ritar med britta

gissa vilket öga som är mitt!

M


peak performance

nytt pannband från peak performance som jag köpte på sportstugan, 200:-.


godissugen

idag blev jag och britta så oerhört godissugen, så vi bestämde att vi skulle åka till funäs och köpa godis i mängder. men när vi väl kom dit så fick jag ångest och köpte ölkorv istället, haha!

nu sitter vi och kikar på anastasia, ni vet den läskiga barnfilmen med den gröna snubben? sen börjar jag jobba halv sju!

M


snöstorm

idag blåser det som bara tusan och snöar samtidigt, går man ut så blåser man bort och ser ut som en snögubbe!

jag har städat idag, och ikväll ska jag diska på middagen. skönt att komma bort lite från gästerna också kan man gå runt och fundera lite själv.

eftersom att det är så dåligt väder ute så ska vi nog bara lugga framför tvn och kika på någon film.

M


gamla veras

nu har vi slutat från middagen. en stor sten lyftes från mitt hjärta efter ett samtal med nathalie, så nu svävar jag lite lättare när jag går.

om en stund ska vi åka ner till funäs och gå på gamla veras och ta en öl.

M


underbar vårdag

idag efter frukosten så byggde jag som sagt en solgrop, och vilken underbar idé! där låg vi i några timmar och när vi kom in hade vi blivit alldeles bruna ansiktet.

nu är dom här coola brudarna på väg till funäs för kika runt bland alla stockholmare!

M


solgrop

idag har jag byggt mig en egen solgrop!

M


mulan

nu är jag hemma från middagen. man har alltid mega-ångest när man ska gå till jobbet, lika dom två timmarna innan man börjar. men sen när man väl är där så går dom två-tre timmarna man jobbar så snabbt som om det vore tjugo minuter man jobbade.

nu ska vi kolla på mulan, vi har nämligen tecknad-barnfilms-maraton här i personalen!

M


äntligen

efter frukosten så tog vi och tränade i 30 minuter och sen gick vi och pantade burkar dom höll på att ta över tvättrummet. vi lagade lunch när vi kom hem och sen satte vi oss och tittade på sista twilight filmen, ÄNTLIGEN! säger jag bara! ville oerhört gryyyyym film! jag satt och fick rysningar och stirrade och satt knäpptyst genom hela filmen. grät även en skvätt när jag blev grundlurad på slutet när det bara var en av alices visioner egentligen.

snart ska vi jobba, och efter det tror jag att jag ska titta på filmen igen!

M


hej åh hå, dagens frukost!


världens bästa mamma

efter att jag pratat lite med världens bästa mamma så känns allt jobbigt inte lika jobbigt längre. självklart går det inte över helt, men en hel del känns mycket lättare. jag tror till och med att jag kanske kan gå till jobbet med ett bra humör ikväll.

min mamma är så bäst så att jag till och med tänker slänga med en iphone-symbol: ❤.

M


från 1050 möh till 680 möh

nu är vi nere i personalhuset igen! färden ner gick ungefär dubbelt så snabbt som färden upp. med alldeles för lite kläder kämpade vi oss upp 4 km, med bara branta backar till knallen. sedan gled vi lätt (eller jag gled lätt, emma ramlade bara och britta gick nedför backarna) tillbaka 4 km ner till walles där vi hade bilen. om man räknar med hur jobbigt det var upp till knallen så kan man säga att vi idag åkt dryga milen.

nu ska jag bara duscha och ta det lugnt tills middagen börjar.

M


varm choklad

nu är vi äntligen uppe på fjället och på knallen. vi sitter och värmer oss med varm choklad framför elden nu och ska nog sitta kvar ett tag innan vi drar oss ner igen.

M


kariknallen

nu ska jag ta mig upp på detta fjäll, till kariknallen, bara att snöra på sig skidorna!

M


godmorgon

i natt sov jag faktiskt väldigt bra, lite konstiga drömmar men inget tåg som väckte mig åtta gånger under natten.

idag städar jag. började för en timme sen ungefär, och har tre rum att städa nu innan jag får gå hem. men dagen är ju dock inte slut där då jag jobbar middagen ikväll också.

idag funderar vi på om vi antingen ska ta bilen till hamra och åka slalom när vi slutar, eller om vi ska ta oss ett varv i längdskidspåret. det är i alla fall fint väder ute, -2 och sol, så ut ska vi i alla fall!

