sliten tjej

jag hann inte träffa ola och erika speciellt mycket innan jag lära åka hem och tillbaka till jobbet. det var en rätt lugn kväll på serveringen, om man jämför med igår, och vi blev klar vid halv tio.

nu har jag nyss duschat och sitter och diskuterar gårdagen med britta och fnissar ikapp, och snart ska jag ta igen nattens förlorade sömn.

M


skotercross

tillbringade dagen på skotercrossen, alltid lika roligt! träffade ola, anton och nicklas med kompani så vi stog med dom.

nu ska vi käka lite och sen ska jag spendera lite tid med moster & farbror.

M


smet från taxin

igår åkte vi snowboard, dock blev det inte så mycket för att britta klantarsle johansson ramlade i liften på första åket och gjorde illa sig.

vi åt på solbrännet innan vi åkte hemåt och lämnade av emma, och sen åkte vi mot tänndalen och familjen flodberg. där satt vi i någon timme och umgicks och sen när vi skulle åka hemåt igen fick vi med daniel på att gå ut på eriksgården senare.

hem och jobbade på en väldigt stressig middag, vi slutade halv elva och sprang från hotellet hem till personalen och bytte om i all hast. johan skjutsade oss ner till funäs och eriksgården där jag såg många välkända ansikten! maya, josefine och david var där, johanna var ute på, daniel lyckades ta sig dit, och även några andra kändisar.

det blev en kanon kväll med 1000 kronors skumpa i baren och en hel del dans.

vi delade taxi med ett annat gäng som skulle till bruksvallarna och när taxin stannade smet jag och britta iväg snabbt som blixten och slapp betala vår resa hem.

i natt sov vi tre timmar, eftersom att man ställer om klockan, innan vi skulle upp och jobba ett slitsamt frukost & städ-pass.

nu ska jag försöka att inte somna, utan ta mig till funäs, gå på skotercross och träffa min älskade moster och farbror.

M


snowboard

det är helt underbart väder idag och jag har tvingat britta och emma att åka snowboard, så nu ska jag agera snowboardlärare!

M


världens pinsammaste servitris

idag var det ingen bra dag för mathilda bengtsson. bordet där dom snyggaste killarna på jorden satt, exakt där tappar jag en efterrätt så det flyger grädde över hela matsalen. en av tjejerna sitter och skrattar hysteriskt medan jag ber om ursäkt tusen gånger medan tårarna kommer samtidigt som jag fnissar lite för att det blev så jobbig stämning. en äldre man råkade mest illa ut, med grädde på ryggen och hela sin stol.

nej, bara att skura hela matsalen med en disktrasa och dags att ge upp för dagen och gå ner i baren istället.

M


back to work

man ser verkligen hur taggad britta är på att jobba!

M


vinterland igen

vi åkte till funäs och där började det snöa riktigt mycket. vi som precis fått bara, fina vägar, men nu är dom täckta med snö igen. eller ja, åtminstone i funäs, för när vi kom till bruksvallarna så sken solen och det dåliga vädret syntes i backspegeln.

nu tror jag att jag ska vila en stund innan det är dags att gå tillbaka till jobbet. nu behöver jag några lediga dagar igen så jag kan tycka att det är roligt att gå till jobbet som jag gjorde förut, vilket jag inte tycker nu längre. slitslitslitslit.

M


improvisations konversationer

igår åkte vi till ramundberget på nattafterski. johan skjutsade oss och jag, britta och emma var i lagom bra fas när vi anlände till rudolf.

det var ett riktigt grymt band som spelade och vi hade jätteroligt!

idag jobbade vi frukosten och det är första gången jag inte ligger ned på köksgolvet och kvider av min bakfylla. jag och britta kom även på att vi "bråkat" i bilen hem igår. vi har en sådan humor att vi säger dumma saker till varandra och är stenseriös, men inuti oss själv fnissar vi så vi kissar på oss. vi kom då idag på att folk förstår ju inte att vi inte är seriösa och att vi nog måste sluta med det.

även så kan vi sitta och kika i fjällnytt och hitta en annons om ett möte och våran diskussion om att vi måste lägga in det i kalendern och baka bullar åt stefan sätter fart. det är våran humor det, improvisations konversationer!

nu ska jag blåsa, men det är tveksamt att det blir någon tur till funäs än på ett tag.


storhandling

idag efter att jag och britta städat klart åkte vi ner till funäs där det såklart var hur mycket folk som helst. jag och emma storhandlade på bolaget då vi ska på nattafterski ikväll och sen åt vi en sallad på loftet.

nu ska vi jobba innan vi kan dra igång festen!

