ramundberget

då sticker vi iväg på afterskii i ramundberget! och helt plötsligt så får jag känslan av att trivas igen.

M


afterskii

dagen började med att min snowboard gick sönder i bindningen, så jag fick åka tillbaka till topsport och även hyra en bräda.

sen blev det inte mycket åka idag för mig eftersom att jag lärde britta att åka snowboard. jag fick mest sitta i backen och kolla på henne och försökte förklara för henne hur hon skulle åka, så jag blev väldigt kall när jag satt i snön. men efter mycket om och men så började det gå framåt. och det var som att cykla för mig, så jag kunde åka lika bra som för fyra år sedan efter några åk.

vi åt en varsin hamburgare på toppstugan och sen ut i backen igen. synd för britta så råkade vi komma till en röd backe, vilket britta tyckte var alldeles för brant, så hon tog av brädan och åkte på rumpan ner och jag fick ta hennes bräda.

nu är vi hemma och ikväll ska vi nog på afterskii i ramundberget.

M


toppstugan


snowboard

nu är dagen kommen.
den lediga dagen som ska spenderas i backen med min snowboard. det var ungefär fyra år sedan jag åkte snowboard sist, så jag är lite nervös över att jag kanske helt enkelt har glömt bort hur man åker. men jag hoppas att det är som att cykla, att det kommer tillbaka när man väl står där.
hur som helst så har ju dom andra aldrig stått på en snowboard, så om vi alla ser ut som nybörjare så gör ju inte det något heller!

det enda som är drygt är att jag aldrig hittade min snowboardskor, så jag måste hyra ett par skor till min bräda. men vi alla ska ju hyra någonting så, men det hade ju vart skönt att ha sina egna grejer.

nej, nu, upp och hoppa, ingen sovmorgon denna lediga dag inte!

M


äntligen sängen

nuuuu först är vi klar med detta jävla test. det tog oss ungefär fyra och en halvtimme att göra det, och det var det drygaste testet jag någonsin gjort. men vill man vara värd åt funäsfjällen och få sitt liftkort billigare så får man stå ut med detta.

och jag måste även tillägga att det stod innan man startade testet att det skulle ta cirka 6-8 timmar att göra det, så jag är stolt över min och brittas insats på lite mer än fyra timmar.

nu ska jag äntligen få sova, och imorgon är det backen och snowboard som gäller hela dagen. bäst att sova ut då jag ska vara snowboardlärare åt dom andra.

M


vira blåtira


välbehövlig kväll

det var så sjukt behövligt att basta, bada, ha ansiktsmask, hårinpackning och bara ta en drink. så himla skönt!
nu ska jag och britta fortsätta med testet för att bli fjällvärdar!

M


bastu

idag har vi städat hela dagen, därav dålig uppdatering. när vi kom hem från jobbet satte och och britta oss och gjorde ett slags test för att få liftkorten billigare. vi kom inte särskilt långt innan vi insåg att vi lära åka till funäs om vi skulle hinna innan vi skulle basta klockan sex. så nu håller vi på och packar ihop badkläder och lite drinkar och så och ska vi knalla iväg!

M


massagekväll

middagen ikväll gick fort för mig och emma, den började fem och klockan sex skulle alla med bussen, så vi var klar halv sju.

när vi kom hem gjorde jag lite lax och nu ligger vi soffan och kikar på twilight. jag och emma har masserat varandras ryggar och snart är det dags för fotmassage. en välbehövlig kväll efter en slitsam dag.

M


tar det lugnt

kom hem nu, har varit i köket sen åtta imorse och fick komma hem nu, men än är dagen inte över, jag har bara ledigt i en och en halv timme, sen ska jag tillbaka och jobba middag igen. jag längtar tills denna dag är över.

nu ska jag bara lugga och kolla på gossip girl och ta det lugnt den lilla stund jag är ledig.

M


slit och hemlängtan

idag är det bara jag och emma som jobbar i matsalen, vilket är väldigt drygt..

jag har ondare i ryggen än innan, och jag har hemlängtan som bara tusan. jag är trött varje dag, även om jag går och lägger mig jättetidigt på kvällen, så är jag alltid lika trött på dagarna. jag har huvudvärk, börjar bli förkyld, ont i hela kroppen har jag. och ont i hjärtat. ont i magen.
jag vill att jag ska bestämma mig om jag trivs här eller om jag vill hem. jag vill inte slitas emellan.