M


back to reality

vi kom upp till bruksvallarna klockan fyra och började packa in allt i våra små rum. det blev inte mycket ro innan vi skulle upp till hotellet och jobba middagen. helt slut efter att åkt bil hela dagen, kan jag säga att det var oerhört slitsamt att gå tillbaka till den vanliga vardagen.

jag måste erkänna att jag fick lite smått panikångest när vi rullade in i byn och när jag gick in på mitt lilla skitrum. än mer när jag tog på mig jobbarkläderna och gick in i köket och började med den vanliga rutinen.

det här är inget för mig, men nu har jag i alla fall provat på det och vet om att jag ska göra något annat nästa säsong. det slog mig även idag att det är ungefär två månader kvar av säsongen, vilket gjorde att stenen lyfte ett snäpp från hjärtat. dock släpptes den ner igen när jag började tänka på att jag inte vet vad jag vill göra när jag slutar här uppe. nu är jag less på att inte trivas med mitt jobb, jag vill hitta det jobbet som passar mig som handen i handsken, och jag vill hitta det med en gång.

jag måste ju såklart säga något positivt med att komma upp också, och det stavas e m m a. också att det är så kallt vatten i köket såklart!

hemlängtan eller ej, imorgon väntar det jobb.

M


alkostickan

imorse när jag vaknade vid tio klev jag upp och duschade innan jag började packa in i bilen. britta kom vid elva och vi hoppade in i bilen och körde iväg. det ska tilläggas att det var britta som fick köra med tanke på att jag drack igår, och det ska även tilläggas att britta är världens sämsta bilförare.

efter ett x antal motorstopp, nästan en krock vid kyrkan för att hon inte kan höger och vänster och att hon kört upp i snöhög för att hon inte svängde i tid, så var vi äntligen på väg mot bruksvallarna. eftersom att britta är en så dålig bilförare så skulle vi byta i sveg, men för att vara på den säkra sidan så ville jag blåsa innan, och det finns ju engångs stickor på olika mackar, men jag frågade på alla mackar i sveg, och ingen hade en alkosticka. jag räknade efter och kom fram till att det borde gått tillräckligt många timmar för att kunna köra.

nu är vi snart på väg från sveg också, snart framme i fjällen.

M


fest

det blev en stressig tur till ängebo på skoterträff för att lämna saker åt ola, men dock blev vi bara kvar en liten stund innan vi åkte hemåt igen.

jag somnade hemma hos linda och när jag vaknade igen var det bara att göra sig i ordning för fest! vi hamnade hos kalle i hedsta och blev kvar hela kvällen och nu kom jag nyss hem.

imorgon väntar en tidig morgon för att åka tillbaka till bruksvallarna.

M


skoterträff

idag har jag och nathalie planer på att åka till ängebo på skoterträff. än så har vi inte bestämt oss, men det skulle vara kul att åka dit och kika. pappa och ola tog skotrarna dit imorse och är nog framme nu. mamma och farmor är på en kurs där dom ska lära sig att göra egna ostar och erika är bara hemma än så länge.

vi får helt enkelt se vad dagen har att bjuda på!

M


"så långt soppan räcker"

när jag hämtat nicklas och annakarin tog det inte lång tid innan ulf och lalla kom också. jag åkte ner på ljusdal vid tio för att hämta nathalie, också åkte vi till marcus och pontus en sväng innan även vi landade hos ola och erika.

efter mycket spelande skjutsade jag först hem ulf och lalla och när jag kom tillbaka var jag så trött så då skjutsade jag hem nicklas och annakarin också. dock kom nicklas på att han glömt sin mobil hemma hos ola och erika, så vi lämnade av annakarin och åkte tillbaka. när han sprungit in och hämtat mobilen fick han för sig att vi skulle åka norrut, "så långt som soppan räcker!". sagt och gjort svängde jag vänster istället för höger och åkte mot hedsta. nicklas skrattade bra nog när jag även körde förbi avfarten in mot tallåsen och fortsatte mot hedsta.

men när vi kom till skansen var vår lilla roadtrip slut och vi åkte över sillerbo hemåt. nicklas hann även ringa elin som jag övningskörde med förut och lämnade ett oerhört fint meddelande i hennes röstbrevlåda.

det blev en fin roadtrip och när vi väl var inne på ljusdal igen tyckte nicklas att vi skulle åka till thailand istället. jag förklarade då att det inte gick att flyga med en bmw och han tog det svaret och gick in och la sig efter att han lurat mig att titta på ett hus. långt efter förstod jag att han sa åt mig att titta på det där huset för att han skulle kunna kliva ur bilen utan att jag skulle se att hans byxor satt alldeles för långt ner.

M


cupcake

nu är vi hemma i rolfhamre och jag och ellen ska dela på en cupcake som hon bakat idag. men först ska jag hämta niklas och annakarin!

M


middag hos farmor och farfar


skolan

idag är jag och nathalie uppe på skolan en sväng och lyssnar på treornas ensamble. dom har låten "sail", vilket är en ganska svår låt, men ett roligt initiativ av valle!

pappa kom och hämtade bilen idag så att han och roland kanske kan fixa den. det är dörrar, lås, bälten och fläktremmar som ska fixas, och jag blir glad om bara någon utav sakerna blir lagad.

M


inställt

bollnäs blev inställt idag, så istället så har jag och nathalie bara degat och sen åkte jag hem till linda med en kycklingsallad med mig. nu har vi varit upp till elis och daniel och hälsat på en sväng, men nu sitter vi hemma i nathalies soffa och kikar på tv och myser.

