fotbollsmatch

idag umgicks jag med nathalie och jenny. hade riktigt trevligt och planerade kvällen.

imorse när jag vaknade insåg jag att jag hade glömt bort att jag och emelie skulle äta lunch, så jag fick avboka eftersom att jag sovit för länge. vi ombokade till imorgon istället.

snart ska jag ta med mig linda, elis och jenny och åka till färila för att kolla på nathalies första fotbollsmatch. kan ju bli riktigt spännande!

M


påverkar

att jag flyttat hem påverkar verkligen min bloggning. jag är fruktansvärt dålig på att blogga när jag är hemma i ljusdal och det börjar luta mot en paus.

här är det aldrig så att man bara ligger hemma någon timme på eftermiddagen, utan nu hittar man på saker hela tiden för att hålla rastlösheten borta.

idag åkte vi i alla fall till hudiksvall. hittade en bikini för 800 kronor och sen ett par byxor. vi storbystade kvinnor lever inte billigt kan jag lova.

när vi kom hem åkte vi direkt på kick saloon och åt middag, och när vi ätit upp tog jag bilen hem till rolfhamre och bytte om till löparskorna. jag sprang 5 km innan jag återvände till bilen och åkte hem till linda en sväng.

nu är jag hemma i rolfhamre igen och ska alldeles strax lägga mig och sova. imorgon får vi se vad jag hittar på, har bland annat planer på att göra en förändring med mitt hår.

M


hudiksvall

igår åkte jag em till linda tillsammans med elis en sväng vid tio och kikade på något avsnitt av one tree hill. sen åkte jag hem och la mig och sov i mitt nya rum.

imorse vaknade jag av att pappa kom hem till ola och erika, alla andra var på jobbet/skolan så jag klev upp och gjorde mig i ordning och åkte in till ljusdal med pappa. jag och nathalie åkte upp på skolan och var där ett tag innan vi åkte ner på ljusdal och jag köpte hårfärg. det slutade med att jag plockade upp ellen och vi hamnade hos elis.

just nu sitter jag och mina nyfunna syskon hos farmor och farfar och väntar på erika. en tripp till hudik ska göras!

M


tacksam hjälp

idag när jag kom hem fick jag ett glatt leende av ellen, följt av: ska du bo hos oss nu?!
hon var väldigt snabb på att hjälpa mig att göra i ordning i rummet och få det riktigt hemtrevligt åt mig. hon ropade på mig att jag skulle komma in i badrummet, och vips hade hon gjort en hylla ledig för mina saker. gó unge!

M


dagens underhållning

för att hålla rastlösheten borta idag, så har jag umgåtts med daniel och elis. just nu sitter jag och kikar när dom försöker få bort ett däck från daniels bil som fastnat. haha, riktigt bra underhållning..

M


uträttningar

imorse vaknade jag såklart när linda klev upp till skolan, men det gjorde inget för det var riktig skönt att somna om igen. när jag vaknade tittade jag på ett avsnitt av one tree hill, jag har ju äntligen hittat säsong åtta! sen gjorde jag mig i ordning för att uträtta en massa ärenden. så nu har jag varit till erika på banken, skrivit in mig på arbetsförmedlingen, jagat alla mina arbetsgivarintyg, och jag känner mig nöjd över att jag tagit tag i dessa saker.

nu sitter jag och väntar på nathalie, då ska vi äta lite lunch på finess.

M


tankarna

efter ett snack med linda snurrar tankarna runt och jag kan inte sova. jag känner mig upprymd och kan inte riktigt landa någonstans. jag gillar inte att jag inte har någon plan för framtiden och jag känner mig oerhört misslyckad.

jag känner mig rastlös, "okej, nu är jag tillbaka i ljusdal. men vad fan ska jag göra?" jag brukar alltid ha fullt upp, och nu har jag inga planer alls, jag bara är. vart är den där "plan b" som man alltid ska ha i ryggsäcken? min plan b existerar inte, då min plan a tog slut lite snabbare än förväntat.

i'm all over the place. en massa som bara flyter ut överallt och inte har koll på vart jag är på väg. jag vill veta vart jag är på väg.

det känns hela tiden som att det här bara är en av dom lediga veckorna som man passade på att åka hem på, och att jag ska tillbaka till bruksvallarna inom en vecka. jag har nog inte riktigt fattat att jag är hemma för gott och just nu kan jag inte bestämma mig för vad jag ska känna.

det är inte okej. jag är inte okej.