M


finmiddag på eriksgården

ikväll äter jag och emma finmiddag på eriksgården. det känns konstigt att vara här och äta och inte för att dansa. vi slog verkligen på stort med finmiddagen, emma tog hjortytterfilé och jag tog oxfilé, sen blir det pannkakstårta på hotellet!

M


draghjälp i skidspåret

på skidturen idag fick jag lite draghjälp av rikards hund, axa. det gick himla snabbt i nedförsbackarna, men jag lyckades hålla balansen och det blev ingen vurpa.

ikväll är jag och emma ledig, så vi ska nog åka mer till funäs och äta middag och sen gå på hotellet och äta pannkakstårta!

M


captain jack sparrow


finväder

idag är det bara -5 grader här och strååålande sol! imorse snöade det, så nu ligger det massa nysnö och spåren är nykörda. så vad tror ni att jag ska göra? om inte ut och åka skidor! idag räcker det med underställ och en t-shirt i det fina vädret.

M


trötta tjejer

två trötta tjejer som har en massa korridorer att städa. jag och emma är ensamma i städ idag, och allt tar sådan tid när man bara är två. och då blir man ännu segare när man vet att det tar tid, så då tar det ännu längre tid, haha. nu sitter vi på en sång och gruvar oss för att börja bädda.

M


bus

vi lekte lite påväg tillbaka till huset ikväll!

nu kollar vi på twilight och ska ha maraton med alla filmerna dagarna framöver!

M


fika på loftet

jag och britta sitter på loftet och fikar, dricker en chailatte som jag är så förälskad i!

nu ska vi shoppa, - på ica!

M


världens gulligaste kock

idag var det korv, potatis och morotsstuvning till lunch, alltså något som jag inte äter! så jag bad rikard att göra en omelett åt mig, vilket han sa ett rakt nej till. när jag sedan står där i disken, vem tror ni inte kommer fram med en tallrik med en omelett på? jo, världens snällaste kock!

nu ska jag och britta ta en sväng ner på funäs.

M


jobbjobb

idag är det mycket jobb som står på schemat. frukosten och städning är avklarade, nu väntar lunch och två middagssittningar. denna dag är inte alls passande då jag fortfarande har väldigt ont i ryggen, men jag tar några värktabletter och hoppas att det hjälper.

M


nykter utgång

ikväll fick jag bli chaufför till eriksgården, och jag gick ut nykter. ska jag vara ärlig så var det den roligaste utgången av alla på eriksgården, och då drack jag dom andra gångerna.

vi dansade som tokar, skrattade mest hela tiden åt varandras fula moves, jag blev raggad på av en snygg 37-åring, fått höra att ett äldre killgäng trodde jag var typ 28 år, kollat avundsjukt på en tjej som var asgrym på att dansa, ja, helt enkelt en lätt värd utgång, och den bästa nyktert och onyktert!

nu ska jag ta och krypa ner mellan lakanen och sova.

M


ryggskott

ikväll på middagen så fick jag någon form av ryggskott. så nu har jag tagit lite värktabletter och ska lägga mig med min vetekudde i soffan medan dom andra festar. jag hoppas att jag blir bättre tills imorgon för då väntar ett mördar-jobbpass.

M


snörar på mig pjäxorna

snörar på mig pjäxorna och drar med mig emma och britta ett varv på skidorna!


gossip girl

idag är jag ledig från lunchen. jag jobbade frukosten imorse och ska jobba middag ikväll, men nu på dagen är jag ledig! dock har jag ingen aning om vad jag ska göra, så jag börjar med att kika på något avsnitt av gossip girl innan jag vet vad jag ska hitta på!

M


alfapet

kvällens tidsfördriv är alfapet, dock är jag såg himla dålig på ordspel, så jag kommer nog gå och lägga mig snart.

hoppas ni har det bra där hemma, jag saknar er som tusan.

M


topsport

väst, bergans of norway - 1399:-
huvtröja/underställ, craft - 499:-


hemmaträning

idag efter lunchen ville jag och britta åka skidor, men det var så kallt, så vi tänkte gymma istället, men eftersom att det är gästernas tid efter lunch att vara i gymmet, så gick vi hem till huset och gjorde en massa övningar, situps, plankan, squats och så vidare.

nu ska vi ta på oss kläderna och gå ner till ica och sen tänkte vi mysa ner oss med lite turkisk yoghurt och frysta hallon i soffan.

