen som ska ta mig hem till los.

imorse fick jag sova länge, dock lite oroligt, men vid elva klev jag upp ur sängen och åt frukost. det var välbehövligt att få sova länge för en gångs skull!

nu längtar jag upp till linsell, till skoterturer, bad i baljan, och julkänsla.

M


Dec. 20, 2012

det hela slutade med att jag bara hade bakispillren kvar. men jag och anna bytte så jag fick en fin kaffemugg istället. dock dricker ju inte jag kaffe, men det går nog lika bra att använda som temugg!

nu ligger jag i sängen hemma hos ola och erika och pratar om jul. jag tror att vi kommer få en riktigt mysig jul i linsell i år.

M


mitt första paket

"denna kan vara bra att ha, när du inte mår så bra, när du tagit en tequila för mycket eller två, kommer tomten med denna, ho ho!"

jag tog helt rätt paket i alla fall, för inne i fanns det bakispiller!

M


paketleken i kapellet

när vi kom hem efter att fixat julklappar idag så gick vi och la oss och sov i två timmar, vilket var väldigt behövligt! sen kom linda förbi en sväng och vi åt korv och makaroner.
nu sitter vi i bilarna utanför kapellet och väntar på att moa med nyckel ska komma. sen ska vi tävla om paketen!

M


julfest

imorse var det en pina att vakna till liv. men kvällen igår var så otroligt rolig, så var så himla värt det! ljusdalsfester klår tyvärr fjällfesterna med stora kliv.
jag fick en bild av anna idag på mig när jag ramlat i en snödriva. "känner du igen den här tjejen?", skrev hon. jag hoppas det, för den tjejen hade grymt roligt!

vi åkte i alla fall upp på skolan när vi vaknat, gick på julshowen som var asgrym, med några små tabbar, och åt julbord. nu har vi fixat sista julklapparna och även julklappar till julklappsleken som kommer att äga rum i kapellet ikväll.

dags att slå in paket!

M


helvetes dagen

idag har varit en helvetes dag. men dagen avslutades i alla fall med fylla med dom som oftast är roligast att festa med. och nu är jag full, med en stukad fot i sängen ligger jag och ska sova jag jag orkar med morgondagens julfest.

M


bollnäs

imorse ställde vi klockan på nio, gick upp och åt frukost och sen slängde vi in oss i bilen och for till bollnäs. vi har kikat runt lite i affärer och ätit en varsin hamburgare då det är räkor som står på middagen ikväll.

jag skriver sen igen när vi är på väg hem!

M


plugg och skräckfilm

nu har jag handlat alla julklappar till familjen vilket känns väldigt bra! vi har nyss ätit middag nu och snart kommer elis hit och ska hjälpa mig att plugga lite grann. sen ska vi nog på statoil och hyra en skräckfilm som vi ska gömma oss under täcket till. imorgon åker vi till arbrå och sen vidare till bollnäs. på kvällen är det festligheter som gäller, det är ju trots allt lill-lördag!

M


räksallad

imorse klev vi upp vid nio och åt frukost innan vi stack på pace och tränade. sen åt vi lunch med amanda på finess och nu är vi ute och jagar julklappar med sanna och rikard! ikväll tror jag att det blir en ganska lugn kväll hemma hos olssons bara.

M


hotell olssons

nu ligger jag och nathalie i hennes säng efter en himla skön massage!

vi har hunnit koka knäck, klätt julgranen och varit till ola och erika och överraskat dom. en standard kvällsfika med té och hårdbröd och mys med verus har vi också hunnit med såklart!

imorgon ska vi ta oss upp i god tid, då mycket står på schemat. ett pass på pace, lunch med amanda, julklappsletning, pluggning och en hel del annat.

den här veckan kommer bli helt underbar, det känner jag på mig!