M


packat om

nu har jag återigen packat om. jag duschade när jag kom hem från isen och sen var det bara att packa om allt för att flytta in så smidigt som möjligt hemma hos min älskade moster och farbror.

allt är kalabalik just nu, och jag får ångestattacker gång på gång, men jag försöker mota bort dom så gott det går.

M


ut på isen

idag är det underbart väder, 5 grader varmt och strålande sol, så vi har packat matsäck och planerar att sitta ute på isen hela dagen.

ikväll tror jag att jag förflyttar mig och min garderob till ljusdal och vad jag längtar!

M


gudfar & gudmor

idag åkte vi ut på isen en sväng och jag fick två små fiskar, men dom var dock för små för att sparas. när vi kom hem bytte vi om och åkte upp till mats och lena för att jag skulle klippa mig. där blev det utdelning av försenade och för tidiga födelsedagspresenter. vi spelade quizkampen tillsammans allihopa och fick oss en hel del skratt, dom andra "hade inte en sportkeps att vinna mot oss". 
 
det känns helt okej att vara på hemmaplan med alla mina nära och kära, även fast jag saknar min älskade britta. 
 
appen till blogg.se krånglar för mig igen, så därför blir det lite mindre inlägg om dagarna eftersom att det blir så krångligt för mig att blogga. 
 
nu håller mamma på med en riktigt brakmiddag och ikväll kanske vi ska ta och basta lite. 
 
M

på hemmaplan

som dom flesta säkert fått veta nu, så flyttade jag hem ganska omgående igår. det blev en tvärnit när jag kom till jobbet, och jag gick hem och knölade in alla mina saker i lillbilen. när jag kom hem till mamma och pappa packade vi om alla mina saker för att det skulle fungera så bra som möjligt i framtiden, och sen stack jag ut och sprang 5 km runt byn. 
 
just nu har jag ingen plan b för vad jag ska göra, men jag brukar alltid se det som att "det löser sig alltid", vilket hittills brukat fungera, så jag hoppas att det gör det även den här gången. 
 
M

rumor has it


isabelle's in the house

vid halv fem, efter ett x antal avsnitt av one tree hill, så åkte jag och britta till funäs för att plocka upp isabelle som kom med bussen. det är riktigt roligt att ha henne tillbaka, även om det så bara är för helgen. så ikväll ska vi dra iväg på nattafterski och sen är det en riktig slitsam helg vi har framför oss med luncher och mycket folk.

M


svart på en kvart

igår hade vi det riktigt mysigt med jacuzzibad och mat på veras.

idag sov jag till tio när britta kom in och väckte mig, vilket inte var uppskattat. vi satte oss med en skål nudlar framför ett avsnitt av one tree hill, och sen blev det ett till när emma kom upp och la sig bredvid oss i sängen.

nu har vi varit på bybua i tänndalen och varit på loftet i funäs. emma köpte något som hette "svart på en kvart" på topsport som tydligen ska göra så att man blir jätte brun på väldigt kort tid. det ska bli spännande att se om det fungerar!

M


jacuzzi

kom nyss hem från en kanondag i backen. helt underbart bra har vi haft det! lite blåbärssoppa och vilopaus i solen uppe på restaurang tusen innan vi åkte våra sista åk för dagen.

nu ska vi äta något lätt bara, och sen klockan sju ska vi vara på HF för att vi bokat en av deras jacuzzis där vi ska tillbringa kvällen. efter HF ska vi på veras och äta god mat och kika på åkarkvällen.

M


mot ramundberget

det är strålande sol, -5 grader ute och huuur varmt som helst! det här kommer bli en toppendag i backen!

M


i'm blue

igår kväll stog jag i köket och skulle ta ut en apelsin från kylskåpet. slog till britta i huvet innan jag gick dit och när jag står där och kikar in i kylen känner jag något blött mot baksidan av benen samtidigt som jag hör britta skrika: neeeeej, nejnejnej!
vänder mig om och kollar ner. blå karamellfärg. ö v e r a l l t . hela köket och hela mina ben, min rumpa och mina fötter. allt är blått.

britta säger: varför händer det alltid mig? och jag frågade henne vad fan hon trodde skulle hända när hon kastar en flaska med karamellfärg på mig.

färgen gick inte heller bort, så nu är jag en smurf. i'm blue dabadidabada.

idag ska nog smurfen ta med sin skapare till backen i alla fall.

M


solnedgång

jag och britta tog en promenad i skidspåret och vi fick en fin kvällssol som sakta gick ner bakom fjället. ett bra avslut på ännu en bra ledig dag!

nu ska vi kika på ett till avsnitt av one tree hill. britta är fast och försöker hitta undanflykter till att undvika att göra klart arkitektprovet, men det är bra med sällskap så hon får gärna undvika provet några avsnitt till för min del.