M


impuls-shopping

idag tog det verkligen emot att kliva upp klockan åtta, när man är van att dova till elva. men nu är frukosten gjord och vi är i funäs och uträttar lite saker. vi var in på topsport och emma köpte ett par längdskidor så att hon kan följa med mig och britta ut i spåren, och jag kunde såklart inte stå emot en täckväst och en huvtröja. nu är vi på bolaget och ska skynda oss hem till lunchen!

M


äkta

jag vet inte vart jag ska börja.

mina veckor hemma har varit helt underbara. jag har fått träffa familj och vänner, och jag har hunnit med att få en glad nyhet om en vän som ska bli mamma, festat med dom bästa, haft konstiga damp-nätter med de allra finaste, varit fundersam över pojkar, smygit in i lindas lägenhet full och försökt vara smidig och inte väcka henne, tvingat linda att var vaken alldeles för länge på nätterna för någon som ska upp till skolan, tränat med nathalie, varit till olssons stuga i gryttjen, spenderat en heldag med den bästa kusinen, varit på 20-årsfest för emelie,
varit ledsen, glad, arg, besviken, lycklig, irriterad, exalterad, förvirrad och haft hopp.

och så mycket mer...

nu är jag tillbaka här i bruksvallarna, völlan, fjälls, och jag längtar hem. varför kan jag inte få ha livet här, fast på hemmaplan? missförstå mig rätt, jag trivs här uppe och har roligt hela tiden, men det är ändå något som fattas. något som fattas som inte går att fixa åt mig. något så mycket mer.

M


middag

eftersom att jag inte lyckats få tag på dom sista säsongerna av one tree hill, så började jag kolla på gossip girl, säsong tre idag.

nu ska jag äta lite middag, lax och mos!

M


tillbaka till verkligheten

imorse klev jag upp klockan nio och packade ihop mina saker i bilen, åkte och sa hejdå till nathalie och hämtade upp britta, precis som planerat. jag och britta stannade i sveg och åt innan vi åkte vidare till linkvarn för att hämta upp mina snowboardskor som var spårlöst försvunnen. nu sitter vi här på völlan igen. i ett varsitt rum och pratar med varandra.

nej, dags att packa upp, jag blir ju trotts allt kvar här ett tag nu igen..

M


sista kvällen-mys

ikväll har nathalie och magnus varit här hos linda också har vi kollat på "the walking dead", riktigt bra serie faktiskt, dock så såg jag bara två avsnitt men jag blev hooked direkt!

jag skjutsade hem nathalie och magnus för en stund sedan och nu ligger jag, linda och tom och ska sova. imorgon står klockan ställd på 09.00, då ska jag kliva upp och packa in i bilen innan jag åker för att säga hejdå till nathalie och hämta upp britta innan jag åker tillbaka till bruksvallarna. lite ångest.

M


ridning och bilkörning

linda följde med mig till los och hämtade bilen, det fick jättebra och fy fan vilken skön känsla! när vi kom till ljusdal uträttade vi en del saker och sen åkte vi till järvsö och red en sväng på filma och drapa. nu har vi hämtat upp tom på stationen och ska äta middag!

M


onsdag

imorse klev ellen upp och gick till skolan medan jag och linda låg kvar och fortsatte sova. linda är hemma från skolan idag och vi här nu ätit frukost och kollat på lite film.

idag ska jag åka till los och hämta våran lillbil, så jag och britta kan ta den upp till bruksvallarna imorgon. dock är jag lite nervös över att åka alldeles själv hela vägen från los!

M


dagen

imorse kom mamma och erika och hämtade upp mig också åkte vi mot sundsvall. jag sov mestadels av biten och när vi kom fram gick vi och kikade lite i affärer. med mig hem fick jag lite nya träningskläder och även ett KÖRKORT! lyckligare tjej får ni fan leta efter alltså!!

när vi kom till ljusdal släppte vi av mamma, sen skjutsade jag erika hem till rolfhamre och med i bilen tillbaka var linda och ellen. vi tog något varv på ljusdal och att köra med bara en vän bredvid mig var en riktigt läskig känsla! vi hämtade upp mamma och sen gick vi på fröken olssons och firade med en jättegod pastakyckling.

nu är vi hemma hos linda och ellen ska sova här i natt med oss. vi ska kika på en film nu innan vi myser ner oss i sängen!