M


smygfotarn britta

bussresan går framåt, och nu är vi i sveg.

jag och britta hjälpte en gammal tant med hennes väskor på bussen och kände oss lagom duktiga!
jag har sovit en stund nu, och britta knäppte kort på mig medan jag sov. sen när jag vaknar och kollar på instagram ligger det en bild på mig där det står "pratsamt sällskap på bussen". men det blev en hård lördags natt och en hård söndag, så lite sömn på bussen tycker jag att jag är värd.

snart hemma i ljusdal.

M


dagen vi väntat på

nu är dagen vi väntat på så länge, helt plötsligt här. permission, som vi kallar det.

imorse var det första morgonen på flera veckor som det inte var jobbigt att kliva upp. jag snarare flög upp ur sängen när klockan ringde och började packa dom sista sakerna.
nu sitter vi nere i soffan och väntar på att rikard ska komma. han och sara ska åka till mariestad, så jag och britta snyltar skjuts till funäs där vår buss går från. dock kommer vi dit någon timme innan så vi ska gå på loftet och äta frukost!

det värsta är, att tiden kommer gå så fasligt fort. om bara några minuter så kommer vi vara här uppe igen. åtminstone kommer det kännas som några minuter eftersom att tiden kommer gå så fort. men igår fick jag veta att jag är ledig två och en halv vecka (!!!!) i januari! det var en massa avbok, så vi behövdes inte allihopa, så där står det hemfärd i kalendern!

M


godnatt

efter att sovit i cirka två timmar i natt, och ingen eftermiddagslur, ska det bli hur skönt som helst att sova nu.

godnatt, M


julklapp

när vi kom hem från funäs så hade ulla varit där med julklappar åt oss. vi kom överens om att inte vänta till jul, utan öppna dom med en gång! det var en liten kula från lasse åberg, som innehöll godis. det tog lång tid innan vi förstod att vi faktiskt skulle öppna kulorna.

tack för en fin julklapp, ulla & jörgen!

M


det bästa på hela dagen

nu har jag äntligen fått min pizza, och gott var det! nu har vi varit på coop och handlat färdkost tills imorgon. och jag och britta hittade det legendariska, nostalgiska tuggummit!

M


bakisdag i bastun

idag är det städning av hela hotellet eftersom vi stänger över jul. det har spenderats mycket tid nere i bastun och pingishallen. men nu är det bara fem stugor kvar, sen går vi på jullov!

det är även en helvetes bakisdag, men det blir pizza i funäs när vi slutar så då blir jag nog botad. jag klarade inte av frukosten imorse, så sara var snäll och tog den åt mig. eheh..

M


göteborgarens ölspel


trötta tjejer

jag och britta har nyss duschat och nu ligger vi sängen och orkar inte riktigt göra oss i ordning för kvällen. vi har kommit fram till att eftersom att sara jobbar middagen så kan vi vänta ett tag till!

eftersom att jag har så snälla kollegor och dom märkt att jag är lite orolig över att må dåligt imorgon på frukosten, så har dom sagt att om jag känner att jag mår dåligt så kan jag säga till någon av dom så tar dom frukosten istället, vilken tur jag har!

M


lång förberedelse

nu har jag jobbat klart för idag. det är sara som jobbar middagen ikväll så jag och britta är ledig resten av dagen och kan ta lång tid på oss att göra oss klara inför ikväll. karin och camilla kommer hit till oss också åker vi med rikard ner till funäs senare ikväll.
jag har frukosten imorgon, vilket gör mig lite nervös. men som karin sa: då är man ju fortfarande full, så då är det lugnt!

M


godmorgon

mm, som sagt, sovmorgon igen! nu har jag legat och dragit mig länge nog i sängen, så nu ska jag gå upp till hotellet och äta frukost innan jag börjar.

nu på morgonen har jag pratat med mamma och min bror linus över jul. hur vi ska göra med julklappar och så. också ska vi baka julgodis på söndag!

ikväll är det i alla fall utgång som gäller här uppe. sista gången innan vi åker hem över jul!

