filmmys

äntligen är även denna dag slut. planerna för kvällen var att åka till funäs och gå på eriksgården med cecilia, men dom ändrades ganska snabbt till filmmys när jag fick veta att jag börjar halv åtta imorgon. så nu sitter vi ihopkurade i soffan och ska kolla på "ringaren i notre dame" och "ted".

M


kladdkaksfötter

idag är det kladdkaka till efterrätt på middagen, det syns på en utav cecilias fötter som är alldeles randig!

nu ska vi gå hem och byta om, sen blir det en runda rundpingis i pingisrummet!

M


snö

det snöar för fullt idag och det är -9 grader. idag har jag och britta planer på att ta en tur upp på walles om det inte snöar allt för mycket, lämna in våra blanketter för icakortet nere på stugmyhrs och försöka hinna med att åka lite pulka!

idag jobbar jag alla passen, men nu ligger jag hemma efter frukosten och ska kolla på, gissa vad? ja, helt rätt, one tree hill!

M


julfint

nu börjar vi få lite julfint här på liden, lagom till första advent på söndag.

nu har jag duschat och sitter nere i soffan och kikar på björn bröder med dom andra, men snart ska jag gå upp och fortsätta kolla på one tree hill.
imorgon börjar jag åtta, vilket i alla fall är bättre är sju.

M


vuxenpoäng

jag och britta införskaffade oss lite vuxenpoäng när vi tog en promenad till ica.

igår när jag kom upp fick jag stå och vänta på cecilia i 20 eftersom att bussen kom alldeles för tidigt. jag höll på att frysa ihjäl och såg mitt liv susa förbi ögonen ett antal gånger. när vi väl kom tillbaka till personalhuset tog jag på mig dom varmaste kläderna jag hade och tjockstrumpor och gick ner i soffan och satte mig. britta och isabelle skrek grattis när jag kom ner för trappen och jag kände mig riktigt duktig och stolt över mig själv.

idag har jag städat och nu är jag ledig tills middagen. dom timmarna ska självklart spenderas framför dom nya one tree hill avsnitten jag fick med mig upp!

M


lussekatter

britta är ledig idag så när jag kom hem satt hon och bakade lussekatter, det blir gott till kvällen!

M


verus

idag när jag kom hem till nathalie så träffade jag även verus. så stor hon blivit!
vi brukade aldrig komma överens så bra, hon ville alltid bita i mig och hoppa upp i ansiktet, inga fina hälsningar där inte! men idag slickade hon mig på händerna och när jag satte mig på golvet för att ta på mig skorna så kom och la sig riktigt till rätta i mitt knä. blev ganska paff över en så mysig hund helt plötsligt! man måste alltså åka iväg i en månad och sen komma tillbaka, först då kan man bli riktiga vänner.

M


pizza för att fira

JAAA, klarade uppkörningen! jag behövde bara köra i 20 minuter och sen var jag godkänd! fy fan vad skönt.. nu är det bara att göra om skrivningen och hoppas att jag klarar den så är det där jävla kortet mitt sen!

nu ska jag och linda fira med pizza innan min buss går tillbaka till bruksvallarna.

M


tid

jag hatar tid. jag önskar att jag kunde stoppa upp tiden så jag fick mer tid hemma. så jag kunde stanna så länge jag ville, men ändå att bara två dagar avverkats.

M


blåbärsgröt

usch vad jobbigt det var att kliva upp imorse. men det gick bra på lektionen så det känns bra.

just nu sitter jag hos farmor och farfar och har fått blåbärsgröt av världens bästa farmor! sen ska jag äta lunch med världens bästa moster, erika!

M


kissnödig

sitter i lindas trapphus och håller på att kissa på mig.. när ska hon fråga om jag vill ha min egen nyckel egentligen???

provuppkörningen gick helt okej, men det var sånt jävla pissväder så det var svårt att köra.
jag är egentligen inte nervös över uppkörningen än eftersom att jag ändå kuggade skrivningen. det känns som att det inte är så mycket som står på spel då.

nu ska jag fortsätta hålla mig och hoppas att linda kommer snart så vi kan gå iväg till kicks saloon.

M


körskolan

har varit på finess och lunchat med amanda och nathalie, med mig därifrån fick jag även ett par byxor från fifty.

nu sitter jag på körskolan och kollar på en tjej som äter macka med keso på. hon delar även några oliver som hon lägger ovanpå. hur fan orkar du, tjejen?

M


skolan

nu sitter jag faktiskt i skolan med linda. vilken känsla det var att hå över skolgården, jag vill tillbaka!

linda sitter och pluggar nu och jag sitter och stör henne, ehehe. ska snart träffa anton och sen ska jag äta lunch med nathalie och amanda!

M

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50b49344ddf2b36d970000d7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50b49344ddf2b36d970000d7.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50b4936e9606ee3644b2f22e.jpg" class="image">


ljusdal

nu sitter jag på bussen från los till ljusdal. dagens planer är:

när jag kommer fram ska jag gå till lindas lägenhet och lämna min väska, sen ska jag gå upp till gymnasiet och träffa linda + alla mina gamla lärare.

vid tolv ska jag luncha med amanda och nathalie, och sen ska vi umgås. nathalie ville hinna med en klassisk math-nath massage.

halv fyra har jag min provuppkörning. låt det gå bra! eller låt det gå skit och den riktiga kan få gå bra.

sen ska jag och linda gå på kicks och äta och sen blir det en math-lindua-kväll!