M


två tjejer söker

jag och britta har blivit lämnade av vår reskamrat emma. vi söker nu en tredje/fjärde part att åka till magaluf med. vi gillar långa strandpromenader, ett glad vin i solnedgången och att spela shack.

är du den rätta för oss? hör då av dig. jag måste känna dig, ehehh. seriöst.

M


emma 22 år

på veras hamnade vi med ett gäng stockholmare som bjöd runt på massa drinkar, jag körde dock, men hade roligt i alla fall åt dessa knäppisar.

mitt i en konversation med en kille kom jag på att jag skulle åka på hotell funäsdalen och fixa ett kort att ge åt emma när hon fyller år imorgon. så jag drog med mig britta, men kom dit och det var stängt. vi åkte tillbaka till veras och bad om en servett att skriva på, och fick en av deras menyer. jag och britta skrev och kluddrade fint på den vikta menyn, och ska efter tolv gå ner och ge den till emma!

M


close up

tänkte ta en fin bild på mina nyfunna fräknar som alltid ploppar upp så fint när jag suttit ute i solen, men det syntes så dåligt med mobilen.

jag sitter och väntar på att britta ska sluta, så vi kan åka till veras och joina dom andra.

även att jag har en pirrande känsla i magen, möjligtvis av den anledningen att jag gått och kärat ner mig lite.

M


victoria's secret

nyduschad, så då sprutar jag på mig lite sheer love!

ikväll ska vi nog åka på veras och ta någon öl tillsammans med karin och camilla.

M


mörbultad

igår avslutade vi kvällen med en skräckfilm tillsammans med johan. var väldigt nära på att somna i soffan, men när klockan blev halv tolv fick jag äntligen lägga mig i min egna säng. själ dessutom, inget trängandes med emma i natt.

idag är jag totalt mörbultad och har träningsvärk på ställen jag inte ens visste att jag hade muskler på. jag och britta har städ idag och middagen ikväll så vi håller på att bädda varenda säng på hela hotellet.

johan fyller år idag, så vi ska ner på skoteruthyrningen och sjunga "ja må han leva".

M


middag på veras

vi fortsätter den underbara dagen med middag på veras. den här dagen kommer gå till världshistorien för mig, berättelsen jag berättar om för mina barn och barnbarn! okej, kanske lite överdrivet, men så glad är jag så jag överdriver lite väl mycket!

M


den bästa dagen sen jag flyttade hit

igår när jag och britta slutat middagen kom vi hem till ett tomt hus. jag skickade sms till sara och frågade vart dom var, och hennes svar blev något i stil med "två killar kommer på skoter och hämtar er om 30 minuter!".

vi klädde på oss ytterkläder och gick upp till topsport och mötte christian och matthias. det blev en helvetes färd bakom christian till johans stuga uppe på fjället och mina armar var som spaghetti när vi kom fram.

det var en jättefin gammal fäbodvall där vi satt och spelade trivial pursiut och drack någon cider/öl/drink. det fanns två våningssängar i stugan, christian slocknade ganska snabbt på den hårda kökssoffan där han fick sova under natten. britta sov på överslafen, jag och emma trängdes i den under henne, sara och johan i den andra nederslafen och matthias ovanför dom. efter mycket fniss och skratt så somnade tillslut alla till christians hårda snarkningar.

klockan sju ringde klockan. då klev christian och matthias upp för att skjutsa hem emma och sara som skulle jobba. kvar låg resten av oss och sov vidare. vi vaknade vid tio och då var det bara fyra kvar, jag, britta, johan och matthias. vi åt frukost i godan ro och klädde sedan på oss för att åka ut med skotrarna.

det var den finaste skotertur jag varit med om. med armarna hårt runt matthias kollade jag på dom oerhört vackra vyerna och tänkte "sån här tur har jag".

vi åkte runt tills vi hade så ont i kroppen så vi åkte hem till johan för att ta en liten fika. sedan blev det en busfärd hem till liden igen.

med en stor bamsekram tackade jag och britta för den underbara dagen, och vi alla lovade att göra om det snart.

det här är den absolut bästa dagen jag haft sen jag flyttade hit.

M

https://cdn3.cdnme.se/1296524/6-3/pic_5151c4c09606ee356a60a4bc.jpg" class="image">


städmani

alltid efter en städdag på jobbet så får jag städmani. så nu är mitt rum nystädat och jag ska snart sätta resten av mina sambos i arbete så vi får huset städat!

idag skickade linda en bild på att hon fått sin studentmössa. jag blir så avis, jag vill också ha studentvecka, springa ut på trappan i lyckorus och gråta över att säga hejdå till alla fina vänner!