M


chai té

kvällen avslutas med chai té och en clementin framför the gladiator nere i soffan med britta. helt väldigt okej!

M


inbakad fläta

jag har alltid velat kunna göra inbakade flätor, och ikväll tränade och tränade jag tills jag nu kan det! på mig själv dessutom ska jag tillägga! så nu är jag hur glad som helst som kan göra inbakade flätor som jag velat så länge!

M


abstinens

nu har jag tittat klart på det sista avsnittet som jag fick med mig av säsong fem av one tree hill. jag måste ha meeeeeeer! nu måste jag komma hem till los så jag kan få med mig mer!

som ni kanske förstår så har kvällen spenderats framför one tree hill efter middagen. imorgon börjar jag tolv, vilket innebär sovmorgon igeeen! sen ska jag och britta städa några rum under dagen.

M


pannkakor

eftersom att jag är den enda som jobbar idag, så var mina sambos snäll och gjorde pannkakor idag. det var hur länge sen som helst jag åt pannkakor, och det blir lyx idag med sylt, grädde och glass!

M


sovmorgon

idag har jag sovmorgon till halv tolv! kan det finnas något skönare? jag ligger fortfarande i sängen och planerar inte att kliva upp än på ett tag. sen jobbar jag lunch och middag, båda passen alldeles själv. men det kan faktiskt vara ganska skönt. dessutom har jag inget jobbpass imorgon, om det inte blir något städ då.

snart är det dags att packa väskan, för på måndag klockan 11.10 går bussen från funäs hem till ljusdal. jag vet inte riktigt vad jag ska ha med mig dock.. vad behöver man ha med sig under jul"lovet"?

jag tror i alla fall att det kommer bli huuur bra som helst att komma hem till ljusdal!

M


min bästa vän

du är den finaste och starkaste människan jag vet. och du får inte tro något annat! oavsett vad, så viker jag aldrig från din sida. min hand i din, hela vägen.

M


städteam

nu agerar vi städteam, även i vårt hem, inte bara på hotellet! vi fick ett ryck när vi började prata om allt möjligt och retade upp oss på vissa saker och så vidare, så nu är det städningen på g, halv tio på kvällen! jag och britta har enbart trosor på oss, men vi anser att det är bra städkläder!

M


lilla sjöjungfrun

kvällens film blev lilla sjöjungfrun. nostalgi!

M


dricks

efter att vi städat idag så gick jag och sara ner med alla fem sopsäckar med pantburkar. vi fick ihop över 400 kronor som går till dricks åt personalen!

nu sitter vi nere i soffan och bara tar det lugnt. det har varit en så fin dag idag, solen skiner och det är snö i alla träd så det lyser vitt i hela skogen! jag hoppas på ännu fler så här fina dagar här uppe.

M


lucia

idag är det lucia och jag har nyss jobbat klart frukosten. nu myser jag med en brakfrukost och ska troligen städa lite innan jag blir ledig för dagen.
jag känner faktiskt julstämning här uppe, men jag längtar tills på måndag så jag spricker!

jag är väldigt ledsen att jag inte får se något luciatåg i år, det är alltid så mysigt! kanske att jag ska tvinga nathalie, linda, emelie och verus att gå luciatåg för mig när jag kommer hem? det låter som en plan i mina öron!

M


chris hemsworth

självklart blev jag helt förälskad i killen i filmen. nu är han mera min bakgrundsbild. jag är jättenöjd, och det var en jättebra film också!

nu lägger jag mig och sover och drömmer fina drömmar!

M


snow white

nu ska jag och britta lägga oss och kolla på nyaste snövit medan resten av huset ligger sjuka i sina sängar. till det äter jag björnbär och dricker ett glas c-vitamin. britta tyckte vi skulle hålla oss friska så hon hade i tre c-vitaminer i varje glas. ska bli spännande att se hur det smakar!