M


chailatte på loftet


sommartider i vintertider

sitter nu i bilen med karin och camilla som ska skjutsa mig till funäs. i bilen spelas det passande sommartider med gyllene tider.

vi ska nog gå på loftet och fika lite innan min buss går.

M


bakis och hemvändardag!

usch, det blev lite mer än jag tänkt igår. har en massa roliga videos från igår på mig och isabelle.

nu har jag städat en massa rum och nu är det lunch på g.
vid fem går bussen hem till los igen.

är inte riktigt på skrivhumör, ehehe, skriver något mer sen!

M


alias

det var väldigt lugnt på middagen ikväll vilket var skönt.
nu sitter vi i soffan och spelar alias och dricker lite grann. skrattar för fullt!

M


sovit på soffan

när jag och isabelle kom hem efter lunchen idag och dom andra fortfarande var och städade så la vi oss på soffan och kikade på ett avsnitt av greys anatomy innan vi båda somnade.

nu är det twilight, new moon på kanal 5, som vi ligger och kikar på innan vi ska iväg och jobba på middagen.

M


äckligt

det här har jag och isabelle gjort idag. plockat upp skit ur tallrikshållarna. bläääää.

M


havregrynsgröt med äppelmos och kanel

mm, världens godaste frukost idag, havregrynsgröt med äppelmos och kanel och en rostad macka med ägg på. ett glad juice till det.

idag är det riktigt fint väder här, -10 grader och solen skiner! kanske det blir en promenad upp till walles idag efter lunchen?

M


två timmar

har nyss spenderat två timmar med prat tillsammans med johanna. känns skönt att jag kommer ha någon som henne omkring mig från och med jul.

just nu borde jag vara i ljusdal och fira min bästa vän som fyller 18, gå ut på krogen och dricka massa goda drinkar. men istället blir en typisk math-linda kväll på tisdag då jag ska bjuda henne på kicks saloon och vi ska spela hästspel osv.

jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort här uppe. jag hinner inte ens med mitt eget liv känns det som. imorgon är det redan söndag och på måndagkväll åker jag hem till los igen. jag åker till ljusdal på tisdagsmorgonen och tänkte följa med linda upp till skolan och hälsa på alla lärare och så. det kommer bli nostalgi på hög nivå!
om det skulle vara så att det är någon som vill träffas på tisdag så kan ni väl slänga i väg ett sms i så fall!

nu ska jag krypa ner i min säng, som nu är standardpositionen i mitt lilla rum.

M


lördag

eftersom att det är lördag idag, även om det inte känns som det så säger almanackan att det är det, så fick jag lov att skrapa ur skålen med kladdkakssmet. mums, det här spar jag tills myset ikväll!

M


fispolis

morgonen har varit väldigt underhållande då isabelle kom på att hon tyckte att det borde bli lag på att alla krogar har en fisruta. det hela utvecklades till att det borde finnas fispoliser. en fispolis med en fishund. hon tänkte på knarkhundarna och dom kunde ju lukta tills sig allt, så då borde dom även kunna lukta till sig en fis.
vi kom på att det inte skulle vara det mest populära att berätta för sina föräldrar att man inte suttit i fyllecell, utan att man blivit tagen av en fispolis för att man gjorde sina behov på fel plats.

hur som helst, idag jobbar jag bara frukost och lunch, sen är jag ledig resten av dagen. fick reda på att johanna var här över helgen så henne kanske jag ska träffa efter att jag jobbat på lunchen.

M


x-factor

ligger nu i soffan och kikar på x-factor första gången sen jag kom hit. mycket bra uppträdanden ikväll!

är även sjukt less idag, eller blev efter middagen. less på många, less på mycket.

M


finmiddag

så här fin middag blir det när det serveras korvstroganoff till lunch och kalops till middag!


fredag, visst?

idag är det fredag, eller är det tisdag? min fredag är i alla fall som vilken tisdag som helst.
idag har jag jobbat på frukosten, lite grann på lunchen och sedan städat tills nu. klockan sex ska jag jobba på middagen också. jag längtar verkligen tills vi bara har frukost och middag, vad skönt det ska bli!

dagarna består annars av galna, gamla, roliga låtar inne i köket med cecilia, dock tror jag att det hörs ut i matsalen när vi sjunger, för när jag kommer ut så kollar alla och flinar. åtminstone känns det som det!

det är himla skönt att gymnasieeleverna åkt, för gud vilka stökiga ungdomar! okej, nu låter det som att jag är så mycket äldre, men ändå. ordentligare är jag i alla fall. imorse låg det en hel skål med fil och flingor på bordet.

nej, skönt med nya gäster ska det bli!

M


tankarna

nu är sista passet gjort även för den här dagen. imorgon ska jag jobba typ alla pass, plus att jag ska städa dom timmarna jag är ledig. usch, vad jag börjar bli trött på det här. det känns som att det enda jag gör är att jobba, och då jag inte jobbar, sover jag. jag saknar att kunna längta till fredagarna och helgerna. nu vet jag inte ens om att det är fredag eller lördag, för det spelar ju ändå ingen roll. det är ju inte så att jag kan planera in något i alla fall.
 
och mina jobbarkompisar, visst kan jag ha roligt med dom en stund om dagen. men det är som att vi inte riktigt kommer in i varandras liv. alla har redan sitt eget liv liksom. eller så kanske det är jag som inte släpper in dom i mitt... fast jag är ju inte ens sån person! jag släpper ju in folk i mitt liv snabbare än någon hinner säga "sweet whopidou". jag har lätt för att träffa nytt folk, men det är något som inte stämmer in här, något som gör att jag inte fungerar som vanligt. 
 