M


the hobbit

attans! jag somnade och sov i nästan tre timmar! inte alla bra.. men britta hade också somnat och sovit lika länge, så när vi vaknade, samtidigt dessutom, bestämde vi för att åka ner till funäs. det har blivit en vardaglig sak att alltid åka ner till funäs minst en gång om dagen och varandra runt utan att göra något vettigt.

när vi kom hem satte vi på en skräckfilm, och satt gömda under våra täcken tills dom andra kom hem från jobbet. nu har jag och britta satt på the hobbit, dom andra har lagt sig, men eftersom att vi sov så länge på eftermiddagen idag, är vi inte speciellt trötta.

M


bitches be like...

imorse var det tungt att kliva upp av både den ena och den andra anledningen, men jag hade disken på frukosten så det var riktigt skönt! efter frukosten så var det städning efter alla gäster som lämnat hotellet och nu är jag äntligen hemma. tror jag ska slumra lite eller kanske gå ut en sväng, vi har underbart väder även idag!

M


min första dricks

frukosten började med att jag tappade ett glas på kakelgolvet som gick i tusen bitar. middagen började med att jag tappade en tallrik med förrätt på mitt på heltäckningsmattan. bara att torka.

men hela middagen slutade med att jag fick dricks av dom mest underbara gästerna jag serverat. jag har serverat dom hela veckan och det enda jag fått höra är att jag är så trevlig och en bra servitris. det vägde upp resten av allt sull under dagen, och min dag har varit riktigt bra, bra humör också.

nu firar vi allt möjligt som går att fira med skumpa på mitt rum medan vi gör oss i ordning för eriksgården!

M


vackert

vi har haft så fina dagar här i flera veckor nu, och jag får ångest för att jag inte är ute så mycket som jag borde vara. jag har ingen energi och är alltid trött.

hur som, snart börjar vi jobba igen. det ska bli skönt imorgon för då jobbar jag bara frukosten så jag får ett ledigt pass det här veckan.

ikväll funderar vi på att dra en fylla och sticka på eriksgården, bara för att komma härifrån lite.

M


brie & blodapelsin

sitter och äter lite brieost och blodapelsin efter lunchen, mums!

M


blivit av med mitt rum

frukosten är avklarad och nu ligger vi allihopa i min säng. britta brukar ofta säga åt mig att gå ut från mitt eget rum, vilket alltid får mig att skratta högt.

vi hade funderingar på att åka snowboard idag, jag har nämligen lovat alla att jag ska lära dom innan säsongen är slut. men jag har så himla ont i magen idag av någon anledning, så vi får se om vi hittar på något annat istället.

M


stolt

jag måste säga att jag är stolt över mig själv. stolt att jag inte gav upp när det var som tuffast, när jag kände mig som ensammast, när det kändes som att jag inte hade någon i närheten vid min sida. alla kändes så långt bort.

men jag tog tjuren vid hornen och löste det för mig själv. ja, för mig själv och ingen annan. jag stog upp för mig själv och jag är så nöjd att jag gjorde det, för nu ska jag somna gott.

M


vanilla sky

nu börjar allt ordna upp sig på jobbet, då jag tagit tag i allt och stått på mig. tagit lite snack hit och dit och jag kommer nog förhoppningsvis kunna sova utan grubbel i natt.

nu sitter vi på aw nere i baren med en vanilla sky, mums!

M


stressigt

idag blev det stressigt på frukosten. vi var fyra som jobbade, men jag var i princip själv.

vi hittar inte på så mycket på dagarna nu längre. alla har blivit så nere och sitter mest på sina rum. ikväll är det dock dead by april på eriksgården, men vi får väl se om vi kommer iväg dit. just nu är inte jag så sugen i alla fall.

igår kikade vi på en skräckfilm som hette "shrooms" när vi kom hem från jobbet. faktiskt ganska bra!

jag försöker lämna kvar jobbet på jobbet och inte tänka på det när jag kommer hem, men det är väldigt svårt.

M


bloggandet blir lidande

bloggandet blir lidande av mitt humör.

ikväll var det en oerhört bra servering, jag kände mig glad, framåt och trevligare än vanligt mot gästerna. det fick jag även höra av ett antal gäster att dom tyckte att jag var så trevlig och tillmötesgående. dock var det såklart lite tryckt stämning mellan vissa i personalen, och det började gnaga mer och mer i mitt huvud allt eftersom gästerna gick.

jag har alltid känt mig som en bra, snäll och omtänksam människa, men efter det här dagarna har jag fått för mig att jag är en dum människa. att folk tycker illa om mig. men dom känner mig ju inte. jag vill få en chans att förklara hur allt ligger till och få en rätt sida på alla dessa missförstånd. men jag vet inte om jag varken vågar eller har orken till att ta tag i den diskussionen.