M


godmorgon bollnäs

idag sov jag ända till elva! skönt, men det kommer bli en himla dålig ovana sen när jag börjar jobba igen.

idag ska jag åka till bollnäs med emelie för hon ska dit med sitt ben som hon har problem med.

jag bestämde mig för att ha en inbakad fläta idag. men tydligen så har mina händer legat på latsidan när det fäller att göra flätor så det gick inte alls bra, gjorde om den tre gånger och ska försöka på mig ännu en gång till eftersom att den fortfarande inte är bra..

M


njuthalie

hihihi, igår var jag lite busigt innan jag skulle gå och lägga mig. nathalie hade gått runt hela dagen och sagt sitt eget namn, dock gjort om det till njuthalie. så det enda jag hörde hela dagen var "eeeh, njuthalie..".

när jag låg där i sängen så kom jag på att jag kunde nathalies lösenord och den underbara idéen att byta hennes namn på facebook från nathalie till njuthalie. dock märkte ju nathalie aldrig att jag bytt, även fast hon var inne på facebook mest hela tiden. så ikväll sa jag åt sanna att fråga henne om det och vi alla skrattade ju så mycket, och nathalie förstod nästan ingenting, haha!

M


räkfrossa

ikväll har det varit räkfrossa hemma i nathalies kök med dom bästa tjejerna! vi har suttit och pratat om allt mellan himmel & jord även fast bruno sitter i det andra rummet med bara en dörr emellan.

ikväll ska vi nog hälsa på elis och killarna en sväng innan sängen ropar.

M


promenad runt sjön


fin dag

imorse vaknade jag och träffade mamma en sväng innan jag och nathalie stack ut på ljusdal och kikade lite. tittade efter ny vårjacka, men utan något resultat.

nu ska vi ut och gå en sväng i det fina vädret!

M


kvällsprat

jag och nathalie åkte till veckebo och hälsade på ida som planerat. vi satt mest och pratade, masserade varandra och beundrade idas lillasysters långa hår.

imorgon har vi planer på att sola och försöka fixa min dörr på bilen som nathalie hade sönder när vi var i hedsta.

M


kär på nytt

efter att vi varit på ljusdal tog jag och nathalie bilen upp till ridhuset i sjöbo för att boka in meja på knatteridning. vi passade på att ta en nostalgis sväng in i stallet och kika på alla gamla ridskolehästarna.
sanne bergman var där och gjorde i ordning sin underbart vackra häst fire, så vi stannade kvar och pratade lite med henne och sen stannade vi även kvar och kollade när susanne red ett pass på honom.

helt plötsligt så finns det inget som jag ångrar så mycket som att jag slutade rida. jag blev helt enkelt kär i hästarna på nytt, och fire är en så otroligt vacker och duktig häst så jag har lust att smyga in dit och sno med honom hem.

nu är meja och olle här och vi har nyss ätit våfflor. ikväll ska vi nog åka till veckebo och hälsa på ida lite grann.

M


tisdag

imorse när jag vaknade klädde jag på mig och tog bilen till gamla stan där nathalie väntade. hon skulle nämligen till adele och ta bort sina gelénaglar. när vi var klar där åkte vi till farmor och farfar så farmor sydde in mina byxor också fick vi lite te och en macka.

nu är vi ute på ljusdal med marianne och emelie och ska kolla på en present åt nathalies brorsdotter, meja.

M


tvspel

till middag åt vi kyckling med crème fraîchemed smak av fetaost och soltorkade tomater och kroketter. den godaste maträtten som finns!

nathalie och vera kom förbi och när vi ätit klart och legat halvdöd i sängen för att vi åt för mycket, åkte vi till hedsta till kalle för att spela lite tvspel.

nu är vi återigen hemma och vi ligger och kollar på sex and the city innan vi ska somna in.

M


taxi

idag blev det dålig uppdatering, vilket är konstigt då jag inte gjort något speciellt.

imorse klev jag upp för att skjutsa anton och towe till skolan vid elva. gör första gången sen jag fick körkort, kände jag mig som en jävla taxichaffis.
sen åkte jag ner till erika också gick vi och åt lunch på finess tillsammans. vid tolv åkte jag upp på skolan och var med på en ensamblelektion och hade lite nostalgikänsla. när linda slutade åkte vi hem och kikade på "föräldrafällan", världens bästa film för övrigt.

nu har vi varit på coop och handlat mat och väntar på att nathalie ska komma och umgås!

