empty room, bokstavligen

nu är det tomt. det enda som är kvar är saker som ska med till bruksvallarna som ligger på golvet och väntas på att packas in i bilen.

hela dagen på jobbet har gått otroligt segt, och det var jobbigt att säga hej då till emelie som jag varit med konstant i två månader. men det känns bättre när jag tänker på att jag aldrig mer behöver säga "hej jag heter mathilda och ringer från...", och att emelie kanske kommer och hälsar på inom en snar framtid!

nu väntas middag hos farmor och sedan en bilresa genom skogarna hem till los.

M


skavsår

jag hade lite ont i hälen nu kände jag. drog av mig strumpan, och vipps vilket fint skavsår som kikade fram!

M


onsdag

jag kan inte beskriva hur segt den här dagen går! borde det inte vara tre-rast typ nu? jag känner mig inte alls motiverad till att jobba när jag vet att det är sista dagen idag. jag kan väl lika gärna lägga mig på golvet och göra lite gympa.

apropå gympa, jag skulle nog behövt morgongympa på morgonen, så att man piggnar på sig liksom. ska nog införa det i bruksvallarna!

idag bjöd linda in mig och hela min släkt till att fira jul med dom på vallen. dock har jag en stark känsla av att hon inte tagit upp den inbjudan med hennes föräldrar än. men jag tackade glatt ja! även fast jag inte pratat med min familj än heller.

emelie har redan planer på att komma och hälsa på, redan om någon vecka. bruden är taggad på att ta första skidåket för i år, och det tycker jag passar sig oerhört bra!

nu ska jag fortsätta längta till lunchen.

M


sista dagen

ligger och drar mig extra länge idag! det är sista dagen på sbs och jag känner: freedom. kommer sakna emelie och alla tokerier, det kommer bli en omställning att inte träffa henne varje dag.

känns också himla onödigt över en annan vän igår. men jag känner mig sårad och bortglömd, det sista jag vill känna när jag ska flytta.

det är inte bara sista dagen på sbs, utan även sista dagen i ljusdal. jag hoppas jag kanske får se några välkända ansikten idag.

M


bruksvallarna

jag är nu hemma efter jobb och körlektion, nu är det dags att börja packa kläder till bruksvallarna. imorgon kommer mamma och pappa och flyttar ut ur lägenheten medan jag jobbar sista dagen på SBS. när jag slutat jobba åker jag hem till los. finns inte så mycket att välja på när det andra alternativet är att bo i en helt tom lägenhet i två dagar. det hade väl fungerat om sängen stått kvar, men jag har ingen större lust att sova på det kalla golvet.
 
idag kom en liten sprattlig känsla i magen när jag tänkte på flytten, inte bara ångest alltså. ett framsteg!
 
M

skidlandslaget

karin frågade mig om jag visste om vi hade mycket folk i bruksvallarna på söndag. jag svarade att jag inte riktigt visste, men att skidlanslaget kommer på måndag. "åååååh, vet du hur många puddingar det finns där eller?!?!?!?", fick jag till svar. känner mig lite bättre till mods nu, ehehe, höhöhö.

lunch

nyss ringde dom från bruksvallarna, så på söndag bär det av med packning uppåt. har många funderingar över boendet där och så, men det löser sig väl när man kommer på plats.

jag och emelie drog en impuls idag och sparar matlådan och går ut och äter istället. ska man ta en nachos på finess som vanligt eller blir det en dramatisk ändring denna gång?

M


te

idag är det mysis på jobbet enligt mig. näst sista dagen, massvis med snö och ljus tända i köket. det kan ju inte bli bättre med varm kopp svartvinbärste då!
idag slutar jag fyra, har körlektion så då får man gå tidigare, ehehe.
nu väntar vi på tio-rast och the mackman!

M


lek i snön

jag kollade ut genom fönstret och kände en varm känsla i magen. vad fint det är med snö! så jag skrev ett sms till en in vän, nathalie, och sa att vi måste ut och leka i snön! och så blev det, jag, nathalie och vera - eller verus som jag kallar henne, åkte till hundbruksklubben och lekte i snön som jag inte gjort på länge.

tack för andra tankar!