M


promenad

vi tog en promenad för att lätta upp våra ledsna miner lite grann.

M


ännu en

ännu en helvetesdag på jobbet. det fortsätter kaosa och jag är trött på det här. jag blir mer deprimerad för var dag som går, och snart står jag inte ut längre.

jag går sönder inifrån och ut.

M


magaluf

JA, hihihi, jag, britta och emma bokade vår resa till magaluf ikväll! den 25 maj åker vi och stannar en vecka, åh jag längtar så!

M


tankarna kaosar

det riktigt sög att gå till jobbet idag. ont i magen och tankarna kaosar i mitt huvud. dock har jag inte mycket kvar innan jag får gå hem några timmar innan jag ska tillbaka igen. jag har en känsla av att helvetet är en roligare plats att vara på nu, än att vara här.

just nu hoppas jag att linda är jättesjuk, för då har hon lovat mig att komma upp hit i helgen och vara med mig. det blir alltid lite bättre med linda vid min sida.

M


hälsovårdcentralen

jag skulle precis gå och lägga mig när jag hör emma gny mitt namn utanför min dörr. jag öppnar dörren och hon säger att hon måste åka till funäs till hälsovårdcentralen för att hon tagit på sig en ring som hon nu inte får av sig och fått blodstopp i fingret. så nu sitter vi i bilen på väg till funäs för andra gången idag!

jag är riktigt trött efter dagen så det ska bli skönt att komma hem och sova sen igen.

M


FU

when life gives you lemons, freeze them and throw them as hard as you can at the people who are making your life difficult


veras med vänner

jag och britta har tagit oss en och annan drink och nu ska vi iväg till veras och äta god middag!

M


skit dag

idag har det varit en rent ut sagt skit dag på jobbet, men det är något som jag inte tänker gå närmare in på än så. men för att inte uttrycka mig på det sättet som jag egentligen känner, så uttrycker jag mig med detta; jag vill härifrån.

ikväll ska vi äta på veras och jag ska umgås med mina fina vänner.

M


tvinga i sig en öl

köpte några corona på bolaget så nu har vi suttit och tvingat i oss en varsin, även fast alla tycket att det är äckligt, haha! men vi har bestämt oss för att börja tycka om både röd vin och öl, så det är bara att kämpa!

M


fnissande 20-åring på bolaget för första gången

jag fnissade hysteriskt när vi kom fram till kassan och emma förklarade att det var min första gång.

tänk, nu kan jag gå på bolaget och jag har körkort, nu behöver jag inte vara beroende av någon mer än mig själv. jag kan göra allt själv nu.

M


bolaget

igår när jag kom upp var jag trött och deppig. det blev dock bättre när jag såg brittas min när jag kom på henne att smyga med massa ballonger och ett paket. min fina jobbarkompisar hade bakat en tårta som det stod "mathilda 20" på och köpt ett jättefint armband från snö of sweden. det är fina vänner som man har för livet!

nu är vi på väg till funäs för premiär på bolaget!

M


världens bästa jobbarkompisar!


20 jordsnurr

idag är det för tusan min dag! en stor sådan som ska spenderas med dom jag älskar, samtidigt som jag har bakfyllan of the year. konstigt är det ju ändå, jag 20 år?

igår var det i alla fall en lång resa hem för att gå på nathalies 20 årsfest. det var en riktigt jobbig resa och jag kunde inte vara gladare när jag var framme. vi gjorde oss i ordning och åkte sedan till skogsta där festen började och sen rullade det på hela kvällen. efter en promenad från tallåsen till rolfhamre tog jag en taxi hem till ljusdal och till linda igen.

idag är vi lagom pigga. tror inte att linda ens är vaken. klockan tolv har vi planer på att äta pizza och sen klockan ett ska jag träffa min fina familj för lite firande.