M


tänderna

sitter och har tråkigt och kollar på britta som håller på med arkitektprovet.

M


oroligt

pratade med mamma nyss och hon berättade att det var väldigt oroligt i japan just nu där min bror är bosatt. det känns inte så bra att ha honom där med krigsförklaringar och allt vad det är åt höger och vänster.

i övrigt så har jag ångest över att jag legat inne typ hela dagen när det vart så fint väder ute. men jag har planer på att kompensera upp det med en dag i backen imorgon.

M


måndagsklubb

igår blev det som sagt måndagsklubb. trude kom hit vid sju och vi gjorde oss klara innan vi satt och spelade en hel massa olika ölspel. karin var vår chaufför under kvällen, vilket var mycket värt när man ska ända till tänndalen.
vi dansade på och när dom hade en musiktävling så hjälptes vi åt och vann in fyra öl. synd bara att det bara är trude som dricker öl, så dom priserna fick hon.

vi åkte hem vid halv två och efter två stopp på vägen så var vi hemma. jag, britta och emma rusade till kylskåpet och åt lite nachos som blivit kvar.

idag vet jag inte vad vi ska hitta på. men vi ska nog åka mer till funäs en sväng till att börja med.

M


nachos

vilken underbar dag vi haft i backen! hittade bra pjäxor från början, så utan krångel, inte ett moln på himlen och en gassande sol! vi satte oss i en solgrop och solade lite precis vid backen och när jag kom hem såg jag vad brun jag hade blivit. jag kan inte förstå att det ska vara så här härligt väder varje dag av våra lediga dagar.

när vi kom hem åkte vi på stugmyhrs och köpte nachos som vi nu suttit och mumsat på tillsammans med något glas vin. ikväll ska vi nog på måndagsklubb, och jag gillar dom här dagarna riktigt mycket!

M


underbart


dagens planer

idag sov jag till tio ungefär, vilket var behövligt som bara tusan. sen låg jag kvar i sängen ända till elva och bara njöt av att inte behöva kliva upp.

idag har vi planer på att packa en ryggsäck med matsäck och åka till backen och sätta oss i en snödriva och spana på lite killar. det kan ju bli hur bra som helst!

M


en gång till från början

jag bestämde mig idag för att ta tag i mitt one tree hill begär, så nu har jag börjat titta om från säsong ett. efter två avsnitt fick jag sällskap av britta som nu är helt fast och bara vill se mer och mer hela tiden. grym serie!

nu ska jag sova och längtar till den underbara morgondagen.

M


kommit till insikt

jag kom just till insikt att vi är ledig TRE, nästan FYRA, dagar nu. måndag, tisdag, onsdag är vi ledig, sen är jag lite backup på torsdag, så jag kanske inte behöver jobba då heller. denna insikt känns helt underbar!

nu ska jag ligga och bara njuta av att jag kommer vara ledig, och sen börja planera dom lediga dagarna så att dom blir lyckade.

M


adjö

det har blivit dåligt bloggat nu när linda vart här, men det är för att jag vill spendera så mycket tid med henne som möjligt.

igår var vi hemma, bakis och trötta. sov någon timme på eftermiddagen innan vi hoppade på festandet igen. britta gjorde varm choklad med baileys och magnus och albin kom förbi, vilket senare blev vår "taxi" under kvällen.

vi gjorde oss i ordning och trude kom förbi och henne fick vi med på eriksgården.

det var inte sånt himla drag på eriksgården, så vid ett kom magnus och hämtade mig, linda och emma och jag somnade nästan i bilen på väg hem igen.

idag har jag jobbat på frukosten och sen städat. nu ska jag skjutsa ner linda till bussen i funäs och fälla en tår när hon kliver på. det här var en av dom bättre helgerna och jag är glad över att det var med linda.

ledsen tjej som ska lämna sin bästa vän.

M


tre i en säng

igår stack jag och linda iväg till bjärvbyn och badade tunna med två grabbar, britta kom efter hon jobbat och det var riktigt trevligt. det slutade med att vi kom hem till oss och vi var tre stycken som låg och trängdes i min lilla säng. det blev inte mycket sömn i natt, men nu laddar vi om för en fin dag!

M


lyckligaste tjejen

just nu är jag den lyckligaste tjejen på denna jord. linda är här med mig! och när linda är här, då lagar hon mat åt mig.