M


sjukstuga

det är rena rama sjukstugan här hemma. en har magsjuka och en annan ligger dödssjuk i förkylning. jag och britta har bara träningsvärk efter ett riktigt hårt gympass. någon annan slags värk har vi inte fått än.

jag hoppas och ber till gud att jag slipper magsjukan!

M


121212

idag skälver alla om att det är den 12/12 2012. själv tycker jag inte att det är så speciellt. jag menar det är ju lika varje år. 11/11 2011 till exempel. så ovanligt är det inte!

idag har det bäddats i alla rum tills nyår. och det som är bäst med att städa är att man är ledig resten av dagen! så nu ska jag kika på one tree hill, lugna mina nerver och tankar om misslyckande och sen ska jag och britta ta ut aggressioner i gymmet.

M


svart hat

den personen som kom på frågorna till teoriprovet ska jag leta rätt på, tortera och skära i personens organ tills denne person ber mig att döda den.

då ska jag vänta i några minuter, 20 minuter kanske, sen ska jag skjuta personen i huvet tio gånger.

så är mina känslor för tillfället.

M


café cineast

annika var så snäll och bjöd mig på lunch idag på café cineast. ett jättehäftigt konditori i sveg! dir ska jag åka fler gånger.

M

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c727879606ee3dba8455ae.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c727be9606ee3d79b1855b.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c727c9ddf2b30f19001777.jpg" class="image">


promenad med doris


morgonmys

jag har nyss vaknat, nu sitter jag nere i ulfs fåtölj och äter frukost och kikar på tv. doris ligger i soffan och kikar.

det var länge sen jag fick lite morgonmys såhär, och jag verkligen saknat det! nästa vecka blir det morgonmys hela veckan hemma hos olssons i ljusdal.

när jag ätit upp ska jag klä på mig och gå ut med doris och sen när jag kommer hem igen, även fast jag inte vill, så måste jag ta fram körkortsboken, det känns som att det inte hjälper i alla fall. jag läser och läser men det fastnar inte.

nu vill doris ut, så det är bara att klä på sig.

M


sover som en prinsessa

nu ligger jag i mayas säng som är gjord som för en prinsessa. inatt har jag en känsla av att alla drömmar går i uppfyllelse. okej, nåja, jag önskar det var en så magisk säng men det är det troligen inte.

jag och annika har suttit och kikat på tv och druckit té och bara pratat. hunden doris fick också vara med.

nu ska jag sova och imorgon ska jag läsa lite extra i boken och gå ut med doris när annika är på jobbet.

godnatt!

M


smart tjej

sitter på busstationen och märker att jag glömt mitt headset. det kan ju vara det värsta som hänt.. vad ska jag nu göra på bussen?

karin och camilla skjutsade ner mig till funäs idag också, vi åt nyss så nu är jag mätt som tusan. annika ska hämta mig på busstationen i sveg, och tur är väl det, annars hade jag nog fryst ihjäl.

M


bilder från dagarna

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7a9e087c32ba5aee0d9.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7a9e087c32ba5aee0d9.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7b0ddf2b30f400002d4.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7b0ddf2b30f400002d4.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7b5ddf2b30f1f0002f4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7b5ddf2b30f1f0002f4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7b79606ee3dc0318250.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e7b79606ee3dc0318250.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e83addf2b30f1e000290.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e83addf2b30f1e000290.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e854ddf2b30f210002c1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e854ddf2b30f210002c1.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e86bddf2b30f6d00028d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e8789606ee3d860869af.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e880ddf2b30f5c0002dc.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e894ddf2b30f5c0002dd.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50c5e925ddf2b30f210002d5.jpg" class="image">


hallelujah

äntligen fungerar blogg.se-appen igen!

idag har vi städat hela dagen, och jag och britta skyndade ner till gymmet en sväng när vi var klar. nu har jag duschat och ska packa ihop lite saker eftersom att jag åker till sveg ikväll.

idag är det bara en vecka till jag får komma hem till ljusdal och träffa alla mina älskade vänner och släktingar! jag längtar så himla mycket!