M


ibland känns det som att det bara inte går

tänk om jag kommer upp till bruksvallarna och känner att jag inte har någon att prata med om känslor och så vidare. vem ska komma springandes så fort jag ringer och är ledsen? vem ska jag bråka med över sms och sedan när vi träffas bara skratta och säga "du är dum i huvet"? vem finns det där uppe som man kan skratta åt för att den är alldeles för odiskret på offentliga platser? vem ska jag spela hästspel med? vems famn kan jag ligga i och bara gråta en hel kväll?
 
jag menar, tänk om jag inte hittar den där "bäst kompisen".
tänk om dom här tillfällena kommer ske. vem tar jag mig till då? vems axel kan jag räkna med?
 
tänk om jag kommer dit och bara vill hem,
tänk om jag inte har någon att anförtro mig till,
och den största frågan; tänk om dom inte tycker om mig?
 
jag kanske är en sån människa som andra människor har svårt för? är jag det?
 
jag har alltid haft svårt att stå på egna ben. men det har nog aldrig varit så svårt som det är nu.
 
M
 
 
 
 
 

sladd

jag och emelie tog tillfället i akt när det snöat hela förmiddagen och åkte ner på gamla baslivs för att sladda på lunchen!

M


måndag

imorse var det första morgonen på länge som det inte var så där jätte jobbigt att kliva upp. troligen för att jag jobbar sista dagen på onsdag.
idag har vi redan hunnit skratta så vi får hålla oss om magen, kollat på vidoes från helgen och sagt konstiga saker i telefonen när tankarna ligger på annat håll.
 
idag ska dom ringa från bruksvallarna och säga exakt vilken dag jag ska komma upp och börja jobba, och helgen kommer bestå av att packa ur lägenheten. jag hoppas på att vi åker genom los på vägen upp och stannar en natt där så jag får passa på att klippa topparna hos min favoritfrisör, gudmor lena!
 
M

mys

ikväll efter promenaden blev det mys med nathalie framför solsidan, hellenius hörna och nu beck. en sån där kväll som är väldigt behövlig efter en hård lördagskväll och man inte riktigt känner för att sitta hemma i sin nerpackade stuga och påminnas om flytten.

M


lördagen

har försökt hela dagen att lägga upp ett inlägg med mobilen, men det har inte gått, så nu gav jag upp!
 
idag har varit en såndär dag med dödsångest, har bara legat i sängen hela dagen och kollat på mysteriet på greveholm.
 
gårdagen var i alla fall jättetrevlig, först förfestade vi som sagt hemma hos emelie och åt nachos och tokade på, sedan åkte vi på bandyn där det som vanligt är skön stämning! dock förlorade ljusdal, tror jag? haha, noll koll, full koll på alkhol! 
efter bandyn gick jag, emelie och tony hem till mig och bytte om och skyndade ner till järnvägs. ett stopp vid scenen på postplan där emelie och tony dansade till gangnam style vilket jag fick på film. haha!
 
en himla tråkig sak under kvällen var att de ändrade till 20 årsgräns på järnvägs så det var många av mina vänner som inte kom in. men dom mötte vi upp på kicks senare.
jag åkte hem vid två och gick och la mig i min nu nerpackade stuga bland flyttlådor och tomrum.
 
tackar så hemskt mycket för kvällen som troligen är min sista utekväll i ljusdal på ett bra tag. nu ska jag och matilda gå ut och gå och få lite friskluft i våra söndersupna kroppar!
 
M

tårar

det går inte att hålla tillbaka tårarna när man ser sin familj hjälpas åt att plocka ihop tre år med minnen. bra som dåliga.


härjedalska

hela min kväll har jag spenderat med familjen, och det kunde jag inte vara gladare över! jag har saknat de alla så mycket!

farmor och pappa har haft lektioner i härjedalska för mig, har lärt mig bland annat "du jett ju bjö tä", vilket sitter som sten i huvudet. måste ju öva upp härjedalskan tills jag flyttar. en riktigt underbar kväll med mycket skratt!

älskar min underbara familj!

M


lördagens planer

kom på att jag inte skrivit vad det är jag ska göra imorgon!

vid ett ska jag åka till emelie också ska vi redan då början festa lite samtidigt som vi gör i ordning mat till kvällen. klockan fyra kommer alla tjejer också ska vi äta nachos och förfesta innan vi klockan åtta ska åka till ip för att titta på bandymatchen, ljusdal-villa. efter matchen är det raka vägen ner till krogen som gäller, och skaka våra lurviga!

hoppas vi ses ute!