och jag längtar hem. min hemlängtan försvinner inte. nästa vecka får jag åka hem över två dagar, för att fortsätta försöka med det där satans körkortet, och om jag kunde skulle jag stanna hemma hos mamma och pappa bara. dom saknar jag nog mest. men det som jag inte förstår är att när jag bodde i ljusdal så saknade jag dom inte lika mycket, inte alls lika mycket faktiskt. då kunde jag åka hem varje helg om jag ville, men jag åkte hem kanske en gång i månaden, om ens det. 
om jag kunde, skulle jag ta tillbaka alla dom där helgerna som jag kunde åka hem till mamma och pappa och använda dom nu. nu skulle dom förbrukas hejvilt! 
 
nu ska jag försöka få hjärnan att sluta fundera så mycket och sova istället, alarmet står på 06.00 imorgon. tjena sovmorgon! 
 
M

tefat

när jag, britta och sara skulle ner på ica så tog jag ett tefat som stod i förrådet och åkte på nedför backen.

"alla borde ju vilja åka tefat en dag som denna!"

nu ska jag vila en stund innan jag ska jobba på middagen.

M


godmorgon

imorse fick jag säga standardfrasen "äre lugnt eller?" eftersom att jag började en timme senare än dom andra. när man kommer in senare har man aldrig någon koll.
nu sitter jag och äter frukost. har busat vidare med britta idag sen kvällsfikat igår.

M


glad

idag kom det fram en man till mig och sa: du är alltid så glad du! skrattar jämt, du är en såndär glad människa. man blir alltid glad när man ser dig.

tur att man gör någon glad. och det måste jag erkänna att det gjorde min dag lite bättre.
även på mitt förra jobb frågade dom jämt hur jag kunde vara så glad jämt. jag tänker inte själv på att jag är så glad tror jag.

nu ska jag fortsätta vara glad resten av kvällen!

M


smält parfait till efterrätt


jobb

jobbade frukost och lunch och skulle få vara ledig tills kvällsfikan, men isabelle har blivit sjuk, så jag måste jobba middagen också.

annars har jag legat hemma och kollat på dom avsnitt av one tree hill jag fick med mig hem i från.
är trött och matt och orkar inte göra något.

M


väderhumör

vädret stämmer verkligen in med mitt humör idag. regnigt och grått. jag lägger mig under täcket och försöker komma på hur jag på bästa sätt kan komma över denna besvikelse.

M


misslyckad

jag kuggade teoriprovet, precis som jag kände på mig att jag skulle göra. även fast jag känt det på mig så blev jag så otroligt besviken på mig själv.
jag var två poäng från att bli godkänd. jag hade alltså 50 rätt och man ska ha 52 för att vara godkänd. jag snubblade på mållinjen och jag känner mig misslyckad.

bara det att jag åkt så långt för att skriva upp, och att pappa måste skjutsa upp mig till bruksvallarna igen, utan något med mig tillbaka. helt onödig resa alltså, och jag har ångest över att pappa ska behöva skjutsa mig flera mil och sen ska han hem i natt igen.

nej, det här stryker jag från listan över topp tio bästa händelser i livet, som den borde kommit med på.

M


nervös

börjar bli lite nervös nu. pappa är just nu hos sjukgymnasten, när han ät klar åker vi, jag ska nämligen kika på ett par byxor innan. ja, innan vaddå? nervös över vaddå? det vet nog dom flesta.

så här kommer jag se ut om jag klarar det, respektive inte klarar det.

M


på bussen

efter mycket om och men så hittade jag tillslut rätt buss för att ta mig till sveg. jag har nyss bytt buss i vemdalen, så vi är snart framme i sveg där mamma och pappa hämtar mig.

det första jag ska göra när jag kommer hem till los är att åka till gudmor lena och klippa mig. sen ska jag tvinga mamma att massera både rygg och fötter. men jag tror nog inte att jag ska behöva muta så mycket för att hon ska ge med sig!

M


badhuset

jag fick skjuts med karin ner till funäs, så nu sitter vi på badhuset på hotell funäs för att karin och camilla ska sola solarium. sedan ska vi nog uträtta lite saker innan min buss går klockan fem. ska på ica och handla lite frukt till färden tror jag, också ska jag ta ut pengar.

mami och papi kommer ju och hämtar mig i sveg, eftersom att det inte går någon buss till storstan, los. så jag ska köra från sveg och hem hade jag tänkt. det var ju ett tag sedan nu så jag måste träna upp kunskaperna lite!

M


min egen hemvändardag

idag är dagen då jag äntligen får åka hem. jaaaaa! men först ska dagen spenderas i alla korridorer med rum och städas grundligt. men oh, så jag längtar till klockan är halv fem och jag får sätta mig på bussen hem.

just nu har vi en paus i städandet, alla äter lunch och jag äter frukost. som det ska vara alltså!

M


spårad

kvällen spårade ur totalt med tre övertrötta tjejer nere i soffan. det var länge sen jag skrattade så, och det var behövligt.
isabelle läste kattskämt tills tårarna sprutade och vår "nörd", britta säger att 10 000 meter är en kilometer.

nu ska jag sova och förbereda mig för städning imorgon, sedan åker jag äntligen hem till los på kvällen.