M


hamilton

kvällen har spenderats nere i soffan framför hamilton, helt okej film. sen har jag och britta legat och cyklat med fötterna, som man gjorde när man var liten.
 
runt klockan fem började magen kurra och eftersom att jag inte orkade gå upp till hotellet och äta så tog jag lite makaroner och ost. dock gjorde jag misstaget att ta två olika sorters makaroner i samma kastrull, så ena sorten blev väldigt överkokt, medan den andra sorten fortfarande var hård. så det åkte i soporna på en gång! istället knallade jag iväg till hotellet i alla fall, iklädd min one piece, också gjorde jag varma mackor eftersom att jag inte är ett så stort fan av köttgryta som var dagens middag.
 
nu ska jag kika på ett avsnitt av one tree hill och sen sova. imorgon väntas en dag med städning och sen tar jag bussen till sveg!
 
M

fryst mango

nu är jag hemma från jobbet och är ledig resten av kvällen. jag har jobbat tre timmar idag. kan ni fatta? bara tre timmar och det känns som att jag varit på hotellet hela dagen. nej, inte värt det någonstans. 
 
jag och britta är jättesugen på en bakispizza, men vi måste ragga skjuts eller en bil först och det går inte direkt framåt. så det blir nog till att sitta i soffan, plugga kökort och äta fryst mango istället. jag skulle kunna säga att det är minst lika bra, men det är det inte. 
 
jag hatar blogg.se-appen för tillfället, ni suger. i två dagar har jag inte kunnat blogga från appen och det är det lättaste, smidigaste sättet att blogga på, men nu är jag less. fixa det! 
 
nu ska jag duscha och sen äta piz.. sätta mig i soffan och äta fryst mango..
 
M

bakisdag

idag känner jag på mig att det inte kommer bli en rolig dag. just nu är jag lite snurrig i huvudet, men jag har en känsla av den riktiga baksmällan kommer snart. 
 
jag dog lite grann när jag kom ut från toaletten nyss och britta hade kommit hem från frukosten med två äggmackor åt mig, hur snällt? och när hon såg att jag var uppe utbrast hon "neeeeej, jag skulle ju väcka dig", paus och tar fram tallriken med mackorna på, "och ge dig frukost på sängen!". 
 
kvällen igår var i alla fall sjukt rolig! och att isabelle följde med ut tillslut bidrog till mycket av det roliga! jag dansade med en homosexuell kille som tydligen var strippa och dansade som en gud, så han blev min lärare där ett tag, dock har jag glömt bort movesen nu.. vi tog tequila shotts som vi idag ångrar och när vi åkte hem till lilla liden var det två killar som följde med och sov på soffan efter att isabelle lagat snitzel åt hela högen. jag somnade en sväng på britta i soffan men sen gav vi upp runt fyra tiden. 
 
nu är det bara att ladda om batterierna till lunchen, dags att komma tillbaka till helvetet. oj, jag menar verkligheten! 
 
M

utgång på ingång

det kommer bli dåligt uppdaterat fram tills appen fungerar igen. 
 
nu håller alla på att göra sig klara för fullt, och vi taggar till utgång. vi ska till karin och camilla på förfest och sen åker vi till eriksgården. jag har höga förväntingar på den här kvällen och jag hoppas att funäs inte gör mig besviken!
 
M

tvättkurs

godmorgon!
 
idag är det en väldigt fin dag här, jag har tagit en massa fina bilder som jag tänkt visa er, men eftersom att blogg.se-appen fortfarande krånglar och jag har bilderna på mobilen så kan jag tyvärr inte göra det.
 
idag tog jag på mig skorna på felfot, tänkte låsa upp ytterdörren - som alltid är olåst, och britta har återlärt mig hur man tvättar. när jag bodde i ljusdal var det min fina farmor som alltid tvättade åt mig eftersom att jag inte hade någon tvättmaskin i min lilla stuga, så nu har jag återigen lärt mig hur man tvättar. att jag inte har tvättat en enda gång här uppe än, fast jag bott här i en månad, beror på att jag har oerhört mycket underkläder, och man går bara omkring i jobbakläderna hela tiden. jobbkläderna har jag fått tvättat när jag varit hem till mami och papi.
 
idag är jag ledig från lunchen, och vad skönt det är! jag ska tvätta, plugga lite körtkort och duscha och sen är det bara middagen som ska klaras av innan vi sticker iväg på fest. jag har höga förväntningar på utelivet här faktiskt och jag hoppas det levererar.
 