M


middag

efter jobbet idag åkte jag och emelie på coop och handlade mat inför morgondagen.
sedan gick jag till farmor och farfar där det bjöds på middag. mamma, pappa, ola och erika var även där, så himla skönt att träffa dom, det var så länge sen nu!

M


körlektion

imorse var klockan ställd på 06.30 för att jag hade en körlektion inbokad klockan 07.30. "skjut mig i huvudet", tänkte jag när klockan ringde, och somnade om eftersom att jag visste att min kära mamma skulle ringa tio minuter senare i alla fall.
 
körlektionen gick bra, och jag försökte lura till mig lite lyx för att göra det smidigare att ta körkortet när jag flyttar. jag ska ner på lunchen och planera ihop ett bra schema för körlektioner och allt som passar mig.
 
idag ska vi äta lunch på finess, det är jannikes sista dag och vår näst sista fredag. det kommer bli tomt nästa vecka utan jannike, men efter den veckan är även jag och emelie ute på nya äventyr!
 
M

fruktsallad med kanel

det blev en lite kortare runda idag eftersom att det var så kallt. nathalie och linda vek av för att dom tyckte det var kallt, men jag och matilda fortsatte bita ihop och gick lite mer än 6 km!

nu ska jag hoppa in i duschen och sedan lägga mig och kika klart på filmen jag började på igår och äta en skål med fruktsallad!

M


promenad-dags

jag hittade tråkigt nog ingenting på fifty, så det blir till att rota efter något gammalt i garderoben istället.
 
emelie släppte nyss av mig, så nu är jag äntligen hemma efter ännu en jobbdag. men nu är det bara att svida om till träningskläder, för det är promenad-dags igen!
 
M

älskade vinterland

kan man bli gladare när man hör orden spridas på jobbet? "det snöar".

h e l t u n d e r b a r t .

M


fifty

imorse var jag extra trött. var svullen runt ögonen när jag kom till jobbet för att jag var så trött. varför vet jag inte eftersom jag faktiskt gick och la mig klockan tio. kanske de långa promenaderna på kvällarna gör mig helt slut!
 
idag har vi i alla fall blivit bjuden på tårta på jobbet för att emil fyllde år. en väldigt god tårta, men dock var det bara ett par skedar som slank ner eftersom att jag var så mätt efter lunchen och tårtan var så mäktig.
 
nu är även denna dag snart slut, och när vi slutat ska jag och emelie ner på fifty och spendera lite av lönen som kom in idag. hoppas man kanske hittar något snyggt att ha på sig på lördag kanske!
 
åter till jobbet och wordfeud!
 
M

wästholt

eftersom att linda och tom svek mig på promenaden ikväll, så lurade jag med mig matilda wästholt istället! det blev en 8 km lång promenad även ikväll, det är så mycket lättare att gå när man bara går runt på ljusdal och väljer de vägar man känner för, än att gå samma runda runt sjön varje gång. och tack vare runkeeper ser man ju hur långt man gått i alla fall, hur bra som helst, tummen upp! 
 
nu har jag duschat mig någorlunda varm och ska krypa ner i sängen framför en film med tjockstrumpor på!
 
M

nya bloggtag

jag har bestämt mig för en nystart här på min gamla blogg, där ni kan följa mig när jag flyttar till fjälls. jag har fått hjälp av en kär vän, linda, att fräscha upp designen lite, vilket jag är himla nöjd med! 
 
så, nu kommer det första så-här-har-min-dag-varit-inlägg, även fast jag inte flyttat än, ehehe. 
 
jag har jobbat, som vanligt, samma gamla fruktstund på tio-rasten, och även lunchat med amanda på nyrenoverade finess. när jag kom hem från jobbet plockade jag ihop lite och började packa inför morgondagens resa till stockholm, där jag ska spendera helgen med nathalie.
senare mot kvällningen kom linda och tom och hälsade på och vi tokade oss tills vi blev helt slut! 
 
nu ska jag gå och lägga mig, så jag är pigg tills imorgon.
 
M