M


solsidan

nu sitter vi med mätta magar i soffan och inväntar solsidan. eller ja, britta- eller brättä som vi kallar henne, åkte på diskningen. jag har missat varenda avsnitt av solsidan sedan jag flyttade hit, så att få se det ikväll är väldigt uppskattat!

just nu sitter vi och skrattar åt alla tabbar vi gjort, isabelle gick in i en matta på jysk och vände sig om och trodde det var en person och sa: men gud förlåt. mattan tackade nog för ursäkten kom vi fram till!

M


pippi

nyduschad tjej i sin pippitröja stickad av världens bästa farmor redo för tacoskväll!


tacos

hoppsan, har visst inte bloggat något idag. dåligt av mig! jag tänkte att jag skulle göra det imorse, så jag trodde antagligen att jag gjort det. menmen, hur som helst så har det varit en slitsam dag, inget mycket ledigt mellan passen, men vi alla i personalen får en helt ledig kväll istället. så ikväll står faktiskt tacos på schemat, mums! det var länge sen. just nu är sara, jenny och eivor, världens bästa eivor om jag får säga, nere i funäs och handlar. själv ska jag ta en låååång dusch och bli av med all lort som min kropp samlat på sig.

imorgon är det äntligen hemfärd. jag längtar så jag dör efter min älskade mami och papi.

M


olika människor

nu är jag hemma efter dagens sista pass. och imorgon får jag faktiskt sova ääända till halv åtta, rena lyxen, right?

nu på kvällskvisten har jag lagt märke till en del olika personer här.

en gammal gubbe, söt, men ändå riktigt läskig. man får liksom kalla kårar när man börjar fundera över vad han kan ha gömt i källaren. han kommer alltid fram till mig när jag är ute i matsalen och säger med riktig läskig röst: vi måste sluta träffas så här, hehehe!
då jag tänker: vi träffas inte av slumpen, du kommer fram till mig hela tiden.
idag sa han: är du här idag igen?
eh ja, gubbe lilla, jag jobbar här, är det någon som ska fråga så, så är det väl jag. åk hem, tack och adjö!

den andra personen var det lilla barnet som ålade runt på golvet under hela middagen. kastade sin leksaksbilar över hela matsalen och spred sina saker runt omkring sig överallt. jag svär, han var värre än jag när det gällde mina kläder när jag var 13. så den lillkillen har vi hoppat över hela kvällen och försökt att inte trampa sönder hans saker.

och till slut, den otroligt snygge killen. såklart. alltid randig tröja i olika färger, alltid håret på ända. åh, varför kan inte du byta plats med gubben? han kan väl åka hem istället för dig, kära skidåkare som är hur sexig som helst och som jag bara vill ta med hem till mitt lilla personalrum.

hm, slut funderat över läskiga gubbar, små barn och sexiga killar.

godnatt!
M


dagens plus

dagens plus var att jag och sara gick på ica och köpte ett varsitt kinderägg, hur länge den var det liksom? väldigt länge sen. dock fick jag ett jävla pussel..
M


this road is anything but simple

den här dagen hade jag kunnat vara utan. en skitdag helt enkelt. jag vill hem nu!

M


trött

åååååh, jag är så trött! det borde vara förbjudet att kliva upp så här tidigt... idag blir det definitivt en tupplur mellan passen!

M


längtan

fick det finaste smset av linda ikväll, som hon skickade till hela hennes familj- inklusive mig. det värmde bra i hjärtat här uppe i kylan!

för övrigt har jag ganska mycket hemlängtan. men på måndag får jag faktiskt åka hem över en dag. till kära mami och papi. åh, så jag längtar!

nu har jag duschat, det var ungefär 230 personer på middagen ikväll, lagom stressigt för fyra tjejer! imorgon är middagen tidigare än vanligt, nämligen halv sju. men jag börjar inte fören halv åtta, så det tackar jag gudarna för!

nu ska jag dricka ett stort glas vatten och sedan gå och lägga mig.
godnatt!

M


one tree hill

det blev stressigt idag på lunchen, först inge folk alls och sen kom alla på samma gång. så nu ska jag ta det lugnt framför one tree hill. jamie är ju så söt så att man vill äta upp honom!

M


sovmorgon

åh, kan inte ens beskriva hur skönt det är med sovmorgon till halv tolv! mer sovmorgon åt folket!

idag tror jag att tävlingarna börjar här. så ska se om jag kanske hinner ner och kika en sväng.
nu ska jag gå upp på hotellet och äta frukost innan jag börjar jobba. det här med att få äta på hotellet varje dag är ju rena lyxen. jag kommer nog aldrig vänja mig vid att laga egen mat igen!

M


motivation

man blir mer motiverad att plugga körtkort med bilar! ;)

M


effektiv dag

det blev en bra och effektiv dag det här, och än är den inte slut! jag har hunnit med att plugga, sova, plugga lite till, hänga upp mina nytvättade mysbyxor som råkade ut för isabelles vinglas i tisdags, städat på rummet, gjort mig mer hemmastadd på toaletten - nu står min tandborstmugg och min tvål där. också städade jag faktiskt även lite grann på toaletten. 
nu känner jag mig som en bra rumskompis till dom andra också känner jag mig mer bekväm. nu känns det inte lika mycket som att man är och hälsar på som det gjorde när man tog med sig tandborsten från rummet till toaletten när man skulle borsta tänderna!
 
undrar vad jag ska göra mer för effektiva saker idag? jag ska i alla fall fortsätta med att plugga ännu mer. älskar lediga dagar!
 