M


ett vad

ikväll var det ganska stressigt på middagen för att det var ganska många från karolinska sjukhuset som skulle äta halv åtta, fast vi egentligen har middagen halv sju.

jag har en tendens att alltid tappa bestick när jag ska duka av borden, så idag slog jag, britta och sara vad om hur många jag skulle tappa. den som kom närmast skulle bli bjuden på en cider. dock fick jag gå hem tidigare för att jag ska vara först på frukosten imorgon och gästerna satt kvar så länge, så vi fick ta den där cidern en annan gång helt enkelt.

jag börjar få ångest över att mina arbetskollegor inte längre vill att jag ska åka hem imorgon, dom vill att jag ska vara kvar och hjälpa dom. samtidigt försöker jag muta bort ångesten och tänka på britta som säger att jag inte ska ha ångest och skuldkänslor, lyssna på mamma som säger att jag ska ta det positivt att dom känner att dom behöver mig kvar.

imorgon är det fest, och kunde inte bli mer taggad!

M


desperat väckning

jag somnade efter att jag ätit och sov till nu, alltså nästan två timmar. idiotiskt mathilda, idiotiskt. hur ska jag nu kunna sova i natt? och jag behöver vara utvilad och jag först ska orka jobba och sen köra hela vägen hem alldeles själv.

britta gjorde i alla fall ett tappert försök till att väcka mig, men det fungerade dock inte. nu ska vi snart iväg och jobba på middagen. middag och frukost kvar, sen bär det av hemåt.

M


min vän britta

britta ska göra ett prov för att komma in på arkitektlinjen och hon gör allt för att undvika att göra uppgiften. vi har ju planer på att åka utomlands, och nu har hon gjort en sida på facebook.

M


solning

underbar förmiddag i solgropen! solen värmer gott och vi sitter i sportbh och solar.

M


lilo & stich

ikväll var det lugnt på middagen då det var ganska många som inte kommit till hotellet än.

nu ligger vi hemma i soffan och ska kika på lilo & stich innan vi ska sova. är rätt trött idag.

M


accessoarer

jag och britta kom just hem från funäs där vi tog en chailatte på loftet och handlade lite.

min mami har ock lite accessoarer åt mig tills helgens rockabillyfest, och jag längtar mer och mer.

nu är det bara till att avverka en middag, städ, middag, och frukost och sen får jag börja resan hemåt. jag hoppas att alla där hemma är lika taggade som jag!

M


planerar & jobbar

mina dagar går ut på att jobba så mycket som möjligt och planera inför helgen så bra som möjligt.

idag har jag jobbat på frukosten, vilket var väldigt mycket att göra så jag fick ihop nästan fyra timmar. sen ringde jag linda och smidde vidare på våra planer och nu ligger jag hemma i soffan och väntar på att dom andra ska vilja åka till funäs.

nu längtar jag bara till helgen, tills jag kört helvetesfärden hem och tills jag är tillsammans med mina kära.

M


middag

när sara och britta är borta, dansar mathilda och emma i köket!

M


färgglada

två färgglada tjejer som gick till ica i långkalsonger igår.

nu håller vi på och göra oss klar för att åka ut på en sjö och fiska tillsammans med rikard. vi tar längdskidorna ut på sjön och lite matsäck har vi med oss, så jag tror att det blir en mysig dag.

M


-19

idag är det klarblå himmel och strålande sol. dock ganska kallt, -19 grader, men kallare har vi varit med om!

igår kikade på black swan, som är en balettfilm, rätt så konstig men helt okej att se en tisdagskväll.

idag har jag städ, dock inte så mycket så jag ska försöka skynda mig ut i solen!

M


vem skulle dö först?

britta "om vi var med i en skräckfilm, vem tror ni skulle dö först då?"
jag "du, helt klart du."
britta "...ja, för lite så känner jag också."

dom roliga konversationerna fortsätter!

M


tillägnat mami

måste tillägna ett "tack till världens bästa mami" inlägg till maria bengtsson.

i helgen så har ju jag fixat ledigt för att jag fyller 20 år på söndagen och för att nathalie ska ha sin 20 årsfest på lördagen. min mami har varit så snäll och försökt fixa utklädnad till nathalies fest som har rockabilly-tema och verkligen lagt ner energi på att hjälpa mig. hon har nu sytt en liten kjol och lånat ihop lite skärp och andra detaljer åt mig.

så tack finaste mami, för hjälpen och för att du alltid ställer upp för mig.

M


helt slut

nu är vi hemma efter fyra timmar i backen och en hamburgare på solbrännet. alla här helt slut, då emma har lagt sig och jag och britta sitter i soffan och är övertrötta och skrattar så vi storknar.

vi är ju lediga hela dagen idag, så vi får väl se vad vi hittar på ikväll.
det var i alla fall en underbart vacker dag i ramundberget, och den känslan ligger nog kvar hela kvällen.