M


väntar på linda


helt underbart

tog ut en riktig solstol och satte mig i den underbara solen!


jag är bäst

det gick bra, men segt på frukosten imorse. alla andra kom in och städade vid tio och jag började städa matsalen och repan (receptionen). från början skulle jag ha alla passen idag, frukost, städ och middag, men allt eftersom morgonen gick över till förmiddag så behövde jag inte ha middagen och jag behövde inte heller städa. jag skulle också ha frukosten imorgon, men även den är nu borta från mitt schema.

jag tänkte hjälpa rikard lite i köket nu innan jag går hem, eftersom att jag inte behövde jobba dom andra passen, sen ska jag hämta lindua i funäs vid fem, hihihihiho, längtar!

M


frisyr

britta attackerade mig en halvtimme innan jag skulle börja jobba och ville fixa en frisyr på mig till kvällens servering. fint blev det, men höll tyvärr inte hela middagen så jag fick provisoriskt sätt om det något lika.

det skulle vara 24 personer på middagen, vilket jag gruvade mig för. när jag kommer till köket säger ulla, "ja, det var 24 från början och nu är det 30 personer."

WHAT?! jag kissade på mig lite smått och blev ännu mer nervös, "hur ska jag hinna servera och hjälpa 30 personer på en och samma gång? jag kan ju tyvärr inte dela på mig.."

men med hjälp av ulla så fick vi det att rulla på oerhört bra och nu sitter jag här, tre timmar senare och rätt nöjd med min insats.

nu ska jag hem, klaga på brittas frisyr, och gå och lägga mig.

M


utsliten

efter promenaden satte jag mig såklart i soffan och somnade. vaknade av att britta kastade en kartong i nyllet på mig.

nu har jag mest ångest eftersom att jag är själv på middagen ikväll och det är ungefär 25 personer. det kommer alltså bli väldigt stressigt och jag förbannar ulla för att hon inte satt två stycken på middagen ikväll.

nu längtar jag mest tills linda kommer, jag har riktigt bra planer för oss på lördag och det kommer bli en toppen helg!

M


promenad

idag jobbar jag bara middagen, och fy på mig, men jag sov ända till tolv. men nu är jag uppe och påklädd för att gå ut på en promenad!

M


fia med knuff

idag har det inte blivit mycket gjort, men det har ju varit rätt skönt det med!

jag och emma var nyss upp på hotellet och åt lite och fnissade i kapp åt både det ena och det andra. nu ska vi spela fia med knuff innan dom andra kommer hem från jobbet, och hoppas vi hittar på något då!

M


chicken indonesia

idag fick det snabbare för mig och emma och vi var köar med städningen efter två timmar ungefär. nu är jag ledig resten av dagen och sen börjar jag inte fören middagen imorgon, gudars vad skönt!

jag har fått en ny favorit dom jag äter om dagarna, det är en färdig maträtt från findus som heter chicken indonesia. den smakar inte alls som andra färdiga maträtter, utan den här har mycket smak och är jättegod!

nu ligger jag i soffan och kikar på tv, vad jag ska höra idag vet jag inte, men det lär väl märkas.

M


lugn kväll

ikväll var det lugnt på middagen så jag och emma hade det ganska slappt, vilket är både positivt och negativt.

imorgon har jag städ och jag hoppas och ber till gud att det inte är så mycket att städa så vi kanske kan komma ut och göra något imorgon.

nu ska jag hem och bara ligga framför tvn, det var ett bra tag sen jag gjorde det!

M


humor

emma har flyt idag, då hon får mig att skratta mest hela tiden.

M


äntligen

nu är det bestämt att min bästa vän linda kommer upp på fredag och stannar över helgen, jag är så glad! jag har saknat henne så himla mycket, och vi ska ha super roligt och gå på eriksgården på lördag och ha en riktig linda-math helg. helt underbart!

M


ut och äta

nu ska jag och emma ut på eriksgården och äta med sara och johan. det var ett tag sen vi var där nu eftersom att veras blev vårt nya favoritställe, men ikväll var det emma som valde.

M


one direction-medlem

"nu ser jag ut som en one direction-medlem!"

britta johansson

M


snö inne och ute

vi har städat tills nu och jag är heeeelt slut. ingen energi här inte!

emma ville gå på vävstugan för att köpa något.
varför åker vi inte till funäs då? frågade jag. då sa emma att dom hade snö på vävstugan.
men det har vi ju här ute med! svarade jag då.

dålig humor kan få oss att skratta högt från hotellet och hem ibland.

M