M

pluggar

läste lite i boken men somnade ganska snabbt med den i handen och sov en timme. nu gör vi ett nytt försök!


ledig

jaaaaa, vad skönt! har nu bäddat ur massa sängkläder och fixat lite på frukosten. och fick nu reda på att jag är ledig resten av dagen, plus att jag har sovmorgon till halv tolv imorgon!!!! åh, vad skönt. tror jag kanske ska ta mig en tur upp till walles och sen kanske åka ner och fika med karin. har ju blivit förälskad i chailatte så det vill jag ha! också ska jag ju plugga körkort också, såklart!

puss, ha det bra, det ska jag ha!

M


fin morgon


breathtaking


mina finaste

fick ett sms av mina finaste vänner när jag jobbade. åh, vad jag saknar er, och fy vad jag hatar er för att ni får se nyaste twilight och inte jag!


dåligt

dåligt bloggat av mig idag, men har haft fullt upp med städning hela dagen. är rätt trött efter den trevliga kvällen igår. så nu har jag duschat och ska lägga mig och kika på one tree hill innan jag ska jobba på middagen. trodde att det var sara som skulle jobba middagen för hon själv trodde nämligen det med, men så blev det jag. lite oväntat, men det går nog snabbt!

M


frukost dagen efter


lek

isabelle hade en bra lek! kasta studsboll på tavlorna, den som får ner flest vinner!


after work

äntligen hemma!
nu sitter jag med en cider nere i soffan med tjejerna och jag har sov morgon till elva, kan det bli bättre eller? :D

M


bästa vän

pratade med älskade linda på min halv timmes rast innan dagens sista och fjärde pass börjar om fem minuter.
hon var orolig över sin syster som fått en spark av deras häst, men hon mår säkert bra, så för att prata bort hennes oro lite, frågade jag vad hon önskade sig i present när hon fyller år. hon önskade sig "en påse som man har på magen som man har mobilen i"!
tankarna snurrade.. en påse? ahaaa, hon menar en liten väska som man hänger runt halsen såklart! haha, knäpp hon är min bästa vän.

nu längtar jag så jag dör tills jag kommer hem och får träffa tokan. två veckor kvar!

M


utsikt

nu är jag hemma och har duschat och myst ner mig i one piecen, helt slut. men vilken otroligt fin utsikt det var där uppe, helt otroligt vackert! synd bara att bilder inte gör utsikten rättvisa.

walles är i alla fall ett hotell som ligger uppe bland bergen, så det är en enda lång, brant backe upp, vilket kändes. blev dock väldigt sur på runkeeper när den sa att jag bara gått 4 km, fast det kändes då som det dubbla, minst.

snart börjar nästa jobbpass. men imorgon har jag nooog sovmorgon!

M


äntligen uppe

det tog mig ungefär 30 minuter att ta mig hit upp, men det känns som en timme. det här kommer kännas i benen imorgon!
nu ska jag bara ta mig ner också. någonstans långt där nere är mitt lilla personalhus.

M

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1296524/images/2012/pic_50a2586ae087c31c150fa2b0.jpg" class="image">


promenad upp till walles

backen tar död på mig, den tar aldrig sluuuut!


fin dag

god morgon på er!
idag är det en fin dag här i bruksvallarna. -7 grader och solen skiner!

jag kom nyss hem från frukostpasset, jag började sju imorse och jobbar lunch, middag och kvällsfika, så det kommer minst sagt bli en lång dag idag.

igår kom camilla upp så jag hoppas på att det finns tid till att träffa henne och karin idag också.

M


kris

jag har legat och kikat lite på one tree hill sen jag kom hem och nu har jag varit uppe på hotellet och ätit middag. det var kotlett och potatisgratäng, mums!

jag glömde berätta om vår kris igår! vi har två toaletter på övervåningen och två på nedervåningen. isabelle bor själv på nedervåningen så hon använder en av toaletterna där, den andra, den största dessutom, är det ingen som använder.
uppe är vi fyra stycken som delar på en toalett, medan sara har den andra för sig själv. antingen är det för att det är en halv meter längre till hennes toalett, eller så vill ingen dela med henne. hm.
i vilket fall, så tog vårt toalettpapper slut igår. och isabelles. och ica har stängt på söndagar. så vi snyltade på stackars saras toalettpapper hela dagen igår och imorse. hahahaha.
men hur som så köpte jag toalettpapper idag, och då visade det sig att cecilia också hade gjort det, så nu har vi lager för ett tag framöver!

det här mina vänner, är spänning i vardagen!

M


hubbe

det blev en 5 km promenad idag. men det var nog som 10 km! först gick vi upp för en riktig mördarbacke på ungefär 2,5 km och sen skoterspåret ned till ica igen. att plumsa på i snön tar verkligen på krafterna!
sen gick jag in på ica och handlade lite, och sen stannade jag ute med hubbe och väntade på karin som också skulle handla.

nu blir det nog en film eller två och förhoppningsvis ska jag leta reda på körkortsboken, jag är trots allt ledig hela kvällen ikväll!

M


promenad

städningen idag gick jättebra, fick beröm för att jag var så noga och snappade upp allt på en gång. vi städa klart rummen från klockan nio till ungefär halv tolv. ulla, chefen, trodde inte ens att vi skulle bli köar idag, så hon blev glatt överraskad när vi klar.

sen blev det bestämt att jag skulle jobba på middagen, men istället bytte jag med isabelle, så jag följde med eivor och kollade stugorna också tog isabelle mitt middagspass. så nu är jag ledig hela eftermiddagen!

nu håller jag på och klär på mig för en promenad med karin. äntligen, en promenad!