M


MEN ÄNTLIGEN MOTHERFUCKERS!!!!

GODKÄNT, 59 RÄTT!


stugan i gryttjen

ikväll är vi i stugan och umgås med några vänner. jag och nathalie kom hit först och nu sitter vi och är lite småskraj att dom kommer att skrämma oss när dom kommer.

det var länge sen jag var här och det känns skönt att spendera en av kvällarna här innan jag åker tillbaka till fjälls igen.

M


barnvakt

idag är jag och nathalie barnvakt åt nathalies brorsbarn. vi har spelat memory och kollat på byggare bob! sen på eftermiddagen ska jag och nathalie iväg och träna.

M


mellanmål

imorse när jag vaknade drog jag på mig träningskläder ända och mötte nathalie vid coop och gick mot citygym! det märks på en gång när man inte tränat på någon dag, men det märks också när man tränat några dagar i rad.

ikväll är jag bjuden på middag till ola och erika, mormor och morfar ska också dit. sen håller jag och nathalie på att planera en kväll i stugan imorgon, så vi ska nog ut dit och sätta på värmen ikväll.

nu sitter jag hemma hos linda, nyduschad och ska äta ett litet mellanmål, turkisk yoghurt och frysta hallon!

M


tränar med olsson


hemma

filmen var inte alla som vi tänkt oss, då den var mycket mer en musikal är vi trodde. dom sjöng genom hela låten, förutom ungefär tre repliker som dom pratade vanligt. men vi gjorde en rolig grej av det hela och det blev faktiskt en bättre film.

nu ligger jag hemma hos nathalie, vi har nyss skjutsat hem ellen till rolfhamre och nu ska vi ta och hitta på något att göra!

M


les miserables

hittade både ett par byxor, ett linne, en t-shirt, en väst och trosor, så jag är nöjd! ellen köpte också byxor och någon tröja. nu sitter vi i biosalongen och ska kolla på les miserables, vilket vi både tror kommer vara en toppenfilm! dock håller den på i 2 timmar och 40 minuter, så vi har nog sittsår när vi kommer hem ikväll!

M


hudik med ellen

nu sitter jag och ellen på bussen mot hudik för att ha en kusindag för att fira hennes 13-årsdag i efterskott. vi ska shoppa, äta middag och gå på bio.

dock är jag lite trött sen igår, eftersom att jag inte kom i sängen fören vid fyra. men det är bara att hålla ut till sängen ikväll!

M


20-årsfest

innan jag började göra mig i ordning för emelies 20-årsfest så kollade jag på en film. nu sitter vi i morvall och jag har faktiskt fått två drinkar av emelie, fast jag skulle vara nykter. nu förflyttar vi oss ut till garaget!

M


bulgursallad


idag när jag vaknade så ville nathalie gå på finess och luncha. så så blev det! köpte också en jättebra present till empe.
jag åt världens godaste bulgursallad med kycklingspett, en oerhört bra frukost/lunch. sedan var jag på körskolan och nu ligger jag hemma i lindas säng och får tillbaka värmen efter den kalla promenaden hem. i helgen åker linda hem till svartåsvallen och jag får sova helt själv i hennes läskiga lägenhet med rörande rullgardier och så vidare.

M


empe 20 år!

idag fyller min kära vän emelie persson 20 år, och det ska firas! hoppas att hon får den bästa dagen, även fast det är så pass kallt ute.

M


aristocats

nu ska jag och linda gå och lägga oss, men innan vi kunde somna så lära vi lyssna på dom svängiga låtarna från aristocats!

M


turkisk yoghurt och frysta bär

nu ska jag och linda kolla på en film och eftersom att jag inte orkade sköra upp frukten till en fruktsallad så tog jag turkisk yoghurt och lite frysta bär istället!

M


en bra deal

idag efter att jag ätit lunch fixade jag lite saker innan jag gick hem till linda och började plugga lite grann. jag somnade ganska snabbt i sängen med boken i händerna efter gårdagen.

idag städade jag lindas smutsiga toalett och gjorde en riktig "lidenstädning" åt henne! som tack fick jag en jättegod middag, lax och bulgur.