M


drunknat i snö

jag och nathalie tog bilen och åkte till hedsta där det var ett grabbgäng med skotrarna. det var lite mulet först men började spricka upp lite senare så vi fick lite sol.

jag och nathalie lånade kalles skoter och tog en sväng på isen, och då åkte killarna också ut med stannade mitt på isen och fixade med någons skoter. jag hoppade av vid killarna och nathalie fortsatte åka.
ett tu tre, så brottar andreas ner mig i snön, och sen skyndar han sig att hoppa på skoter och spruta ner hela mig med snö. då hakade såklart alla andra också på, så jag sprang till kalle och hoppade på hans skoter. men när han skulle åka iväg så reste han skotern, och jag kunde inte hålla i mig så jag ramlade av. då passade andreas och patrik på att ställa sig mitt emot varandra, med mig emellan, och begrava mig i snö. jag hade snö upp till axlarna och hela ansiktet var täckt med snö.

det blev några kalla minuter till i hedsta innan vi hoppade in i bilen och åkte hem. jag och nathalie började också brottas på rasmus skoter, så det slutade med att vi ramlade av och jag slog mig.

menmen, snödränkt och blåmärken så var det en himla bra dag. nu ska jag snart åka ner på ljusdal och hämta upp linda också ska vi äta nachos i rolfhamre.

M


på sjön i hedsta


frukostdejt

igår efter korgen fick jag med mig sällskap hem. nämligen tove! så imorse vaknade vi vid nio och låg och pratade en stund innan mattias kom och hämtade henne.

igår blev jag också bjuden på frukostdejt hemma hos nathalie idag. så snart ska även jag dra mig upp ur sängen och knalla hem till nathalie.

M


sanna signeul

förfest hemma hos tove och tequilarace, snart dags för krogen!

M


tequila


middag i gamla stan

vid två åkte jag upp till sjöbo till jörgen och annakarin och satt där med dom och ola och erika. jag blev kvar där i två timmar innan jag åkte hem till lindas lägenhet och bytte om för att åka ut och äta tillsammans med nathalie, bruno och marianne. vi skulle äta på järnvägs men dom öppnade inte fören sex så vi fick åka till gamla stan och äta där istället. det blev en plankstek och en cider till det.

nu är vi hemma hos nathalie och ska troligen snart i väg och börja festa lite grann.

M


lång sovmorgon

idag sov jag ända till elva och det var riktigt skönt!

igår myste vi på i rolfhamre och sen skjutsade jag runt erika och hämtade upp ola och så. jag kom hem vid halv två och slocknade direkt i sängen.

idag har jag vara legat i sängen och kikat på sex and the city och fixat med lite saker. vid tre slutar nathalie jobba så då ska vi träffas och planera vad vi ska göra ikväll.

M


mys i rolfhamre

ikväll är jag och nathalie i rolfhamre och ska äta middag med erika och bubbla och umgås!

M


finess

efter att jag varit upp på skolan och pratat lite med linda så hämtade jag upp amanda också gick vi och kikade lite i affärer innan vi satte oss på finess och åt lunch. nu har nathalie och tove anslutit och vi sitter och pratar bara.

M


nya däck

idag ska jag åka till färila för att få nya däck till bilen av morfar. det ska bli skönt att slippa glida runt och tappa fästet med den hela tiden.
sen ska jag på finess och träffa tove och amanda, vi ska luncha lite grann och prata i kapp.

ikväll ska jag och erika umgås. vi ska laga god mat och bubbla lite i poolen och så. riktigt mysigt!

M


SATC

vid tre åkte jag upp till skolan och hämtade upp linda. sen åkte vi till farmor och farfar där mamma och pappa var och sa hej till dom och fick en varsin alla hjärtans dag nalle och jag fick halsbandet och ett matchande armband.

vi skulle åka och äta en romantisk middag, men stället vi hade tänkt oss var stängt, och vi bestämde oss för pizza istället. vid sex skulle linda iväg och sjunga på någon middag, då jag åkte hem till lägenheten och kollade på sex and the city i cirka två timmar.

nu har vi skjutsat hem erika från hennes alla hjärtans dag middag och ligger och kollar på SATC igen.

M


alla hjärtans dags present


alla hjärtans dag

imorse hade linda sovmorgon, så när vi vaknade gjorde vi oss i ordning också skjutsade jag upp linda till skolan. jag och nathalie åt lunch på skolan också tillsammans med linda och fnissade lite när martin kom in i matsalen. han var nämligen i sitt esse igår, och låten "the evil prusilusk" har nu fastnat på allas huvuden.

nu är jag och nathalie ute på ljusdal o h fixar lite saker, sen ska jag träffa mamma och pappa som kommer ner.

M


ljusdal

när nathalie och linda kom till los så drog vi på oss ytterkläder och hoppade på skotrarna till älgsjön tillsammans med världens bästa papi.
när vi kom hem satte vi oss och drack te och pratade lite innan vi alla hamnade i soffan. vi åt middag tillsammans när mamma kom hem och sen åkte vi mot ljusdal. vi svängde även in till mormor och morfar i näsberg och sa hej en sväng och det var verkligen uppskattat!

när vi kom till ljusdal installerade jag mig lite snabbt hemma hos linda och hoppade sedan in i duschen. jag gjorde mig i ordning medan linda satte sig och pluggade. när jag var klar åkte jag och hämtade upp nathalie också åkte upp till elias där det var fest. vi hamnade även nere på kick saloon en sväng, men nu ligger jag i sängen bredvid en sovandes linda.

det kommer bli trögt med uppdateringar nu när jag är på hemmaplan, därför att jag lätt glömmer bort att blogga. men jag ska försöka komma ihåg det så mycket som möjligt.