M


ramundberget

idag är vi och åker skidor i ramundberget. två decimeter nysnö och opistat innebär underbara backar! dock krånglar ju såklart pjäxor för mig, och jag börjar riktigt ledsna på att åka när inget passar.

M


ginger

britta ställde frågan: "vad betyder ginger egentligen?".
jag svarar "det betyder att man är rödhårig."
emma lägger till "dock betyder det ingefära också."
britta funderar vidare och säger "men varför säger man det till rödhåriga i fall det betyder ingefära?"

jag säger "men det är ju för att man kan färga håret rött med ingefära."

"jahaaaaaaa".

denna kväll var det inte jag som var dum i alla fall.

M


cabin in the woods

ikväll var det britta som fick välja skräckfilm. åh, snälla nån säger jag bara. hon valde cabin in the woods och vi alla trodde till en början att det var en riktigt bra film, tills det totalt spårade ur. britta är nu väldigt besviken på oss för att vi tyckte att den var sjukt kass och hon älskar den.

nej, jag vågar till och med ha fötterna utanför täcket och på golvet, det är ett stort tecken på att det inte var en bra skräckfilm.

M


bastu & mys med emma


funderare

idag är det måndag och jag har haft städ idag. imorgon är jag och britta ledig så då kanske vi ska åka lite slalom i ramundberget.

det snöar här idag och vi har legat inne och kollat på film. dok försöker vi sätta igång hjärnorna och komma på något att göra.

nu är det bara några dagar kvar innan jag får åka hem. gå på nathalies 20 årsfest och spendera min födelsedag med min familj. dock är jag lite gruvsam över resan, det är första gången som jag kör själv mellan ljusdal-bruksvallarna och det kommer nog bli ganska intensivt att köra tillbaka redan på söndag eftermiddag. men jag ska no få det att gå!

M


skrattanfall

gav britta ett skrattanfall till väckning imorse!


sinister

idag har vi varit hemma hela dagen, jag och emma har nyss haft massage och nu ska vi kika på en skräckfilm, sinister. jag kommer nog dela säng med någon annan ikväll känns det som efter att jag kollat på trailern.

M


skadeglädjen är på topp


portad för kvällen

vilken utgång det blev!

jag och britta var så otroligt dumma så vi tog med oss en cider in på toaletten igår när vi kom till eriksgården. självklart kom vakten på oss och vi blev utslängda och portade för kvällen. reaktionen började med att jag inte riktigt fattade att vi faktiskt inte fick komma in igen så jag stog och skrattade i typ en kvart på parkeringen medan britta satt på trappen och gnällde. dock insåg jag ganska snart att vi inte skulle komma in och hornen åkte fram och jag blev riktigt sur och förbannad.

rikard kom och hämtade oss igen bara en timme efter att han släppt av oss och vi åkte hem allihopa igen. idag ligger vi alla i en hög i min säng och är trötta, har ångest och är förvånansvärt tacksamma att vi är ledig idag.

M


galen kväll på jobbet

ikväll var det ganska stressigt för mig på jobbet, då jag hade tio personer mer än britta att servera. när jag kommer fram till det sista bordet jag har kvar och frågar "skulle ni vilja beställa något att dricka?" känner jag i fickan efter "bongen", som är lappen man skriver beställningen på på restaurangspråk, så hittar jag den inte. funderar då och tittar mig omkring och kommer på att den ligger kvar i köket. säger ganska högt och odiskret "oj, jag har ju glömt bongen! jag kommer snart tillbaka.". när jag sedan pratade med britta säger hon att alla hade suttit och fnissat när jag gått in och jag inser då att "bong" kan innebära och missförstås som något helt annat.

sedan när nästan alla gäster gått kommer det några män i från "volvo" som är lite sena. jag ska gå bort till ett bord bredvid dom och plocka av och en utav männen möter min blick. han utbrister medan han stirrar på mig, "jag måste få säga, att gud vad vacker du är!". i chock mumlar jag fram "eeeh, jaha...". och han fortsätter, "med ditt hår och dina ansiktisdrag och konturer i ansiktet, du så himla vacker!". fortfarande i chock och helt plötsligt tappat vartenda ord i mitt lilla ordförråd säger jag "eh, jaha, tack eller va säger man, haha!". mannen stirrar och frågar "har ingen någonsin sagt det till dig?".

minst sagt en konstig kväll. vi satte oss sedan i personalrummet och åt mat och tog fram cidern vi smugglat med oss, och nu ska vi göra oss klar för eriksgården.