M


lunchdejt

igår blev det lite dåligt uppdaterat. men när jag kom hem från min roadtrip med emelie så var jag med nathalie en stund, och sen stack vi iväg och tränade. efter träningen åkte vi hem och gjorde oss i ordning då det var lite festligheter planerade, varav att jag inte är så pigg idag.

men nu ska jag kasta mig upp ur sängen och göra mig klar för en lunchdejt med hanna!

M


roadtrip med emelie


the notebook

ikväll bestämde jag och linda oss för att se "the notebook". jag har aldrig sett den, och det är ju den som alla säger att man grinar till som bara satan.
jag grinade. och jag grinade mer än jag någonsin gjort till en film. så otroligt vacker berättelse, och helt plötsligt vill jag vara kär.

M


hemmakväll

kom nyss hem från citygym där jag och nathalie avverkat ännu en två timmar. jag kommer inte komma upp ur sängen imorgon med denna träningsvärk, utan antingen måste jag ringa efter hjälp eller så får jag rulla ur sängen och pladask på golvet!

ikväll ska jag och linda nog bara vara hemma, och nu ska jag hoppa in i duschen!

M


pluggning

ligger visst i lindas soffa med träningsvärken från helvetet och pluggar körkort.

idag ska jag träffa amanda och jag, nathalie och annika ska iväg och träna klockan fem, klarar man av det med sådan träningsvärk? bara att kämpa, så känner jag. likaså med detta förbannande pluggande.

M


magic mike

nu är vi hemma från en eftermiddag med träning. nu blir det filmkväll, magic mike, mums!

M


träning

nu kom vi hem från ett pass på citygym, skönt men gudars så jobbigt! vi är bara hemma för att ta ett snabbt mellanmål innan vi sticker iväg på nästa pass, cworx som gym mix har.

M


djuraffären

igår satt vi några stycken hemma hos magnus och drack lite grann, vid ett skjutsade elis hem mig till linda där jag gick och la mig bredvid henne lite smått berusad.
imorse vaknade jag när linda gick till skolan men somnade snabbt om och sov ända till tolv. jag gick ner till nathalie och åt frukost med henne och sen stack vi ut på ljusdal och kikade lite. fick med mig lite bra grejer hem och på vägen hem gick vi in till djuraffären. världens sötaste råtta, eller vad tusan det var, en väldigt stor råtta i alla fall, fångade min uppmärksamhet.

nu ligger jag i soffan hemma hos nathalie och snart ska vi iväg och träna, från fyra till sju ikväll, hej träningsvärk!

M


ny hårfärg

nu har jag och nathalie gjort oss i ordning för att åka till magnus och dricka lite vin. på bilderna ser man lite av min nya hårfärg, det är lite mörkare i botten än i längderna, men inte allt för tydligt då jag vill att det bara ska märkas lite grann.

M


söndag

igår efter att vi ätit god mat på kick saloon, åkte vi hem till ola och erika där dom satt och lyssnade på musik och drack vin. för mig blev det en och annan drink innan vi åkte hem.

idag åkte nathalie iväg och tränade och jag sov ända tills halv ett, haha!

det är så kallt ute idag så vi vet inte riktigt va vi ska hitta på. kanske att det blir en film senare ikväll om det inte blir fest hos magnus.

M


redo för middag


nytt

efter att vi varit på finess så gick vi på köpingen en sväng. jag fick med mig en mascara, parfym och örhängen hem.

nu ska nathalie färga mitt hår och sen ikväll klockan sju har vi bokat bord på kick saloon så ska vi äta middag på tu man hand.

M


frukost på finess

imorse stack nathalie iväg och tränade och jag prioriterade pluggning. nu sitter jag med moa, tove, emelie och nathalie på finess och ska äta lite grann.

M


solat

elis och daniel kom över på en kaffe när jag och nathalie ätit. så vi satt och pratade på i någon timme innan jag och nathalie tog med oss ida och åkte iväg och solade på tallnoret.

nu ska vi äta innan vi ska göra oss klar för 20-årsfest!

M


kämpig promenad

imorse när jag vaknade klev jag upp och plockade ihop mina saker och gick till nathalie. där bytte vi om för en promenad runt sjön med vera och annikas hundar, leo och ronja. det blev en kämpig promenad med dragiga hundar men vi kom runt till slut!

nu ligger vi på nathalies rum och ska snart åka iväg och sola lite.