M


fixat

nu på morgonen så har jag och pappa fixat lite med bilen och så.

om någon timme kommer nathalie, verus och linda och hälsar på och sen kaaaanske jag åker med till ljusdal. det har jag inte riktigt bestämt än.

M


hemmaplan

nu har allt främmande åkt, så nu kan jag skriva lite mer om dagen.

jag ringde mamma imorse och gratulerade henne, och för att hon inte skulle misstänka något så sa jag att jag var ledig på dagen men jobbade middagen ikväll.

jag och britta tänkte åka slalom innan vi skulle åka hemåt, för eftersom att mamma inte slutade jobba fören halv fem så tänkte jag att hon skulle hinna komma hem innan jag klev innanför dörren. emma ville också följa med och åka slalom, men hon jobbade frukosten så vi sa att vi skulle vänta på henne, men när vi märkte att hon dröjde och insåg att vi inte skulle hinna åka så mycket så bestämde vi att låta bli att åka till tänndalen.

vi satt länge och funderade på vad vi skulle göra istället tills klockan blev två, då vi kunde åka. efter ett tags funderande så säger emma, "men varför åker du inte hem innan hon slutar också är du hemma med blommor eller något när hon kommer hem?"
mycket smart emma. sagt och gjort slängde vi in oss i bilen efter en snabb hejdå-kram av emma.

när vi var i hede ringde jag pappa och tänkte att jag i alla fall skulle förvarna honom. det var ju nämligen ingen som visste om att jag skulle hem. när pappa svarar säger han "är du på byn?". han berättade då att redan imorse hade mamma fått en känsla av att jag tänkte komma hem. typiskt mammor! så jag skickade snabbt iväg ett sms till mamma och skrev att det hade blivit ännu mer folk så att jag inte skulle kunna komma hem på torsdag, som jag ljugit och sagt att jag skulle göra. mamma gick på det, och hon blev glatt överraskad när jag stod där med blomman hon trånat efter i näven.

en himla bra dag helt enkelt.

M


överraskning

idag fyller min mami år. därför har jag planerat ett tag att åka hem utan att säga något för att överraska henne. så det är även därför jag inte skrivit något riktigt vad jag skulle göra idag eftersom att mamma läser min blogg.

dock var det planerat att jag och britta skulle åka slalom innan vi skulle åka men sen planerade vi om och åkte vid halv tolv.

nu ska vi äta middag och fira mami.

M


tänndalen

idag ringde klockan halv nio, men inte för att stiga upp och jobba, utan för att kliva upp och äta frukost innan vi drar oss mot tänndalens och hamras backar! ska prova mina drömpjäxor igen och se om det kanske blir ett köp av dom.

M


mer av db

ännu bättre.

M


foster the people

mm, låten till hm's reklam med david beckham, så bra!

M


thaimat

ikväll åkte jag och britta till funäs för att köpa thaimat till middag. det finns en liten thaivagn bort mot okq8 där vi köpte äggnudlar och kyckling som vi nu mumsar på framför tvn.

M


inte nog

idag har vi städat några korridorer, och konstigt nog så började jag även städa mitt rum och byta sängkläder och tvätta när jag kom hem. jag får helt enkelt inte nog av städning på jobbet tydligen.

nu är jag ledig resten av dagen och vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. kanske att vi tar en tur ner till funäs eller så.

M


snow white and the huntsman

idag när vi slutat jobba så gick jag hem och la mig och kollade på dom sista avsnitten på säsong tre av gossip girl. så sjukt spännande att chuck blir skjuten i sista scenen på sista avsnittet, riktig cliff hanger! så nu måste jag fixa säsong fyra så snart som möjligt.

vid fyra åkte vi till funäs och åt bakispizza och hämtade min bil. nu ska vi kolla på snow white and the huntsman för andra gången och dregla lite efter chris hemsworth.