M

strul

blogg.se-appen har strulat för mig hela dagen, så det är därför det har varit dåligt med uppdateringar.
 
jag och britta var i alla fall på gymmet idag och plågades med våran träningsvärk. även fast det gör så ont så är det samtidigt så himla skönt. 
 
på middagen idag satt alla gäster kvar lika länge som igår, så vi kom inte därifrån fören vid nio och vi brukar vanligtvis komma därifrån klockan åtta.
 
jag har tjatat på cecilia hela dagen att hon ska följa med ut imorgon men hon säger bara kanske, så tillslut skickade jag ett sms till 118100 och frågade om hon skulle följa med. jag blev inte sådär jätte nöjd med svaret dock..
 
nu ska vi kika på en film och jag ska läsa lite i körkortsboken. jag hoppas att blogg.se-appen fungerar som vanligt imorgon! 
 
M

snö

idag snöar det för fullt, och det har även snöat inatt, så det har kommit några decimeter. solen skiner igenom snövädret och jag funderar på om jag ska dra på mig täckbyxor och ta med mina kollegor att åka lite pulka idag!

annars planerar vi inför imorgon då det blir fest, jag har bytt lite tider med isabelle så jag slipper kliva upp klockan åtta på söndag. jag längtar tills jag får göra mig i ordning och ha andra kläder än jobbkläder.

M


börjar bli gammal

jag och linda pratade lite grann över jul och så. vi planerade bland annat att vi inte skulle köpa julklappar till varandra, utan att vi ska hitta på något riktigt skoj istället!

vi kom också på vad himla svårt det är att önska sig något i julklapp av familjen i år, och tyvärr blev det så att anledningen måste vara att vi börjar bli gamla. när man var yngre var önskelistan flera A4 och nu, högst några få saker i anteckningarna på mobilen.

här är några av dom sakerna jag funderat ut att jag önskar mig i år. mest av allt hoppas jag att tomten ger mig en ny lägenhet och längdskidor! jag tänker och tänker, men inget läggs till på listan. och själv har jag bara köpt tre julklappar. det går segt på den fronten i år!

M


orättvist

ikväll blev det en dryg middag. vi stänger vanligtvis halv åtta, men ikväll satt gästerna kvar ända till kvart i nio. även fast man sopar och moppar golvet så förstår dom inte att man vill stänga.

jag tog i alla fall mina första alkoholbeställningar ikväll, vilket gick bra. dock var dom första männen ganska dryg, men jag klarade mig igenom det på improvisation.

nu längtar jag till jag får komma hem till ljusdal och träffa alla fina, dryga med min nathalie och träffa min linda. jag åker härifrån den 17 december, om det går som planerat, och är i ljusdal till kanske den 21-22. sen åker vi upp till linsell där vi ska fira jul i år.

nu har jag ätit en grapefrukt och ska krypa ner mellan lakanen och sura lite grann för ett väldigt orättvist schema.

M


dags för promenad

nu är det dags för en promenad igen, idag går jag och britta upp till byn hade vi tänkt. sen ska vi hem och lägga oss och klaga på våran onda, men sköna, träningsvärk!