M


promenix med nathalie


brave

nu har vi kikat klart på filmen, och den var jättebra. jag som älskar tecknade filmer haha, "trassel" har jag nog sett ett 20-tal gånger, minst, och jag tycker fortfarande att den är lika bra!

till filmen åt jag tacodipp och gurk-&morotsstavar, mums!

nu ska vi gå och lägga oss och sova, godnatt!

M


omedveten nyckelkidnappning

när vi kom till ljusdal idag åkte vi och handlade lite innan vi åkte upp och hälsade på farmor och farfar. sedan när klockan närmade sig sex mötte jag upp linda och vi åkte hem till henne.

linda hade lagt ut sin nyckel nere på postlådorna i trapphuset för att jag skulle kunna gå in och lämna mina saker när jag kom till ljusdal, vilket jag aldrig gjorde. när vi kom mer till postlådorna inser vi att tidningen som nyckeln låg i var borta, likaså nyckeln. efter dörrknackning i trapphuset och letande i soptunnorna så fick vi ge upp. en av kvinnorna som har hand om lägenheterna fick komma och låsa upp dörren med huvudnyckeln, men nu kan vi inte gå härifrån eftersom att vi inte kan låsa.

elis var med hela historien eftersom att han skulle hjälpa mig att plugga, och nu har jag pluggat en del och elis har lovat mig ledigt resten av kvällen.

nu ska jag och linda kolla på filmen "modig", hålla varandra i handen och hoppas att ingen helt plötsligt kommer och låser upp vår ytterdörr.

M


lite sovmorgon

imorse började mamma jobba klockan sju, och pappa åkte iväg och fiskade vid åtta. vilket är anledningen till att jag nyss vaknade. det är svårt att få sovmorgon här när man sover i vardagsrummet, då kommer pappa upp och kollar på tv vid halv nio, men idag hade jag som sagt tur.

idag ska jag bara också ihop mina saker och sen när mamma slutar klockan två åker vi ner till ljusdal. jag ska sova hos linda inatt och sedan träffa nathalie också ska elis komma och hjälpa mig att plugga.

M


skönaste

alltså! det var det skönaste, underbaraste, ondaste, bästa jag varit med om! det gjorde så jävla ont på vissa ställen, som att hon tryckte in en glasbit i foten på mig, men samtidigt var det så himla skönt! det där ska jag absolut göra fler gånger.

i den här lilla stugan låg jag i en timme och fick fotmassage.

nu ska jag hoppa ner i ett bad och värma mig, man blir alltid frusen efter att man fått zonterapi!

M


zonterapi

nu har jag kommit hem från en promenad också har jag ätit den goda maten. så nu sitter jag i bilen och väntar på mamma så ska vi åka till lena och klippa oss innan jag åker till eli.

M


dyngkåt och hur helig som helst

har legat och kollat på mia skäringers "dyngkåt och hur helig som helst". jag tyckte den var bra, hon är ju så himla skön den tjejen, och har lite speciell humor. men jag gillar den!

nu håller vi på att laga mat, kyckling och pestosås, mums!

M


gosen

godmorgon!
jag ligger i soffan och kikar på tv, har nyss ätit frukost och skrattat åt gosen. han hänger sig fast på skärbrädan och försöker sno osten också sitter han och vaktar på att jag ska kolla bort och då skyndar han sig att raffa åt sig min macka.

idag får vi se om vi kommer ut på någon skidåkning, det är dåligt väder idag så något annat lockar faktiskt mer.

M


grattis lena

hemma hos lena blev vi bjuden på fika som vanligt! imorgon ska jag dit och klippa mig innan jag ska iväg på zonterapi hos eli, ska bli så skönt att bli ompysslad.

ikväll har vi bara legat i soffan och kikat på tv, och snart ska jag nog gå och lägg mig på min lilla madrass och sova.

M


swing

jag och pappa stack ju som sagt ut och åkte skidor. jag tog ett till varv själv när vi åkt ett varv och sen när vi kom hem kollade vi på en film och bara slappade.

nu har vi precis ätit och mamma har kommit hem från jobbet. vi ska åka iväg till mats och lena vid sju och gratulera henne på födelsedagen idag också sk jag även passa på att klippa mig lite.

det var en jätte fin dag för skidåkning idag, och jag hoppas på lika bra väder imorgon!