M


eriksgården

igår kom jag och britta från jobbet klockan halv tio, och på 45 minuter så hade vi gjort oss i ordning och tagit oss till johanna i funäs. ganska bra gjort om jag får säga det själv! jag körde och lämnade min bil hos johanna som jag ska hämta senare idag.

på glädjekällan där dom bor var det ganska mycket folk. men någon som jag la speciellt märke till var ju såklart andreas i sin skotte-utstyrsel. han hade en basker med rött hår, en kilt och han hade inga kalsonger på sig under sin fina kjol. en och annan kompis till honom drog upp kilten och då insåg jag att han faktiskt inte hade några kalsonger på sig heller.

i alla fall så drog vi vidare till eriksgården där det var huuur mycket folk som helst. hela dansgolvet var fullt med fulla, dansande människor, så vi dök djupare in i massan och dansade loss vi med.

hela kvällen slutade med att emma stod utanför och "mådde dåligt", om jag uttrycker mig så, ett bra tag och jag var bara glad att det inte var jag denna gång.

under kvällen har jag även fått uppfattningen om att norskar är ljugande idioter. svärt en lång ramsa med fula ord i taxin har jag gjort också, och muttrat resten av vägen hem.

idag är det städ som gäller, dock bara fyra rum, så väldigt onödigt att ens komma in och jobba om ni frågar mig.

M


mörkt, ljusare, ljusare

la i en ny mörk färg i hårbotten så att det skulle bli lite större skillnad, vilket känns kul.

efter frukosten åkte vi ner till funäs och plockade upp johanna för en liten fika på loftet. vi försökte planera kvällen så gott som möjligt, eftersom att jag och britta inte slutar fören halv tio ungefär, och hoppas att allt löser någorlunda bra.

nu tror jag att jag ska ta en tupplur så att jag orkar med att jobba middagen och att gå på eriksgården efteråt.

M


dags att färga hår


havregrynsgröt

nu har vi jobbat klart på frukosten, så nu är det dags att äta frukost. havregrynsgröt med äppelmos och kanel, ägg med kaviar och lite juice på det, mums!

M


soffhäng

kvällen spenderades efter träningspass i soffan framför tvn. kikade på gladiatorerna och sen en liten del utav the roadtrip, men jag kände för att gå och lägga mig eftersom att det är min tur att jobba imorgon. så nu ska jag sussa gott, godnatt!

M


för mycket förväntningar

idag blev det inte alls som jag och britta tänkt oss. vi åkte på skiduthyrningen i tänndalen och fick hjälp av en jättetrevlig kille. vi åkte därifrån med skidor, pjäxor och stavar och åkte mot tännporten och var jättetaggade på en bra dag i backen. men efter bara några åk märkte jag att pjäxorna inte alls var bra då det var för mycket lutning på dom och jag fick ont i benen, så som killen sagt att jag kunde göra, åkte jag tillbaka till uthyrningen och den här gången åkte jag därifrån med tre olika pjäxor. men det var helt enkelt inte min dag idag, för inga pjäxor var bra. vi lämnade därför tillbaka sakerna och åkte hem istället.
 
nu sitter vi på blocket och letar efter skidor så jag kan köpa dom bra pjäxorna i hamra istället, men än så länge så är det utan särskild framgång. imorgon kanske vi gör ett nytt försök att hitta dom perfekta pjäxorna åt mig efter att jag och britta jobbat frukosten, vi får se!
 
M

frukost

det var länge sen jag la upp en frukostbild, så idag får det bli en!

jag och britta är ju ledig idag, så vi gick upp på hotellet och åt frukost och ska snart packa in i bilen och åka mot backarna i tänndalen, det ser ut att bli en riktigt fin dag idag!

M


chaufför-look

har legat och kollat på gossip girl tills nu, och nu har jag dragit på mig the casual look för att vara chaufför på afterskiin ikväll!

M


bastu

min lediga dag har helt enkelt varit perfekt! vi sov tills vi vaknade av oss själva, gick upp och åt lite lax innan vi klädde på oss skidmunderingen och drog till hamra.

jag hyrde skidor och jag blev helt förälskad i både dom och pjäxorna som var från märket "head". helt perfekta, så nu är jag ute efter ett par liknande som jag kan köpa.

när vi kom hem åt vi middag och sen packade vi med oss grejer och gick på hotellet och bastade, också helt underbart!

nu ska jag ta det lugnt innan jag ska vara chaufför åt karin och camilla som skulle på afterskii i ramundberget.

M


otroligt härlig dag i backen


slalom

att vakna klockan åtta och bara kunna somna om igen, vilken känsla det är. nu ligger jag och gosar i sängen och ska snart gå ner och äta frukost innan vi åker till funäs för att åka slalom. just nu är det -9 och lite molnigt, men det skulle sprick upp vid lunch så det kommer nog bli en toppen dag! idag är emma frisk också så nu blir vi tre som åker.

och att veta att jag är ledig även imorgon, men snälla gud vad du är bra!

M


ny bakgrundsbild

david beckham, mmmmh!

M


hejdåa

idag kom cecilia förbi och sa hejdå till oss innan hon åker tillbaka till gotland. det var kul att träffa henne igen, och planerna för att åka till gotland i sommar blir mer och mer planerade.

nu är jag, britta och emma i funäs, som vanligt, haha! men ikväll ska vi kika på en film klockan nio på trean.