M


frukost


händelser

nu vaknade jag, riktigt skönt, det var länge sen jag fick sova till tio! nu ska jag duscha innan jag går upp och äter frukost innan jag ska jobba lunchen.

igår kom jag till det avsnittet då peyton träffar sin stalker, som hon tror är sin bror. och jag måste erkänna att när jag skulle somna låg jag nålar.

jag hade svårt att somna igår faktiskt. det var varmt, och jag kunde inte hitta en bra sovställning. men tillslut fick jag nog och stängde av elementet och då kunde jag somna. dock var näsan som en isbit när jag vaknade istället.

jag börjar känna att det blir mindre och mindre saker att skriva om här uppe. det måste hända någonting och det måste hända snart!

M


sånt där grönt ljus

känner träningsvärken komma smygandes, åh, vilken skön känsla!

vi tappar ord väldigt mycket här uppe. idag letade vi efter norrsken och det beskrevs, sånt där grönt ljus. även att jag sa "mitt gott luktar rum" idag, och det kan ni ju gissa vad jag egentligen menade.

imorgon har jag sovmorgon och börjar inte fören till lunch. vilket såklart innebär one tree hill hela natten!

M


gymmat på liden

nu längtar jag till träningsvärk imorgon.

M


gammal farbror

nyss har jag jobbat själv på frukosten, blev precis klar så nu ska jag äta frukost. det var faktiskt skönt att jobba själv och att det var så lite folk. dessutom hade jag ju cecilia i köket som sällskap!

på frukosten kom det fram en jättesöt gammal farbror och frågade om han fick ta med två vinglas för att hans fru fyllde år. dom skulle dricka champagne men hade inget att dricka ur, så jag lånade ut två glas åt honom. jag och cecilia pratade sedan om att vi också ville ha en så söt farbror att vara tillsammans med när vi blev gammal.

idag ska jag och britta gå ner till gymmet, också ska jag kika på lite julklappar och plugga körkort. igår köpte jag mina två första julklappar, bättre sent än aldrig!

M


över

nu är min lediga dag så gott som över. även fast jag inte gjort något speciellt mer än att åka till funäs med britta, så har det varit väldigt skönt ändå. skönt att känna att man inte måste iväg någonstans om någon timme.

så imorgon är det dags för jobb igen, frukost och middag, så mitt på dagen ska jag och britta gå ner en trappa på hotellet till gymmet och spendera någon timme där.

godnatt alla fina, ta hand om varandra.

M


roadtrip

nu tar jag och britta en roadtrip till funäs för att äta pizza, awesome!

M


typiskt

så himla typiskt att den enda dagen man är ledig och kan sova hur länge som helst, då vaknar man täppt i näsan och kissnödig som bara den! inte okej.

idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men jag börja med att gå till hotellet och äta lite frukost!

M


bruksvallsliden


så som det är

nu är jag hemma efter en lång, kall promenad med britta. alltid lika roligt! britta berättade att hon får sådan ångest varje gång hon går till ica stugmyhrs och köper godis och tanten i kassan ler åt henne som för att säga "jag vet att du ska äta godis idag med". britta sa att det kändes som att tanten var hennes skuld-person, alltså en människa som ger andra dåligt samvete menar britta.

hur som helst, idag har vi ju städat. det roligaste med att städa är att alla går runt och lyssnar på musik och är i sin egna lilla värld och ibland, väldigt ofta, glömmer man bort att man faktiskt har andra arbetskollegor med sig och börjar sjunga högt. det gjorde isabelle så fint idag då hon sjöng "känn en doft av kärleken" medan hon städade toaletten.

nu ska jag hoppa in i duschen och få tillbaka värmen som den 18 gradiga kylan tog ifrån mig.

M


-18 och promenad på g


ledig

städa, städa, städa. idag står det städ på schemat. men jag klagar definitivt inte på det, för vi är snart klara, sen är jag ledig resten av dagen. sen kom ulla och frågade om jag ville vara ledig imorgon. men absolut!!!

ledig, ledig, ledig. vad skönt det är. och ska bli!