M


iväg på städning


städdag

idag ska jag städa rum. det ska bli så skönt att slippa stå i köket för en gångs skull faktiskt! vi får väl se hur snabbt jag tröttnar på det här. några gissningar? en dag? en vecka? ett rum?
kvarstår att se.

M


nathalie

nu på kvällssidan innan sista passet för dagen fick jag ett välbehövligt samtal av min kära nath. pratade på om allt möjligt som vanligt och nästan en timme rann iväg.
en sak som jag älskar med våra samtal är standardfrasen "jamen, jag måste bara berätta! igår blablabla..." haha, den dyker upp ett tio-tal gånger under ett samtal, och jag ler alltid lika mycket när den kommer.

som jag saknar alla er där hemma! ♡

M


farsdag

idag är det farsdag, grattis på alla pappor och även min pappa som är världens bästa!


söndag

idag har jag jobbat en vecka. en vecka sen jag kom hit. det känns som att jag varit här i en månad, om inte mer. jag längtar hem.

imorgon ska jag börja städa hotellrummen, äntligen lite variation! dock kommer det säkert vara jättejobbigt, så det tröttnar jag väl också på inom en snar framtid.

kvar på dagen är lunch och middagspasset, så nu ska jag vila lite innan det drar i gång igen.

M



chill vs funäs

nu är jag hemma efter dagens andra diskpass, det gick förvånansvärt bra faktiskt! jag och alice är ett bra team tillsammans i disken.

ikväll står det mellan att åka ner till funäs och kolla på alla som är full eller ligga hemma och chilla. jag börjar ju trots allt sju imorgon bitti så det andra valet har högst poäng för tillfället!

filmen a lot like love, är en av dom filmer som ligger närmast hjärtat hos mig. jag skrattar alltid och fnissar vid samma tillfällen oavsett om jag är själv eller inte. jag tycker att den är så himla rolig. bara alla olika ansiktsuttryck får mig att skratta!

M


a lot like love

det finns inget skönare än att hoppa i one piecen efter en lång dusch och krypa ner i sängen framför en av dom bästa filmerna med en påse djungelvrål.
hur bra som helst.

M


plusgrader och tabbar

idag är det plusgrader här och riktigt tråkigt väder. eftersom att att det blev ändring i jobbschemat idag så blir en promenad tyvärr utesluten. dock gör det inte så mycket eftersom att det ändå är trist väder. 
 
under min första vecka på hotell bruksvallsliden så hade jag hunnit med:
  • gå runt ute på serveringen helt ovetandes om att en knapp åkt upp på skjortan. fin insikt till mina kära boobs. 
  • tappat ett pepparkar på mattan. sekunden innan den föll till golvet hann jag tänka "den landar på mattan, den kommer hålla". men inte då, den krossades till småbitar på heltäckningsmattan.
  • blivit lurad till att lukta på en dörr. isabell och rickard pratade om något som luktade illa, jag frågade vilka som luktade och isabell svarade "dörrarna, gå och lukta får du känna!". sagt och gjort, jag gick till svängdörren och började sniffa på den, när jag vänder mig om för att säga att jag inte känner någon lukt ser jag isabell ligga över diskhon och asgarva. 
  • stressat sönder i disken. min första dag i disken på lunchen och jag höll på att dö. mina jobbarkompisar retade mig sen för att jag såg ut som en stoppskylt i ansiktet.
nej, nu ska jag vila tills mitt andra pass i disken börjar, wish me luck!
 
M

promenader

varje gång jag börjat på ett nytt jobb så går all energi till jobbet. det tar några dagar/veckor innan jag känner att jag kan komma i gång med annat. lika när jag jobbade på sbs så tog det några veckor innan jag kände att jag kunde gå ut på långa promenader på kvällarna utan att bli helt slut.

men nu tror jag att tiden är inne, att börja med mina långa promenader igen. eftersom att skidorna inte fick plats upp, så får det vänta tills efter jul.
nu hoppas jag bara att jag verkligen känner mig lika säker på att tiden är inne för promenader imorgon som jag känner idag.

nu ska jag sova, godnatt!

M


vackert

utsikt från toppen av funäsdalsberget, så otroligt vackert.


karin

nu är jag påväg till tjejen på andra sidan bron, för vi ska åka till funäsdalen och ta en fika ihop!

M


sovmorgon

åh, kan inte beskriva vad skönt det är med sovmorgon. jag ligger fortfarande kvar i sängen, och jag börjar inte fören halv tolv. lyx i den annars fullproppade vardagen!

idag kanske jag och karin ska åka ner till funäs och ta en fika. men det får bestämmas senare idag, men det hade ju varit mysigt!

kanske man ska gå upp till hotellet och äta frukost nu? neeeej, jag ligger kvar en stund till!

M


välbehövligt

hade nyss ett välbehövligt samtal med min älskade linda. mycket skratt och flams, sånt jag saknar här uppe.


lycka

hemma efter jobbet, haha, vad annars liksom?
idag är rubriken "lycka", därför att jag fått reda på en otrolig nyhet och för att jag märker att en av mina jobbarkompisar verkligen står upp för mig.
dock stack det till lite av saknad när signalerna gick fram till mamma.

nu ska jag kika på sex and the city filmen i mitt nu alldeles för varma rum och bara njut av att, jag faktiskt har sovmorgon imorgon!