M


leeeedig

idag har vi bäddat hela hotellet och städat fem stugor, men vi var väldigt effektiva så vi är klar nu och är ledig resten av dagen. imorgon är vi också ledig, eftersom att all städning är klar och det inte kommer gäster fören på fredagsmorgonen. sen är jag och britta ledig på fredag också, för vi delar på oss så sara och emma jobbar fredagen, jag och britta jobbar lördagen. så nu har jag äntligen fått min ledighet som jag tjatat över.

från och med nästa vecka är det jättelite folk på hotellet så ulla har sagt att den som vill vara ledig för att åka hem och så kan bara säga till, så snart ljusdal, snart är jag nog på hemgång igen!

nu ska jag njuta av den här lediga eftermiddagen med att träna och sen hjälpa emma med värdskapstestet!

M


twilight

vid klockan sex åkte vi till eriksgården och åt på grill-&räkbuffén. det var inte direkt någon höjdare tyckte jag, det klår i alla fall inte järnvägs räkfrossa på sommaren!

sen åkte vi hem och nu ligger vi i soffan och kollar på breaking dawn. imorgon börjar vi jobba klockan nio igen med städning, och sen kommer cecilia och säger hejdå innan hon åker hem till gotland igen.

M


cider i huvet

idag när jag städade så skulle jag klia mig i huvet. det gjorde jävligt ont längre upp mot huvet, och efter ett x antal sekunder kom jag på att, just ja, samuel kastade ju visst en cider i mitt huve igår. därav bulan också!

nu har vi slutat för dagen och jag har nyss duschat. nu ska jag kika på gossip girl som jag inte gjort på några dagar, och sen ikväll ska vi nog till eriksgården på grill-&räkbuffé.

M


lata

usch och fy för att jobba bakis! jag ska sluta dricka och bara köra dom andra och må bra dagen efter! vi har städat hela hotellet nu, och bara för att det inte skulle bli så många stugor imorgon så ska jag och emma ta tre stycken nu. dock sitter vi i soffan i en utav stugorna och kikar på skidskytte nu istället, eheh. ska snart byta och gå vidare till nästa stuga.

vi skulle ju äta lunch idag också vid tolv. jag och emma diskuterar att det säkert kommer bli något i stil med korvstroganoff bara för att man inte gillar det. jag kommer in i köket, ser att det ligger något i ugnen. frågar rikard vad det blir till lunch, och jag får det underbara svaret "pizza". bakisdagen ÄR räddad!

M


bakfylla

det tidigare inlägget skulle blivit publicerat igår, men blev inte av någon anledning.

igår var vi som sagt på måndagsklubben i tänndalen. först var vi på förfest hos andreas och samuel, lite stelt i början, men när schweizaren tog initiativ så blev det en riktigt rolig kväll!

i tänndalen träffade jag cecilia, och det var så jävla roligt! har inte träffat henne sen hon slutade jobba hos oss. och nu fick jag veta den extremt tråkiga nyheten att hon åker hem till gotland imorgon. menmen, det är bara att åka till gotland i sommar och hälsa på!

idag är det städningen från helvetet. hela hotellet ska städas och bäddas. men jag jobbar hellre längre idag, konstigt nog, och är ledig imorgon. så back to work!

M


måndagsklubb

nu sticker vi till funäs på förfest hos johanna, sen drar vi vidare i storfylla till tänndalen på måndagsklubb!

M


funäs

det är så tråkigt väder idag så det blir ingen skidåkning, istället åker vi till funäs och kikar lite, kanske tar en chailatte på loftet.

och jag stör mig så otroligt på att "pussy" blir med på alla mina spegelbilder, haha!

M


körkortet

har nyss fått körkortet med posten. alltså herreguuuuuuuuuuud. kan man inte få ta ett nytt?!?! det ser ut som att jag är utvecklingsstörd! jag är påväg att blunda eller nå, så jag ser helt sjuk ut. jag kan inte ens lägga upp en bild på det här på bloggen för det är så jävla fult! sen får man ju inte glömma mellanrummet i mitt efternamn på namnteckningen, "beng tsson" ser det ut att stå.

nej fy, dags att tappa bort körkortet så jag får ta ett nytt!

M


filmmys i soffan


vin och lakrits crème brûlée

det blev en god middag på eriksgården och jag och britta försökte även lära oss dricka rödvin. det var inte gott, men jag fick i mig hela glaset.

nu ska vi kika på fil och ta det lugnt.

M


middag i funäs

nu sticker vi och äter middag i funäs!

M


lindas konsert

nathalie ringde mig när jag låg och sov. "vad vill hon", tänkte jag först eftersom att vi pratat med varandra på sms bara några minuter innan jag somnat. först fattade jag inte vad det var, trodde att hon satt och lyssnade på musik och hade råkat ringt upp mig, så jag la på. två sekunder senare insåg jag att lindas konsert hade börjat. och två och en halv sekund senare slängde jag över telefonen så jag nästan ramlade ur sängen och ringde upp nathalie!

jag är så otroligt stolt över linda, hon har kämpat så mycket för det här, så jag trodde hon skulle avlida där ett tag. det var väldigt dåligt ljud i telefonen, men det jag hörde var grymt! och då har dom bara tränat en dag och gjort en hel konsert, helt ofattbart. och jag kan inte ens beskriva med ord hur mycket jag vill vara där. men nathalie har i all fall lovat att filma lite så jag kan få se nästa gång jag kommer hem.