M


perfekt dag för skidåkning

idag ser det ut att bli en fin dag, alltså perfekt att åka skidor, så nu snörar vi på oss pjäxorna!

M


en annorlunda frukost

idag är det en annorlunda frukost än vanligt. men en god frukost! jag äter det nya wasabrödet, men det knastrar inte när man äter det som på reklamen. det blev jag besviken på...

M


los

det blev en bra färd mellan sveg och los och väl framme i los följde elis och britta med in och drack kaffe och te också satt vi och småpratade med mamma och pappa bara innan dom åkte vidare mot ljusdal.

nu ligger jag på min madrass i vardagsrummet eftersom att jag inte har något rum i vår nya lägenhet, redo att sova. imorgon ska jag och pappa åka ut och åka skidor och sen ska vi nog åka och gratulera min gudmor lena som fyller år.

skönt att vara hemma.

M


funäsdalsberget

vi hann somna i sängen en stund innan vi skulle åka till funäs, men nu står vi på busstationen och väntar på bussen. funäsdalsberget är upplyst lika fint som alltid, och ibland funderar jag på om det hade vart annorlunda att bo i funäs istället för i bruksvallarna.

M


min egna frisör

nu har jag både en egen frisör och en egen massös här uppe! britta har gjort en inbakad fläta och fixat till mitt hår för hemgången, och emma och jag masserar alltid fötterna.

det är ju allt jag behöver här!

M


hemgång

idag är det äntligen dags för hemgång, permission, release, och det känns helt underbart! det fick snabbt att städa idag så vi var klar redan halv ett. nu har jag duschat och ska packa innan bussen går till sveg.

M


ledig

det här är vad som står i kalender nu. två och en halv vecka ledigt. jag tackar gudarna för att få komma hem till familj och vänner!

imorgon är det bara några saker som ska städas, några stugor och lite allmänt och så, sen åker jag med bussen till sveg där elis möter upp mig också släpper han av mig i los. britta ska även lifta med oss också ska hennes föräldrar hämta henne i los sen.

jag längtar hem.

M


trevlig kväll

kom nyss hem från hotellet där vi haft en trevlig kväll med pizza och en massa snack. nu ska vi kura ihop oss i soffan och kika på mamma mia!

M


utekväll

igår åkte vi ner till johannas lägenhet i funäs innan vi knallade bort till eriksgården. det var full fart på dansgolvet och vi dansade tills vi var helt slut. när eriksgården stängde tog vi en taxi hem till liden där jag gick och la mig nästan med en gång.

idag har vi städat och ikväll ska rikard göra pizza åt oss eftersom att det inte är nå folk kvar på middagen.

det var en rolig kväll igår, men jag tror att jag lägger fylla+jobb dagen efter åt sidan ett tag. inte riktigt min grej att dricka kvällen innan jobb.

M


värsta skidturen

det var den värsta skidturen jag varit med om, och det var med johanna såklart. det började med att stora snöklumpar fastnade under mina och brittas skidor för att vi hade fel valla. men efter ett tag fick vi in snitsen och det funkade bättre. dock valde vi fel skidspår och hamnade på spåret ner mot byn igen istället för upp mot knallen. så vi fortsatte ner en bit till innan vi kände att det var alldeles för tråkigt att bara åka nedför, så britta som skulle jobba middagen åkte ner själv och jag och johanna vände och började gå uppåt igen. men mina skidor samarbetade inte så jag kunde gå vanligt i alla uppförsbackar medan johanna fick saxa.

men nu är vi i alla fall hemma, och även fast det inte var en skidtur jag förväntat mig, så är det ändå skönt att jag vart ut lite.

nu ska vi bara ta det lugnt innan vi börjar göra oss i ordning för kvällen.

M


tejpad fot

nu har vi kollat stugorna, och ätit lite mat. så i väntan på johanna har jag tejpat min fot eftersom att det blir en lite längre tur idag. jag hoppas att den håller hela vägen till knallen och tillbaka!

M


dagens

idag var jag verkligen inte hungrig, så jag äter lite melon och vindruvor istället. idag har jag städat, hjälpt britta lite grann med frukosten, och nu ska vi iväg och syna en stuga innan johanna kommer hit. då blir det en tur upp till knallen med längdskidorna!