M


ingen helg

nu är jag hemma, igen. tills jag ska jobba på middagen ikväll.

jag har kommit att tänka på att det inte längre finns något att längta till. inte så länge det är november. förut kunde man alltid tänka "bara tre dagar kvar, sen äntligen helg!", men vart är mina helger? min helger kommer spenderas med jobb.
nu längtar jag tills december, då man kanske faktiskt kommer orka ta sig ut i skidspåret en ledig dag och hitta på annat roligt. nu ligger man bara hemma och väntar på att nästa jobbpass ska börja liksom. det finns inte tid till något annat.
nej, nu längtar jag tills jag kan tänka "men nu mathilda, nu är det bara tre dagar kvar, sen är du ledig!"

nu ska jag duscha innan, gissa vad? jag ska jobba!

M


frukost

det är bra att jobba på hotell. hotellfrukost vaaarje dag!

min moster, världens bästa moster, fyller år idag, grattis erika, hoppas du får en jättefin dag!

M


äntligen hemma

är nu äntligen hemma efter denna långa dag. jag borde duscha, men jag orkar verkligen inte. någon borde massera mina onda fötter, men det finns ingen som kan göra det. jag borde verkligen sova för det är jobb på frukosten även imorgon. och lunchen. och middagen.

godnatt alla fina.
M


heldag

nu kom jag nyss hem från frukosten. det tär på min stackars kropp att kliva upp klockan sex på morgonen, så jag tar hand om den nu med några avsnitt av desperate.

det är riktigt snöstorm här idag, när jag skulle gå till köket imorse så var det snövallar över vägen så att jag nästan drunknade i snön.

jag har sett en del från skidlandslaget, bland annat anna haag, hon heter så va? sen har jag sett massa snygga killar som jag inte kan namnen på, men vad gör väl det? inget alls, jag kan ändå kolla fast jag inte vet namnen på dom.

idag jobbar jag alla passen så vi får se hur mycket jag hinner blogga idag!

ha dé!
M


desperate housewifes

idag snöar det som tusan här i bruksvallarna! det kommer ligga fint med snö tills imorgon.

och jag är överlycklig! när jag var hemma efter frukosten idag så kikade jag lite på internet efter någonstans man kunde kika på serier. och jag hittade en, swefilmer.com, så nu kan jag äntligen (!) kolla på desperate housewifes!!!! :D

måste kolla några avsnitt ny, hörs på sen!

M


frukost

frukost efter jobb på frukost. mackorna såg så god ut så jag lära ta en tugga innan jag knäppte kort. dom såg inte bara god ut, utan dom var goda också!

M


linda

tårarna sprutade när jag kom hem från det sista passet. läste ett av lindas blogginlägg om mig, och jag tror aldrig att jag blivit så rörd.. allt är helt och hållet precis så som hon beskrivit! och jag känner mig som världens sämsta bästa vän när jag är alldeles för trött (helt slut) för att kunna skriva ett lika fint inlägg om henne.

äh, vem försöker jag lura? även om jag inte var så trött så skulle jag aldrig kunna formulera mig så som henne.

jag avslutar detta med, jag älskar dig lindua, du är den absolut bästabästabästa bästa vännen jag har!

M


two and a half men

sitter hemma hos karin och kikar på two and a half men. snart dags för sista arbetspasset för idag, och jag vet inte hur skönt det ska bli att duscha sen!

M


två av tre

nu är jag hemma efter arbetspass två av tre för idag. nu är jag ledig fram till halv nio, så nu ska jag passa på att gå och hälsa på karin, se hur hon bor och så. 
 
jag tror att det är viktigt att man är ledig några timmar mellan passen och kan gå hem och göra lite annat. annars blir man nog trött väldigt snabbt. jag menar de tre timmar, som det oftast brukar bli på ett pass, känns ju nästan som en hel dags arbete. så om man går hem mellan och hittar på något annat, så känns nästa pass nästan som en ny dag. 
 
idag pratade jag lite med cecilia som jobbar i köket. hon kommer från gotland och har en himla skön dialekt! hon är nog nästan den enda av alla som jobbar här som faktiskt åker skidor. 
 
det värsta med jobbet är att man stinker matos hela tiden. jag längtar tills skidåkarna åker härifrån så att jag får börja städa lite. och det är enda anledning till att jag längtar tills dom åker, annars är det ju himla trevligt att ha dom här, ehehe! 
en annan sak som är dålig med jobbet är ju såklart den mest negativa, hemlängtan.
 
M

andra dagen

imorse när klockan ringde var det första jag letade efter ett gevär. så att jag kunde skjuta mig i huvudet. klockan ringde nämligen klockan 06.00. ni förstår nu ja? precis. 
 
frukosten gick bra i alla fall, det var väldigt segt. men när vi var klar klockan tio åt vi en varsin macka och lite vattenmelon och sen gick jag hem till lillrummet. så nu ligger jag och vilar lite innan jag ska tillbaka till halv tolv och jobba på lunchen. 
 
ikväll tänkte jag prata lite med gamla vänner och även träffa karin innan jag ska jobba på kvällsfikat då skidlandslaget anländer!
imorgon får jag i alla fall sovmorgon. kanske man ska passa på att ta en promenad då? jag skulle också hemskt gärna vilja vandra lite på fjällen, men det får bli senare i vinter. 
 
min one piece har blivit en utav mina bästa vänner här uppe. den sviker aldrig mig!
M
 

hemlängtan

har nu jobbat första timmarna på hotellet. är redan helt slut och har knappt fått i mig någon mat. allt som finns i magen är hemlängtan och den tar upp all plats. just nu känner jag att jag bara vill ge upp och åka hem till mamma och pappa.
men det får man väl inte efter bara första dagen antar jag? även fast det är vad jag mest av allt skulle vilja.

klockan är nio, och ja, jag tänker gå och lägga mig. jag vill inte vara vaken.