M


byta om och gå och jobba


ansiktsmask

när jag kom hem så kollade jag på ett avsnitt av oc och sen somnade jag en stund. när jag vaknade gick och britta ner och åt lunch och efteråt fick vi nå fnatt så började diska och städa överallt.

nu sitter vi med ansiktsmask och filar fötterna, haha! ska snart hoppa in i duschen för jag börjar jobba halv sex. ikväll är det eriksgården och storfylla som gäller, vi är ju ledig imorgon!

M


norskar

idag räder jättefint väder igen och jag har precis slutat från frukosten. kanske så att jag får med mig tjejerna ut i skidspåret idag, det var ett tag sen sist nu.

ikväll är det jag och britta som jobbar middagen, möjligtvis kanske emma också.
ett utav mina långbord sitter det sex stycken norska killar vid ikväll. eftersom att jag inte förstår ett skvatt av vad dom säger så ska jag tvinga britta att ta det bordet ikväll för att undvika pinsamheter och missförstånd.

M


gladiatorerna

jag och britta somnade en sväng i min säng när vi linjen från tänndalen. när vi vaknade vid sex klev vi upp och gjorde oss i ordning och åkte till veras i funäs och åt en av deras underbart goda hamburgare.

nu ligger vi i soffan och kollar på gladiatorerna. sara och emma jobbar, men dom borde sluta snart. imorgon jobbar jag frukost och middag, och sen ska vi nog ut på eriksgården.

M


veras

vi har haft en underbar dag i backen med perfekt väder och riktigt fina backar!

dock är det ju lite tråkigt att britta är en sån fegis så att hon inte vågar åka i svarta backar. men idag lyckades jag, med min övertalningsförmåga, att tvinga med henne och åka vargstupet. när vi kom ner frågade jag om det verkligen var så farligt, och fick precis det svaret jag trott. att det inte alls var farligt.

nu är vi hemma och eftersom att vi blev så förälskad i maten på veras så vi dit och äta ikväll.

M


underbar dag


slalom

idag fick jag bestämma själv när jag skulle börja jobba. så eftersom vi har planerat att åka slalom idag så klev jag upp och började jobba klockan nio. det var ju så värt att gå dit och jobba 45 minuter, oooh, så värt. menmen, nu är dom där 45 minuterna gjorda och jag är taggad för att åka till tänndalen och hamra för att åka skiiis.

M


latte på villans

vi tog bilen och åkte till funäs där vi parkerade bilen vid bolaget och tog oss en promenad på byn. vi gick in på en lite butik där dom hade lite allt möjligt som vi inte visste fanns och tog en latte på villans uteplats.

när vi åkte hem skulle emma in på hotellet och lämna ett par skor. när hon gick in så skyndade vi oss att parkera bilen där hon inte kunde se oss så att hon skulle tro att vi åkt utan henne. tillslut plockade vi upp henne efter vägen, men istället för att hoppa in i bilen la hon sig på huven. vi skrek lagom mycket när vi såg en polisbil nere vid vårt personalhus, och emma slängde sig av bilen. men till vår lättnad var det grannen, polisen, som var hemma.

nu ska jag duscha och sen får vi se vad kvällen bjuder på. kanske lite nattafterskii i ramundberget?

M


ut på promenad


ledig tjej

idag är jag en ledig tjej. därför blev jag lite smått tokig när britta kom och sa att ulla bett oss panta burkar. vad med ledigt är det hon inte förstår?

men nu har vi i alla fall varit och pantat och fått in 500 mer till dricks till personalen.

idag är det jättefint väder. känns skönt efter flera dagar med storm. vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det ska vara något utomhus åtminstone.

M


mys i sängen

jag, emma och britta har trängt ihop oss i min säng och ligger i en hög och kikar på oc, riktigt mysigt!

M


veras

igår skulle vi äta middag på eriksgården, men vi kom på att det var tisdag och säkert mycket folk, så vi åkte på veras istället som till bår lycka var öppet! jag åt en jättegod hamburgare, och det gjorde även johanna. britta tog en pizza som var alldeles för stor för att ens få plats på tallriken så vi skrattade när hon fick den framför sig. emma åt en köttbit med beasås och sara åt en barnpizza så hon redan ätit innan vi åkte.

mannen som lutar sig mot vägen så det ser ut som att han har horn skrattade vi också väldigt mycket åt, och jag smygknäppte ett kort på honom!

idag är det onsdag och jag jobbar frukost och middag. det är så lugnt nu på frukosten, bara tio personer ungefär, så det är skönt med lite lugn och ro på morgonen. inget som tar slut i matsalen och så vidare.