M


hemmakurer

ikväll har jag och britta epilerat benen, smörjt in benen med babyolja och gnuggat läpparna i socker, honung och vatten. så nu borde vi vara fräscha tills imorgon när vi ska ut! allt os från köket och alla städmedel borde vara borta!

vi ska kika på burlesque nu innan vi ska lägga oss, godkväll!

M


helt slut

idag har jag och britta städat och bäddat typ tre korridorer med lite hjälp av alice. så nu ligger vi utslagna i soffan framför en disneyfilm efter att vi ätit nachos.

vi håller på och planerar morgondagens utgång. först kommer johanna hit också ska vi ut och åka skidor, och sen stannar hon nog här också ska hon följa med oss ut. hoppas att det blir en rolig kväll!

M


frukost innan städ


tavla

denna otroligt fina tavla har nathalie beställt av alice nilsson som nu sitter uppe på nathalies vägg. hon har ritat av ett foto av mig och nathalie, och nu har även jag beställt en tavla, fast ett annat foto. tänk om man kunde rita så som alice nilsson!

M


dunderklumpen

haha, vi kämpade med alla sorters filmer men ingen fungerade, vårt sista alternativ var dunderklumpen, som jag aldrig sett förut faktiskt. jag har nog aldrig skrattat så mycket, så det var ett bra alternativ!

M


snöväder

det vräker ner snö här nu, vi hann precis hem från skidturen innan det började falla stora snöflingor från luften. nu har jag precis duschat och kletat på en massa babyolja på benen. har hört att det ska vara bra för torra ben.

nu ska jag äta lite lunch och sen krypa ner framför det sista avsnittet av one tree hill som jag fick med mig upp den här gången.

M


morgonskidtur

har jobbat frukosten och nu är det bråttom ut i skidspåret! först ska vi kika in på vävstugan där dom har en massa hantverk.

M


godnatt


ledig kväll

idag städade jag nästan fem timmar i sträck. vilket verkligen har tagit på kroppen. jag och britta är lediga från middagen ikväll, hur skönt som helst, så vi ska nog bara sitta nere i soffan och ta det lugnt också ska vi gå på hotellet och äta trerätters. en dejt!

M


fina dagar

vilken sovmorgon! fy vad skönt. vaknade tio och låg kvar och drog mig en stund, sen gick jag upp och gjorde mig klar och fixade med tvätten innan jag gick till hotellet. nu sitter jag och äter frukost, men jag hade oturen att äggen var slut idag..

det har varit så många fina dagar här uppe nu, så jag och britta ska försöka komma iväg upp till knallen någon dag har vi bestämt.

M


spakväll

nu är vi hemma efter en lång kväll. imorgon ska jag städa så jag börjar klockan elva vilket jag inte kunnat vara gladare över!

nu sitter vi nere i soffan med ansiktsmasker och ska massera varandras fötter och knäcka varandras värkande ryggar!

M


äntligen hemma

nu är jag äntligen hemma, och att tvätta bort det kvarglömda sminket från igår var den bästa känslan på länge!

vi slutade jobba klockan elva igår, så vi slängde i oss maten och sprang hem och bytte om från jobbarkläder till lite mer finkläder och sprang tillbaka till hotellet. nere i gillestugan bjöds det på skumpa och musik från trubaduren kire. kvart i tolv gick alla ut på altanen och väntade på fyrverkerierna. jag fick hjälpa kire att räkna ner till tolvslaget, då han slog tolv slag i den lilla klockan. det blev en massvis med fyrverkerier och det var riktigt vackert.

när jag stod där på altanen och tittade på alla fyrverkerier kom jag och tänka på att det var en väldigt annorlunda nyår. ett sånt slags nyår som jag inte varit med om tidigare. att fira in det nya året med folk som jag inte känner så bra är annorlunda för mig.
men det var inte enbart en ensam känsla, utan även en känsla av att jag lyckats tagit mig hit på egen hand.

M


2013

min första dag på det nya året började åtta imorse. bakis på frukosten och med alldeles för lite sömn i bagaget såg man inte allt för pigg ut mot gästerna. vi gick och la oss klockan fyra imorse, och jag blir alltid lika besviken på mig själv för att jag är uppe onödigt sent och för att jag dricker den där sista groggen, som är så ovärd att dricka..

nu ska vi städa några rum innan jag får gå hem och vara bakis.

M


gott nytt år!