M


funäsdalen

åker med karin till funäsdalen för att handla lite!

M


ankomst bruksvallarna

nu sitter jag på mitt lilla minirum efter att ätit lunch med mamma och pappa och kikat runt lite. vid halv sex ikväll ska jag gå med på middagen och se hur det går till.
nu väntar jag på att karin ska komma hit och träffa henne.

M


ångest

nu ligger jag i sängen, vaken och ska snart gå upp och packa ihop mitt pick och pack. sedan bär det av mot nya äventyr! jag är så himla nervös ska jag tala om för er.. jag tycker inte om att inte veta hur det kommer bli, jag önskar att jag redan visste vad det första jag ska göra är.

det är en av anledningarna till att jag kan kolla på en och samma film hur många gånger som helst. det känns så bra att redan veta vad som ska hända och hur det kommer gå. jag önskar att det fanns en film om mitt liv i bruksvallarna, så jag visste hur det skulle bli.

men nu måste jag kliva upp också hoppas jag av hela min kropp att jag inte behöver den där filmen om hur det kommer bli, utan att det blir bra från start!

hoppas ni hoppas med hela era kroppar också.

M


the holiday

nu ligger jag och ellen nedkrupen framför kvällens andra film, the holiday. jag vet inte hur många gånger vi sagt att jude law är så sjukt snygg! haha, honom önskar man sig minsann i julklapp för kalla vinterkvällar i bruksvallarna.

M


mys

mys med varma tjockstrumpor medan mami lagar mat.


badhuset

imorse efter att vi ätit frukost så kom ellen på den briljanta idéen att åka ner till svegs badhus och bada hela dagen. så så blev det! dock stannade mamma och pappa hemma och tapetserade så det blev bara jag, ellen, ola och erika.

jag och ellen lekte på och balanserade med massa olika flytsaker och jag lyckades även slå i huvudet i kakelbotten så jag tror nästan att jag fick en lättare hjärnskakning..

det som vi nog alla blev mest chockad över var att erika åkte vattenrutchbanan. hon skrek genom hela så hon fick allas uppmärksamhet.

när vi åkte hem måste erika gå ur bilen och kolla om lamporna fungerade, så när hon skulle hoppa in i bilen körde ola iväg och fortsatte köra tills hon inte såg oss längre. mobilen hade hon lämnat i bilen så när vi tillslut vände stod hon och skrattade på parkeringsplatsen!

men nu ska jag och ellen lägga oss i sängen och kika på en film och mysa!

M


godmorgon

jag ligger fortfarande i sängen med en sovande ellen bredvid mig. ganska mysigt! ligger och funderar och funderar.
jag får lite ont i magen när jag tänker på att det är söndag imorgon. söndag innebär bruksvallarna. det kommer säkert bli jättebra och jätteroligt, men det är just den där första stunden som blir jobbig.

nej, nu väcker jag ellen så går vi ner och äter frukost.

M


massagekväll

det har varit en himla mysig kväll ikväll, med bastu, god middag och nu massage åt alla i familjen framför x-factor. det kan helt enkelt inte bli bättre!


tänt på graven

mamma och jag var ner på kyrkogården och tände ljus på gammel farmor och farfars grav nere i byn.
det är lite trist här uppe, för det går inte att ladda upp bilder.. men det får jag göra när jag kommer till bruksvallarna så hoppas jag att det är bättre mottagning där!
nu ska jag och ellen kika på film innan vi ska hoppa in i bastun!

M


promenad i slask

godmorgon!
nu har vi ätit frukost och myst på hela morgonen. nyss var jag ute på ett försök till promenad men det var glashalt på vägen och bilarna körde som idioter förbi så nu är jag alldeles genomblöt. det är inge roligt att gå när man blir förbannad, så jag vände efter cirka 2 km.

ola, erika och ellen kom aldrig upp igår eftersom att ola inte kom hem fören runt tolv. så nu är dom på väg upp och ellen har hyrt med sig en bra film som vi ska mysa framför!

M


the blue lake

nu är det äntligen varmt i huset! vi har fått mat och även några cider, så nu mår vi gott. jag ligger i soffan och håller mig om magen för att jag blev så mätt.

farbror ola var ju så smart att missa tåget från arlanda, det är inte så lätt att komma med rätt tåg när man står på fel perrong. men nu får vi hoppas att han löser det så att dom kan ta sig upp ikväll. det hoppas jag verkligen att dom gör så att ellen sover med mig i stora dubbelsängen, så jag slipper sova själv!

M


linsell

sitter nu i soffan i linsell med fjällräven på för att inte frysa.. det tar sån tid att få det varmt här! mamma håller på med mat, kyckling-pesto lasagne, mums! vid elva ikväll kommer även ola och erika upp, så då ska jag mysa lite grann med ellen.

hittade en otroligt rolig sak i sveg idag också! skulle in på apoteket och står och väntar och kikar lite på ansiktskrämer, när jag ser.. en dildo! eller ja, flera stycken faktiskt. och jag tyckte att det vad himla komiskt att en utav dom hette matilda. säljer man verkligen dildos på andra apotek i sverige, eller är det svegsborna som är extra ensam?

M


det här älskar jag


ridtur

nu sticker jag till stallet!

M


mysfrukost

idag blev det en tidig morgon. det brukar oftast bli det hemma i los.
idag ska jag ut och rida med anna, sen packar vi ihop för att åka till linsell.

M