M


mina böner har blivit hörd

hallelujah!
ledig resten av dagen och ledig hela dagen imorgon. mina böner måste verkligen blivit hörd! jag och britta drog igång ett av våra träningspass så fort vi kom hem, så nu har jag duschat och ska ligga i sängen lite och ta det lugnt innan jag tänkte tvätta lite.
ikväll tänkte vi åka på eriksgården och äta middag eftersom att emma äntligen blivit tillräckligt frisk för att gå utanför dörren. imorgon ska vi troligen åka lite slalom och bara känna av ledigheten!

M


städdags med finväder ute


det jag inte ville

jag började tänka på mina vänner där hemma. en av dom håller på med ett jättestort arbete i skolan och jag kan inte vara där och stötta henne genom det.

en annan ringer jag, hon svarar inte, och ringer aldrig tillbaka.

en annan ska bli mamma.

jag saknar dom och det sista jag ville var att glida ifrån dom, tappa kontakten. men det blir så även fast jag gör allt för att förhindra det.

jag får känslan av att inte längre tillhöra deras värld när jag bor här. jag vill fortfarande tillhöra eran värld.

M


nikita

nikita, hillside - 899:-


lille hubbe

idag efter lunchen åkte jag och britta ner till funäs bara för att göra någonting. det slutade med att tre burkar med turkisk yoghurt följde med hem. vi gick även på hillside och jag kunde, såklart, inte låta bli att köpa en huvtröja från nikita.

när vi kom tillbaka till bruksvallarna bestämde vi oss för att utforska byn lite grann. hittade en massa små vägar med fina stugor och så som vi aldrig visste fanns.

lille hubbe, som min lilla bil kallas nu mer, har lite dåligt med krafter, så i en väldigt brant uppförsbacke spann bara hjulen och vi fick backa och åka ner och ta ny fart. vi utmanade även ödet genom att försöka ta oss upp till walles med lille hubbe. det slutade med att vi gled ner för backen, men bromsen i botten, och det kom en bil som skulle ner och en bil bakom oss som skulle upp. riktigt kaos blev det där ett tag för att hubbe inte orkade upp för backen!

nu ska jag bara ta det lugnt och försöka slappna av lite innan det, återigen är dags för jobb imorgon.

jag.behöver.ledighet.

M


som vanligt

här på liden är det som vanligt en lördag. frukost, lunch och middag, och emma är fortfarande sjuk vilket innebär alla passen, varje dag.

jag vill åka slalom men det hinner jag inte med när jag jobbar, jag vill åka längdskidor, men det är alldeles för dåligt väder ute, jag vill gå långa promenader, men dåligt väder.

jag vill vara ledig, ledig, ledig.

back to work in 30 minutes, chilla tills dess tack!

M


pussy

kom nyss hemifrån jobbet, gick på toaletten och borstade tänderna och när jag kommer tillbaka in på mitt rum, står det pussy på min spegel med rött läppstift.
det var britta som skrivit det efter att jag diskuterat med henne på jobbet att jag blivit en så kallad "mjukis", och mitt förslag för att sluta vara en mjukis var att skriva pussy på spegeln så att jag såg det varje dag och skulle skärpa till mig.

nu har hon skrivit det på min spegel och jag hämnades därför med att skriva ett annat fult ord på hennes spegel. men förhoppningsvis är mina dagar som "pussy" över!

nu hörde jag ett skrik från brittas rum, så nu är det dags att sova, godnatt!

M


simning

idag efter lunchen gick jag och britta hem och bytte om och gick direkt till gymmet. vi gjorde vårt vanliga pass och hoppade sedan ner i poolen och simmade längder, skönt var det!
nu sitter vi i soffan och tar det lugnt och tar hand om en sjuk emma, sen ska vi jobba middagen klockan sex.

M


fredag

afterskiin igår var helt okej, det var inte så jättemycket folk, men det var en jätteduktig trubadur och vi hade roligt ändå! på bilden är det britta och vår nyfunna vän jonas, som även tog med min favorit hårsnodd hem.

idag hade jag turen att börja halv tolv, och eftersom att vi kom hem vid ett inatt så känner jag att jag faktiskt sovit ut. men nu ska jag gå upp på hotellet och äta frukost innan jag börjar jobba. helgen kommer att bli tuff med väldigt lite lediga timmar, emma är sjuk, vilket innebär att jag måste vara med på varje pass, och varje pass innebär frukost, lunch x2, och middag.

M