M


nystädat

jag och britta var till funäs och fixade lite ärenden och nu har jag städat mitt rum och mitt och brittas badrum.

jag ligger nedkrupen mellan nytvättade lakan och i ett vädrat, svalt rum och kikar på oc. en helt okej bakisdag ändå.

M


bakfyllansdag

idag ligger jag bakfull i soffan och planerar att göra det i princip hela dagen.

igår var det ännu en lyckad måndagsklubb, jag var lite rädd om livet när vi åkte dit och hem bara eftersom att det var britta som körde, men jag kom hem med livet i behåll.

M


träffad en grabb som jag kände igen


vill du smurfa med mig då?

på väg hem från måndagsklubben, och lyssnar på smurfarna!

M


måndagsklubb

nu är vi snart redo för måndagsklubb, bara att välja kläder kvar. imorgon är jag och emma ledig, så vi är extra taggade!

M


krigsstigen


idag har jag varit på krigsstigen på jobbet. dock hoppas jag att det blir lite ändringar efter min revolt.

igår satt vi och kollade på utlandsresor hela kvällen och är väldigt seriösa och ska faktiskt boka så fort emma fått klartecken från sitt jobb hemma på gotland.

nu ska vi åka och äta thaimat och sen tagga för måndagsklubb i tänndalen!

M


bowling

efter att vi grävt fram våra bilar som blev begraven i stormen igår och fått hjälp av jörgen att dra upp dom, då åkte vi till funäs och nu har vi hamnat på bowlinghallen. britta och emma är proffs och jag suger.. anton och towe är också här och spelar, så det är kul att träffa dom när dom är här uppe också.

M


idag fyller min finaste vän 20

NJUTHALIE ♡


söndag

igår fick vi gå upp till vägen där en taxi skulle hämta oss, karin och camilla. vi fick stå och vänta i tjugo minuter både på karin och camilla och på taxin, så när vi var på gränsen att frysa ihjäl så bestämde vi oss för att inte ens åka till eriksgården. vi knallade hem i snöstormen igen och gick och la oss i våra varma sängar, vilket jag tyckte var mycket bättre!

idag har jag jobbat frukosten, och ska iväg och städa nu innan jag får sluta för dagen. jag har nästan fått igenom min plan att åka hem när jag fyller 20, bara lite småfix till så är det igenom hos chefen.

ikväll har vi faktiskt planer på att åka till funäs och bowla!

M


fäst


går att lösa allt

det är snöstorm och vi försöker fixa taxi så vi kan ta oss till eriks. men om det inte skulle funka så blir vi hemma och har hemmafest istället, vilket säkert blir minst lika bra!

M


snökaos

det är klass två varningar, vägar avspärrade och vakter vid avfarterna för att ingen ska kunna åka.
det är riktigt kaos här upp idag, vi är
nästintill insnöade. vi som skulle åka till eriksgården ikväll kommer nog inte kunna ta oss dit då det troligen inte kommer gå några taxibilar överhuvudtaget. johanna är fast i hamra för hon får inte åka därifrån utan måste stanna över natten.

det blir nog bara till att sitta hemma ikväll om inte vädret ordnar upp sig!

M


lek

redo för att leka ute i snön i snöstormen!

M


lördag

nu har jag slutat för dagen, och gud vad skönt att vara ledig från middagen ikväll!

ikväll ska vi på eriksgården där malcolm b från xfactor är. dock tror jag att jag ska åka på solbrännet i ramundberget när dom andra jobbar och träffa tove en sväng innan.

nu ligger jag och emma i brittas säng och kollar på henne när hon smörjer in sig, haha!

M



skyline

skönt att sluta för dagen. nu sitter vi i soffan och kikar på en film som går på sexan, skyline heter den. knäppte ett kort på britta. hon hade ett annat finger uppe först, men jag sa åt henne.

godnatt till sen.

M


trött tjej

idag är jag oerhört trött. jag sov väldigt dåligt i natt av någon anledning och jag somnade som en stock i soffan efter jobbet.

nu har vi precis varit till funäs och handlat lite. ikväll diskar jag på middagen, sköööönt, och sen ska jag hem och sova bara.

imorgon ska jag nog träffa tove en sväng när jag slutat jobba.

M


begravning

idag diskade jag på frukosten och sen städade jag och britta bastun. idag har vi begravningsfika som emma och sara jobbar på, så rikard hade gjort en massa fina tårtor!

det är lika dåligt väder idag också, så det blir ingen skidåkning idag heller.

idag kommer tove och hennes släkt upp till ramundberget, så i helgen ska jag träffa henne och ta med henne på malcolm b på eriksgården imorgon!

M