M


ensam

och helt plötsligt började tankarna snurra så där mycket som är alldeles för mycket. alldeles för mycket när klockan börjar bli mycket om man ska upp och jobba. jag hatar tankar, funderingar som får en att känna sig sådär liten. funderingar som gör mig totalt förvirrad över mina egna tankar, för ibland förstår inte ens jag dom.

M


one tree hill tankar

jag förstår inte hur man kan göra en så känslomässigt bra serie. känslorna hos karaktärerna smittar av sig direkt från skärmen! är dom glad blir man glad inombords, är dom förtvivlad blir man själv det med. som till exempel när haley lämnar nathan, jag mår så otroligt dåligt, känner den förtvivlan som nathan känner. är det mig haley har lämnat?

jag vet inte om det är för att jag känner igen mig i situationen eller om dom bara gjort det så otroligt bra.
men att få dom som tittar att känna dom känslor som karaktärerna har, det tycker jag är bra gjort.
så just nu, ligger jag här med en klump i magen och mår dåligt när jag ser haley tveka när nathan kommer tillbaka efter henne. det är tur att jag vet att dom löser det och får lilla jamie, annars hade nog mitt hjärta brustit nu.

M


fummel

nu på eftermiddagen blev det riktigt flummigt. britta och jag skulle värma varmakoppen, britta börjar med att kolla i kylskåpet och sen ta fram en skål. hon kommer på sig och tar fram en kopp istället som passade ganska mycket bättre. när jag haft i min första deciliter vatten i min varmakoppen så utbrister jag: åh, känner ni vad lock det guttar!
det jag försökte säga var: känner ni vad gott det luktar.

eftersom att jag städade efter lunchen fram till nu, så är jag ledig resten av kvällen, skööönt!

M


fin dag


kallt

idag är det -19 grader och vi fryser ihjäl. men solen skiner och det ser ut som att det blir en riktigt fin dag idag!

idag är det frukost, som nu är över, lunch och städ som gäller.

M


på något sätt

på middagen idag så tog jag på mig diskningen eftersom att jenny tydligen var ledig. men det var skönt faktiskt. jag fick undan all disk tidigt så jag kunde stå och bara prata med rikard och cecilia lite. det är så skönt med lite omväxling, och det behöver jag verkligen! 
 
det var så himla skönt att komma ut på en promenad idag. att få känna friskluften i lungorna och känna kylan riktigt bita tag i varje kroppsdel är en riktigt skön känsla, enligt mig! 
 
karin och camilla tyckte att jag skulle följa med ut ikväll, men eftersom att jag är rätt trött och börjar åtta imorgon så tackade jag nej. istället ska jag ligga hemma och kika på one tree hill, är i mitten på andra säsongen nu, och det är sååå bra! 
 
M

promenad + kinderäggslördag

idag efter lunchen gick britta förbi mitt rum, backade och kollade in igen. "gud, vad stökigt du har!" hm, jag har inte prioriterat städningen, okej?

vi klädde i alla fall på oss och tog oss ut i det kalla vinterland som nu är här. i -13 grader tog vi oss upp till walles under en massa behövande snack. vi kom underfund med att vi tagit på oss alldeles för lite kläder och när vi var på ica tvingade jag britta att känna på min kalla rumpa som hon inte sa nej till.

nu sitter vi här med våra kinderägg eftersom att det är kinderäggslördag och kikar lite på tv.

M


1 december

idag är det första december, första delen av julkalendern har jag missat.

det är -13 grader här och det ligger nysnö överallt. helt underbart när det biter lite grann i kinderna! det ser ut att bli en fin dag, en fin start på december, och jag och britta ska ta oss en promenad efter lunch. om det inte blir ändringar i schemat såklart, den oturen brukar vi nämligen ha.

i onsdags innan jag åkte var jag och elis på ljusdal och kikade efter lite julklappar. men när fantasin sviker så blev det inga julklappar med hem, utan bara en doftpåse från kardemumma som jag är överlycklig att jag köpte. den luktar så gott!

M